Duyuru

Collapse
No announcement yet.

1.6 cdti yakıt tüketimi hk.

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • #61
    Kilometrede yarım kuruş (0,50) Suudi Arabistan şartlarında bile düşük


    Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

    Yorum


    • #62
      Orjinal yazı sahibi: M.Aydın View Post
      Arkadaşlar km’de 0,50 kuruş İstanbul için normal mi
      ?
      Kuruş cinsinden bakmayın, bugün 50 kuruştur yarın 60 kuruş olur. Yakıt tüketimini litre bazında değerlendirin.
      InsigniaTEAM

      Yorum


      • #63
        Yakıt tüketimi bende de biraz tahminimin üzerinde çıktı açıkcası. 40 km hızı geçmeyen dur kalklı trafikte ve 1 km civarı kısa mesafelerle kullanılıyor aracım. 9.2 lt gösteriyor yol bilgisayarı. Eşimin kullanması kaynaklı diye düşünüyorum ama. Bende de 1.6 dizel Egea var. Manuel. O da 7.4 lt gösteriyor. Onda da 1 lt ye yakın yol bilgisayarı pompa farkı var. Yani uzun lafın kısası otomobil firmalarının bize gösterdiği yakıt tüketimi verileri ile bizim kullanımımız kaynaklı oluşan tüketim verileri malesef çok çok çok farklı. Ve bu her markada üç aşağı beş yukarı var.

        Yorum


        • #64
          Orjinal yazı sahibi: cagri View Post

          Kuruş cinsinden bakmayın, bugün 50 kuruştur yarın 60 kuruş olur. Yakıt tüketimini litre bazında değerlendirin.
          Kesinlikle, yakıt tüketimi litre ile yapılır, özellikle ülkemizdeki gibi yakıt fiyatlarının her gün değiştiği yerlerde belirleyici olan KM/Litre 'dir.

          Aracın tüketimi bence normal, ağırlığı 400 kg daha az, diz vites dizel aracımda bile şehir içinde 7 litreyi buluyordu tüketim, 1600 KG ağırlığında, full otomatik bir aracın özellikle İstanbul gibi çok fazla dur-kalk yapılan bir şehirde 2 litre fazla yakması normal. Muhtemelen biliyorsunuz aynı aracın düz vites olanı 100 km'de 1,5 litreye varan oranda az yakıyormuş. İş viteste bitiyor yani...

          Yorum


          • #65
            Ben de bakıyorum en ekonomik kullanımda ve performanslı da denedim. Çankırı şehir merkezinde hastane ev arası 1500 mt motor hiç ısınmıyor, ibre bile oynamıyor, 3 farklı ışık var ortalama hız 20 km civarı 9- 9.7 gibi bir değer var. Ama mesela Ankara şehir içinde 7 civarı oluyor. Uzun yolda ise en ekonomik haliyle 5.4 e kadar gördüm. 2013 2.0 Audi A6 daha fazla yakıyor aynı şartlarda. Eğer ondaki şanzıman insigniada olsa kesinlikle hem performans hem de yakıtta çok ciddi fark edecektir.
            Mondeo 2.0 Ecoboost 240 Bg Selective

            Yorum

            İşleniyor...
            X