Duyuru

Collapse
No announcement yet.

2015 İnsignia 1.6 CDTI 136HP Otomatik Dizel Cosmo ile Deneyimlerim

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • 2015 İnsignia 1.6 CDTI 136HP Otomatik Dizel Cosmo ile Deneyimlerim

    Merhabalar

    İlk kez Opel marka bir araca sahip olma duyguları ile Yeni aracımla aranıza katıldım ve zaman zaman edindiğim deneyimleri burada paylaşacağım. Faydalı olacaktır.

    Giriş:
    Yaklaşık 4 yıl Passat 1.8T Otomatik ve 10 Yıl Avensis 2006 1.6 Comfort Manuel Kullandıktan sonra (290.000KM) 1 yıl boyunca C segment araçlar dahil D segment dahilindeki tüm araçları tüm ilanları her yönden inceledim denedim. Elektronik güvenlik sağlamlık görünüm performans yakıt vs gibi unsurlar zamanla önem kazanarak beni bu aracı almaya itti. Avensis yeni kasa Passat Volvo gibi araçlara çok aklım gitti ama Opelin sunduğu avantajlar görünüm ve spor duruş kararımı vermemde önemli faktördü.

    Araç Tanımı:
    Araç 1.6 Dizel Motoru olan 136Hp hepinizin bildiği bir araç. Sizler zaten üstadsınız ben sadece deneyimlerimi paylaşacağım müsadenizle. Otomatik şanzıman.
    Model Yılı:2015
    Cosmo

    Araçta bulunan bazı Özellikler:
    -Stil Paket ( 19inc Jant + Deri Koltuk(siyah) + Bose Ses Sistemi)
    -Sunroof
    -Çevre Görüş 2 Paketi (Isı Yalıtımlı Ön Cam ; Adaptif Hız Sabitleyici (Stop&Go) ; LED Gündüz Farları ; Uzun Far Asistanı ; Takip Mesafesi Göstergesi ; Ön Çarpışma İkazı ; Şerit İhlali Uyarı Sistemi ; Çarpışma Önleyici Fren Sistemi ; Trafik İşareti Tespit Sistemi)
    -Geri Görüş Kamerası
    -Kış Paketi
    -Park & Go Paketi (Gelişmiş Park Asistanı ; Akan Trafik Uyarı Sistemi ; Şerit Değiştirme İkazı ; Kör Nokta Uyarı Sistemi)
    -FLEXRIDE Şasi (Sürüşe Duyarlı Şasi Teknolojisi), Sürekli Süspansiyon Kontrolü (CDC) ve 3 farklı sürüş modu (Sport, Normal, Tour)
    -Active Cruse Control

    Araç Resimleri (Konu açabilmek için Yağışlı havadan dolayı garajda çektim resimleri, Daha aydınlık resimler gelecek)








    Araç Opel Odak ikinci elden 6.000KM de alındı. Test aracıydı. ( Müşteri memnuniyeti ile ilgili yorumlarımı 15.000KM bakımını yaptırdıktan sonra düşüncelerimi tamamlayarak yapacağım)

    İlk Tespit ve Deneyimlerim:

    -Hergün 50 KM gidiş geliş yol yapan biri olarak ilk deneyimlerim umduğumdan çok çok daha iyi. 10 gün sonunda iyiki bu aracı almışım dedirtti.
    *Hoşuma giden ve başarılı bulduğum bazı özelliklerden bahsedeyim.
    -Bir kere bu cüssede bir araç 1.6CDTI dizel motoruyla harika ivmeleniyor, Otomatik vites geçişleri sessiz sarsıntısız ve oldukça seri. Aracın ivmelenmesinin verdiği zevk koltuklara sizi iyice yerleştirmesi, içindeki motorun hiçte boş bir bir motor olmadığını ve hakkını verdiğini gösteriyor. Kesinlikle Başarılı
    -Afl far sisteminden sonra yıllardır kör ve 6. hislerimle araç kullandığımı anladım. O aydınlatma kalitesi ve artistlik hareketler ayrı bir övgüyü hakediyor. Aracın yönüne göre hüzmelerin yönlenmesi sürüşe duyarlı olması kısacası bir far teknolojisinin bile ki sürüş güvenliği açısından en önemli unsur bence; araca nasıl bir hava kattığı ortada.
    -Opel Eye dikkatimi çekti beğenimi kazandı, Hız sınırı olan her tabelayı okuyor, tali yol tabelası gibi bir çok tabela ekranda beliri veriyor. otoban giriş çıkışları Opel Eye dan kaçmıyor ve sizi uyarıyor. Sizin gibi yolu gözleyen robotumsu bir sistemle yolculuk yapmak harika bir duygu. Yanlız değilsiniz
    -İşte yukarıda bahsettiğim özelliğin tamamlayıcı unsuru Çarpışma önleyici... Gerçekten çok çok başarılı, hızınızla ve önünüzdeki aracın mesafesini ve ani frenlemesini Opel Radarı çok iyi gözlemliyor, Sistem trafik akışında bir sıkıntı olduğunu algıladıktan sonra önce çarpışma ikazı resimli ve sesli olarak ekranınızda beliriyor, eğer kontrolü ele alacak gibi değilse Frenliyor. Bu frenlemeyi araç ayarlarından kapatabiliyorsunuz.
    -Active Cruse Controlü 1 saat kadar şehir içi - otoban ve trafik ışıklarında denedim. Çoook başarılı Sistem önünüze aldığınız araç ile mesafenizi Uzak Orta ve Yakın olarak ayarlamanıza imkan veriyor ve bu yolculuk sırasınca aracın kendini maksimum hangi hıza ulaşmasını siz belirledikten sonra, artık gaz ve fren aracınızda oluyor. siz direksiyondan yön veriyorsunuz. Trafik ışıklarında duruyor, Öndeki araç hareket edince kalkışını yapıyor. Şunu söylüyim benden güzel kullanıyor

    Önemli: eğer takip ettiği aracı bırakırsanız mesela sağda beklemede olan aracı görüp fren yapmıyor sadece çarpışma önlemek için ani fren yapıyor. Bu ayrıntıya dikkat. Bence otoban seyahatlari için daha tercih edilebilir.

    FLEXRIDE Şasi: İşte benim hayalim Ya cidden olmuş bu iş özellikle 19 inç jant araçlarda doğan sertlik Tour moduyla neredeyse sıfıra iniyor. Şehir içinde araç kullananlar için güzel bir lüks. Sport Moda alınca ekranın kızarması hadi beni sür diyen tepkimeler ve maksimum Tork ile altınızdaki araç sınıfı ve motorunda performans aracına dönüşüyor. O iri Sedan spor keyfini yaşatıyor size.

    Yan dikiz aynalardaki sağınızdan ve solunuzdan araç geçişi olduğunu gösteren uyarı sistemine adapte iki adet ikaz lambası bulunuyor. Bunlar aynaların üzerine baskı sistemiyle yerleştirilmiş. Şehir içinde çok faydalı. Eğer sağ veya solunuzdan yaklaşan araç varsa yanıyor, çok yaklaşırsanız ve sizde geldiği yöne hareket ederseniz hızlı hızlı yanıp sönerek sesli ikazda veriyor. İstanbulda Nimet...

    -Şerit takip sistemi ise yol çizgilerini algılar algılamaz hayalet ekranın altında simgesi yeşil olarak çıkıyor, Şeriti ihlal etmeye başladığınızda turuncuya dönerek sesli uyarı veriyor.
    Ayrıca araçta süreki takip mesafesi kontrol altında, eğer önünüze bir araç geçerse normal takip mesafesinde ise bir adet yeşil araç simgesi çıkıyor, mesafe daraldıkça turuncuya dönüyor ve kaza olasılığında da ise çarpışma önleyici sistem yukarıda anlattığımız şekilde devreye giriyor.

    Araç içi:
    Sürücü ve ön yolcu için yaşam alanı çok iyi, Arkaya yorum yapmadanda 2 misafir aldım ve rahatlıklarını sordum. Çok rahat olduklarını söylediler. Boyları 1.80. Benim görüşümse avensise göre biraz dar sanki. Ama koltuklar çok rahat. Ön taraftaki koltuklar benim için gayet rahat. Ama baldır desteği olursa kusursuz olur. Döşemeler kaliteli olduğunu gösteriyor. Ayrıntılar güzel. Direksiyon tok bir his veriyor. Tutması dokunması verdiği his gayet estetik.
    Sürücü koltuğunun elektronik ayarlanabilmesi çok güzel, tepkisi ve kuvveti başarılı. İnerken koltuğun geriye gitmesi, binerkende kapıyı açınca öne doğru gitmesi budur dedirtiyor. 2 adette hafıza bulunuyor. Bel desteğide benim için çok önemli. Bel ağrısı yaşayanlardanım.
    Koltuk ısıtma işini fazlasıyla görüyor. Bu havalarda 1. kademede denedim. 2 ye gerek kalmadı. 3. kademede kullanılacak gibi değil yakıyor resmen
    Klima kullanışı gayet kolay ve anlaşılır. İster ilinkten ister konsol tuşlarından işinizi görebilirsiniz. Otomatik buğu ve buz çözücü olması çok iyi. aynalar kışın zor çözülüyor. Isıtmalı olmasının çok faydalı olduğunu bu soğuklarda gördüm.

    Sunroof araca farklı bir hava katıyor. Bu havalarda açılmasada içeriden gökyüzünğ görmek bile ferah ve geniş bir hava veriyor iç mekana.

    Multimedya sistemine fazla değinmeyeceğim. Ama araç için gerekli her Setup mevcut. Telefonum İphone 6 Plus. Direk adapte olup telefon rehber Sms lere kadar hakimiyet sağlıyorsunuz. Gelen arama giden arama ses kalitesi kusursuz. Ben Eller serbest sesli komut ile aramayı kullanıyor. Çook başarılı. Hiç ekran tuşlarını kullanmama gerek kalmadı. Asistana ismi söylüyorum Ara diyorum. Tamamdır Spotfy Uygulaması olmazsa olmaz. Benim premium aboneliğim var zaten. Mesela yaptığınız müzik listesini açtınız aracınızın multimedyası tamamen menüye hakim oluyor. Diyelimki şarkı açıkken araçınızla seyahat ediyorrsunuz ve durmanız gerekli, durdunuz araçtan indiniz. Şarkı stop ediyor. Tel cebinizde çıktınız gittiniz.(Telefondan çalıyor şarkıları) sonra tekrar tel cebinizde bindiniz arabaya, sistem telefonu bağlar bağlamaz şarkı kaldığı yerden çalmaya devam ediyor kendi devreye giriyor. yani siz araçtan inice şarkılar telefonunuzdan çalmaya devam etmiyor.

    carplay özelliğinide kullandım. Türkiye için harita çıkmadıkça kullanmayı düşünmem. Çok kullanışlı evet. Telefonun menüsü orada çıkıyor. Spotfy görsellik koyuyor vesaire peki, ama Iphone Türkiye desteği vermeden bir anlamı yok. Ümitle bekliyorum. Çünkü zaman ilerledikçe bir çok Ülke için haritaları aktifleştirmeye başladı Apple...
    Ayak aydınlatmaları başarılı olsada Led olabilirdi, Beyaz mesela. Ama bir yandanda siyah döşemeye gitmeyeceğinide düşünmüyor değilim.
    Vites topuzu (otomatik) gayet şık. Güzel ve sade tasarlanmış. Ama nedense değişim butonunu ahım şahım beğenmedim. O kadar kusursuz ayrıntıda mandallı bir his veriyor. Buygün küçücük düğmelerle o iş yapılıyor. Bence bu detayı atlamamalı Opel. Daha nazik şık bir buton yapılabilir.
    -Geri görüş kamerası çok kullanışlı gerçekten, yazılım üzerindeki ikazlar arkadaki hareketliyi takip etmesi başarılı ve hoş olmuş. Hareket eden cismin üzerinde ünlem beliriyor. Sağ aynanın aşağı eğilmesi olayı bütünlüyor. Aynalardaki tek eksik bence sinyal lambası detayı. Olmalı bu, Olsa süper olurr ihihi
    -Paspaslar insignia için özel paspaslar değil bence. standart Opel paspası. Daha iyisi olabilir. Bakacağım Alacağım. Aklımda birşeyler var. Ama kesinlikle kalitesiz değil. Zevk meselesi sadece.
    -Tavan aydınlatmaları Led olsun artık. yani götürüp biz yaptırmayalım. Aydınlatma kalitesi ise Güzel...
    İç kapı mandalları krom oluşu ve içlerinden kırmızı ledlerin verdiği akustik loş ışık başarılı bir detay. kapı açılıncada alttan aydınlatma olması basacağınız yerin görünmesi için olmuş dedirtiyor. Ama Led olacak kardeşim O da

    Tekrar konuyu çevreleyelim genel olarak ele alalım.
    - Stopların Parkların led oluşu ve çizgiler harika. ben bu tarz seviyorum abi hoş oluyor. Bagaj kapağının içine yerleştirilmiş uzun bükey led arkadaş offf dedirtiyor. ben beğendim. beğenmeyen varmıdır bilmiyorum. Gündüz ledleri yolda dikkat çekiyor. Siyaha çok yakışıyor. Bir aracın arkasına yaklaştınızma araç kenara hizalanıyor, birde selektör verdinizmi akşam tabi buyur diyor... Olmuş...

    -Bagaj kapağının kumandadan handsfree açılması benim çok işime yaradı. Kucağımda bebekle poşet taşıyan biri olarak ohhh dedirtiyor. Kapanmasada olur. O muhteşem Premium araçlarda olsun sorun yok (!)
    Vakumlu kapılar olsaydı daha ne istenebilirdiki...

    Son olarak aracıma 5 Yıl garantili kaput koruma filmi ve 1 yıl garantili komple boya koruma, deri çatlak önleme bakımı, ve camlarada yağmur suyunu camdan kaydıran işlem yaptırdım.

    -Tek bune yaa dediğim şey, o 20 yıl önceden kalma araç Sustalı araç kumandası. Opel mühendisleri, haberiniz olsun yani o anahtarlar bu araçlara yakışmıyor.

    Benden şimdilik bu kadar sevgili arkadaşlarım. Bu konu uyumayacak. Ne tecrübe edindiysem paylaşacağım. Soracağım. Fikrimin değiştiği unsurlar olursada yazacağım.

    Şimdi beklediğim bilmediğim şey, araç 15.000KM de bakıma girecek. Bu araç test aracıydı Opelin. Acaba otomatik şansımanı ve AFL için yazılım güncellemesi yaptılarmı yapmadılarmı bilmiyorum. Ya da çıktımı böyle bir yazılım? Acaba servis zamanımı yaptırsam yoksa beklemeyip varsa direk servisemi gitsem bilmiyorum.

    Özetle araç bana fazlasıyla yetiyor arkadaşlar. Herkesin beklentisi farklı. Kimse parayı kolay kazanmıyor. Ama araç piyasası dünyada kusursuzu değilde isteklerine en yakın olan seçenekleri parayla satma politikası güderek işliyor. Bence ülkemizin araba fiyatları vergi oranları ortadayken madem bu paraları veriyoruz, o zaman İnsignia alınır dedirten bir araç olduğu kanısına vararak bu kararımdan şu an itibariyle çok memnunum. Gönül isterdiki sıfırına bineyim, ama ne bütçem yetiyordu ne de 6-7 ay bekleyecek durumum vardı. Zaten de aracım sıfır sayılır. Dert etmiyorum.

    Sizlere nacizane gördüğümü hissettiklerimi yazdım. Sizdende öneriler akıl bekliyorum. Her görüşe açığım. Ama bu araçları kasıtlı kötüledikleri hissi uyandı bende artık. Çok korkmuştum kuşkuluydum. Ama artık Memnunum. iyi ki almışım. Allah herkese nasip etsin inşallah. Tavsiyelerinize yorumlarınıza açığım Lütfen değerli önerilerini esirgemeyin.

    Saygılarımla.

    Not: Konuyu Güncellemem Devam Edecektir.

    Birdahaki Eklememde Henüz deneme fırsatım olmadığı Park Asistanı sistemi de olacak...
    1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
    Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

  • #2
    Ynt: 2015 İnsignia 1.6 CDTI 136HP Otomatik Dizel Cosmo ile Deneyimlerim

    Yakıt değerlerinden sonra bahsedeceğim. Şuan özetle ohh ya dizel ekonomisi ve GM Performansı diyorum Çoook Mutluyum
    1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
    Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

    Yorum


    • #3
      Ynt: 2015 İnsignia 1.6 CDTI 136HP Otomatik Dizel Cosmo ile Deneyimlerim

      Güzel bir anlatım olmuş teşekkürler

      clapclap clapclap



      2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

      Yorum


      • #4
        Ynt: 2015 İnsignia 1.6 CDTI 136HP Otomatik Dizel Cosmo ile Deneyimlerim

        Güzel ve akıcı bir anlatım olmuş, teşekkürler, memnun olmanızada ayrıca kendi adıma çok sevindim. Güle güle kullanın maşallah

        Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
        Şimdi F30 Modernline Sunroof

        Yorum


        • #5
          Ynt: 2015 İnsignia 1.6 CDTI 136HP Otomatik Dizel Cosmo ile Deneyimlerim

          Orjinal yazı sahibi: sedat 8266
          Güzel ve akıcı bir anlatım olmuş, teşekkürler, memnun olmanızada ayrıca kendi adıma çok sevindim. Güle güle kullanın maşallah
          Bir adet link nelere yol açtı bakın Teşekkür ediyorum sizede ayrıca.
          1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
          Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

          Yorum


          • #6
            Ynt: 2015 İnsignia 1.6 CDTI 136HP Otomatik Dizel Cosmo ile Deneyimlerim

            Orjinal yazı sahibi: FacomX
            Güzel bir anlatım olmuş teşekkürler

            clapclap clapclap
            Siz beğendiyseniz tamamdır Teşekkürler
            1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
            Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

            Yorum


            • #7
              Ynt: 2015 İnsignia 1.6 CDTI 136HP Otomatik Dizel Cosmo ile Deneyimlerim

              Aracınız hayırlı olsun, anlatım için teşekkürler

              Yorum


              • #8
                Ynt: 2015 İnsignia 1.6 CDTI 136HP Otomatik Dizel Cosmo ile Deneyimlerim

                Hayırlı olsun, güzel günlerde kazasız belasız kullanın...

                Yorum


                • #9
                  Ynt: 2015 İnsignia 1.6 CDTI 136HP Otomatik Dizel Cosmo ile Deneyimlerim

                  Orjinal yazı sahibi: selcuktuncer
                  ......
                  Bir adet link.....
                  Hangi Link bu ?



                  2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

                  Yorum


                  • #10
                    Ynt: 2015 İnsignia 1.6 CDTI 136HP Otomatik Dizel Cosmo ile Deneyimlerim

                    Hayırlı olsun,güle güle kullanın...
                    2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

                    Yorum


                    • #11
                      Ynt: 2015 İnsignia 1.6 CDTI 136HP Otomatik Dizel Cosmo ile Deneyimlerim

                      gayet güzell özetlenmiş +1 kullanıcının daha insigniayı gerçekten çamur at izi kalsın mantığıyla kötülediklerini bilmesi daha güzel olmuş hiho hiho yourock

                      2010 1.6T 180 HP COSMO KARBON SİYAH DVD800+TURNPUSH+PRİNS LPG+KAPI KOLU+AYNA ALTI+VİTES ALTI+KAPI İÇLERİ+GÖSTERGE PANELİ+ARAÇ İÇİ LED AYDINLATMA

                      Yorum


                      • #12
                        Ynt: 2015 İnsignia 1.6 CDTI 136HP Otomatik Dizel Cosmo ile Deneyimlerim

                        Bilgilendirme için teşekkürler Kazasız belasız güle güle kullanın

                        Yorum


                        • #13
                          Ynt: 2015 İnsignia 1.6 CDTI 136HP Otomatik Dizel Cosmo ile Deneyimlerim

                          Güle güle kullanın,aracı çok güzel tanımlamışsınız.
                          http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

                          Ellere yar oldu
                          2.0 CDTI
                          Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

                          5.25 Xdrive ///M(azot) Power

                          Yorum


                          • #14
                            Ynt: 2015 İnsignia 1.6 CDTI 136HP Otomatik Dizel Cosmo ile Deneyimlerim

                            Orjinal yazı sahibi: FacomX
                            Orjinal yazı sahibi: selcuktuncer
                            ......
                            Bir adet link.....
                            Hangi Link bu ?
                            Sedat Bey ben araç arayışındayken donanım olarak ümitsizken odak ikinci elin linkini atmıştı, aradığım herşey vardı. bütçeni biraz daha zorla bunu al demişti, bende bu beni aşar demiştim ama aklım çelinmişti bir kere yani o vesile oldu bana
                            1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
                            Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

                            Yorum


                            • #15
                              Ynt: 2015 İnsignia 1.6 CDTI 136HP Otomatik Dizel Cosmo ile Deneyimlerim

                              Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum iyi dilekleriniz için. Sağolun.
                              1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
                              Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

                              Yorum

                              İşleniyor...
                              X