Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İNSİGNİA 1.6 SIDI 170 HP SIVI SİSTEM LPG

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • #61
    Merhabalar. Öncelikle foruma hoşgeldiniz. Aynı aracın 2014 ü var bende de. Forumdan Maksut beyden onun 25 bin km kullandığı ve benim de ondan nisan sonu gibi satın aldığım aracı 5000km kadar marjet sıvı sistemle kullanmak bana da nasip oldu. Araç daha performanslı gidiyor ve buna rağmen yakıtta %45-50 lere varan azalma oluyor. Büyük bir keyifle korkmadan gaza basmanın keyfi inanın anlatılmaz yaşanır. Şu sıralar ufak basit sorunlardan ötürü aracı lpg de kullanamasam da sorunları çözmek üzereyim. Servis ağı genişliyor inşallah kısa zamanda daha da artar deneyimli bayi sayısı. Şehir dışı 80-90km sabit hızlarda 15 kuruşa düşüyor yakıt. Şehiriçindeyse 30-35 kuruşlara düşüyor. Bende böyle en azından. Sizin sorun büyük ihtimal montaj esnasında yüksek basınç benzin pompasında yaşandı. Bazen enjektörlerde de olabiliyor çapak olayı. Tam emin olmamakla birlikte bu 2 yere baktırın. Face te marjet grubuna üye olmanızı öneriyorum. Orda da bizim insignia lara marjet taktırmış üyeler var ve son zamanlarda taktiranlarin sayısında artış da oldu. Ordan da takip etmenizi ve varsa soru sormanızı öneriyorum.
    Öte yandan burdan da tecrübelerinizi aktarırsanız bizim gibi marjet kullanan insigniacılara da yol göstermiş olursunuz. Hayırlı olsun tekrar.
    @Murat
    2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

    Yorum


    • #62
      Orjinal yazı sahibi: selcuktuncer View Post
      Alana satana hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız günlere inşallah.
      Selçuk bey, yeni mesaj atıldığı için ben sizin mesajı şimdi farkettim. Kusura bakmayın. Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.
      @Murat
      2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

      Yorum


      • #63
        merhaba arkaraşlar. Aranıza yeni katılıyorum, insignia kullanıcaları olarak güzel yorumlarınızı okudum ve sizlere bir kaç sorularım olacak. daha önce toyota kullanicisıydım bu hafta aracımı sattım. ve kafamda olan şu anda sadece insignia var. öncelikle fiyat olarak 45-48 arasında bir bütçem olacak ve lpg taktırabilecegim bir modem olması gerekiyor. malumunuz yakıt fiyatları aldı başını gidiyor. önerebileceğiniz modeller hangisi olabilir. değerli kullanıcılar olarak sizlerin ayrıntılı görüşleriniz beni çok etkileyecek.
        Şimdiden çok teşekkür ediyorum. takipte kalacağım sürekli.

        Yorum


        • #64
          öncelikle hoşgeldiniz, forumumuzun adeti gereği kendinizi tanışma bölümünde tanıtırsanız seviniriz.
          45-48 bin tl insignia için biraz sınırda bir rakam yani 6-7 bin kadar daha bütçe ayırırsanız daha sıkıntısız daha düşük km li bir araç bulma şansınız artar. sanırım lpg li bir araç düşünüyorsunuz, bu da ilanlarda bakacağınız araç riskini daha da arttırıyor, sabırla beklemenizde fayda var, sitedeki ilanlara göz atın derim. biraz daha bütçenizi arttırarak umarım insignia sahibi olursunuz.
          1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
          Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

          Yorum


          • #65
            Bende de 1.6 SIDI var, 2013 model ve 20.000 km'de. LPG düşünmüyordum ama bu başlığı okuyunca bu sessizlik, performans ve bir de üstüne düşük yakıt tüketimi gerçekten cazip geldi. Ancak gördüğüm kadarıyla sorunsuz bir sistem değil. Sorunsuzluk takıntılı değilim, zaten öyle olsam Opel'e binmem ama sürekli servise, lpg bayisine gitmek de istemem. Marjet bildiğim kadarıyla henüz oturmamış bir ürün, ürünün sorunları genel olarak neler? Üründe bir sorun çıktığında sistemi söktürsek araçta kalıcı arıza bırakma olasılığı var mı? Güncel fiyatlar ne durumda? Bir de Ankara'da bu işi gerçekten iyi yapan bir bayi var mıdır?

            Yorum


            • #66
              Şöyle şeyler yaşanacaksa hiç bulaşmayalım :

              Mrb arkadaşlar; marjet sistemi GDI motorda yani KİA Sportage araçta bizzat kullanmış biri olarak sizle bilgilerini paylaşmak ve benim düştüğüm hataya düşmemenizi istiyorum. Evet bende bu sistemi taktırmadan önce uzun süre araştırdım birçok olumsuz yorum ve yaşanmış bir sürü maduriyet vardı ama fiyatı her seferinde beni cezbediyordu ve bir olumlu yorum gördüğümde hemen içten içe ikna oluyordum (olumlu yorumları büyük oranda Marjet firmasının kendisi ve montajcı LPG ciler yapıyor. LPG ciler bu sistem yeni olduğu için her montajda komisyon alıyor yani daha fazla kazanıyorlar. Birçoğu için sizin arabanızın önemi yok zaten o sebepten hemen ikna olup inanmayın). Bu içten içe ikna olmalarımın sonucu birçok soru işaretiyle Ankara'da bir LPG ustasına gittim ve marjet konusunda beni ikna etti. Bir hafta önce montaj yapılmış başka biriyle de görüştürdü falan filan derken taktırdıkkk. Ve sonrasında 9 ay boyunca aracımı hiçbir zaman verimli kullanamadım. Önce sabahları çalışmamaya başladı. 5 dk boyunca marşa basarak çalıştırıyordum sonunda akü de gitti tabi jel akü 800 ₺. Yolda giderken araba birden bire sapıtır ve 3000 devri geçmemeye başlar. Stop edersin beklersin bazen düzelir bazen beyni söküp takarsın. Sürekli pompalar bozulur araç yine yolda giderken boğulur bişeyler olur ve otoyolun ortasında tak diye kalırsın ve aracı usta gelip sistemi sökmeden kesinlikle çalıştıramazsın. Bir süre sonra lpg filtresi sıkıntılı olduğu için aracın enjektörleri gider. Enjektörün teki 1000 ₺. Sonuç olarak arkadaşlar ben bu sistemi 8-9 ay kullandım ve bu süreçte abartısız söylüyorum her hafta LPG ustasının yanındaydım ve her seferinde bitmez tükenmez vaatler bahaneler. He birde servis ağı olayı var. İstanbul gibi bir yerde marjet takan yada bakan kimse yoktu bikaç ay öncesine kadar hala da olmayabilir. Her sorduğum usta yok abi onunla uğraşılır mı başımızı belaya sokar bütün itibarımız biter diye cevap veriyordu. Sözün özü inanmayın kanmayın Facebook'lardaki gruplarda çoğunlukla LPG ciler yazıyor onlara da inanmayın bu sorunlar eskidendi artık geçti diyen olursa onlara da inanmayın. Bu yazdıklarımı daha 2017 nin Nisan Mayısı'nda yaşıyodum ve yaşıyorduk bir sürü mağdur olarak bilginize. MARJET PİŞMANLIKTIR..

              Yorum


              • #67
                Merhaba arkadaşlar bu arada hoşgeldin diyen arkadaşa da teşekkür ediyorum ben marjet sıvı sistemi taktırdım küçük bir aksilik oldu oda düzeldi diyorlar ben istanbul'da Bağcılar'da yım beylik düzünde taktırdım bugün test sürüşü yapmışlar herşey normal diyorlar küçük bir aksilik oldu dedim yarın altıncı gün yakıt pompasını marjet kendisi delip göndermiş takmışlar bu arada hafta içi akü bitmiş aküyü doldurmuşlar radyo müzik ekranı kapanmış kod girilmesi gerekiyormuş onuda bugün Opel yetkili serviste ekranı açmışlar onlar test etmiş herşey normal diyorlar bende yarın aracı almaya gideceğim birde ben test edeyim İstanbul'da ilk benim araca takıldı yukarıda ilk yazımda ayrıntıları yazmıştım o yüzden merak edenler 4 sayfada okuyabilirler 2014 Opel Insignia cosmo yarın size aracın marjet LPG ile çalışmasını olduğu gibi anlatacağım ben marketin personeli filan değilim o yüzden herşeyi detaylı anlatacağım cuma günü aracı marjet servisine bıraktım inşallah yarın alacağım bu arada sitedeki arkadaşlara birşey sormak istiyorum benim aracımda geri vites kamerası navigasyon birde lastik hava basıncı yok ayarlara baktım aracın ekranında kayıtlı deyil bu nasıl cosmo paket bilgisi olan varmı ne yapmam gerekiyor aydınlatırsanız sevinirim teşekkür ederim herkese iyi geceler...

                Yorum


                • #68
                  Navigasyon opsiyonel, geri görüş kamerası ve lastik basınç sensörü 2015 model yılından itibaren var.

                  Yorum


                  • #69
                    LPG montajı bana hep riskli gelmiştir, malum ülkemizde halkın tepesine binme, halka ucuz mal/hizmet şansı bırakmama gibi bir yaklaşım var. Nitekim bugün itibariyle lpg'ye 20 kuruş zam gelmiş. Bir kaç ay sonra bir 20-30 kuruş daha zam gelmeyeceğinin garantisi yok. (20 kuruşu küçümsemeyin, %7.5 zam demek.)

                    Yorum


                    • #70
                      Merhaba arkadaşlar aracımın bugün aldım ama araçta hala sorun var 2014 Opel Insignia cosmo araca sabahtan akşama kadar LPG ile kullandım ama arada bir yavaşladığıım zamanlar stop ediyor aracın yakıt pompasına hala sorun var arada bir ekranda motor gücü düşük yazısı çıkıyor motor devri 3000 devri geçmiyor bir kaç kez oldu düzelttikten sabahtan beri en az 10,15 defa stop etti Romanya'da giderken dur kalk karda giderken sorun yok servis sağolsun ilgileniyorlar tekrar yakıt pompasının değişeceğini söylediler şuan yeni pompa bekliyorum zayıf benzin veriyor ama pompa işini hallederlerse araçta hiçbir sıkıntı yok çalışması performansı mükemmel sessiz çalışıyor hatalar olmasa benzinmi lpg mi ayırt etmek zor herhalde cumartesiye kadar pompa gelir tekrar araçla ilgili bilgi vereceğim tüm sorun pompadan diyorlar bu arada ufuk beyde bilgilendirmiş teşekkür ederim ufuk bey peki lastik basınç göstergesi serviste yüklenebiliyor mu navigasyon geri vites kamerası eğer yapılıyorsa ücretleri nasıl bilginiz varmı yada bilgisi olan yaptıran varmı Opel Insignia 2014 cosmo direk enjeksiyonlu . teşekkür ederim bilgileriniz için ...

                      Yorum


                      • #71
                        2014 cosma aracıma NECVOX P 1032 navigasyon multimedia takdırdım Opel servisinde 2 yıl oldu, hem ön hem de geri görüş kamerasi takıldı gayet kullanışlı bu güne kadar bir problem olmadı sadece tacpet çalışmıyor o kadar.
                        Insignia 2014 1.6 SIDI 170 hp AT Cosmo siyah

                        Yorum


                        • #72
                          Orjinal yazı sahibi: piyanist View Post
                          peki lastik basınç göstergesi serviste yüklenebiliyor mu navigasyon geri vites kamerası eğer yapılıyorsa ücretleri nasıl bilginiz varmı yada bilgisi olan yaptıran varmı
                          Maalesef bu özelliklerin hiç biri serviste açılamıyor. Eğer ekran orijinal olmasa da olur derseniz Android bir multimedya sistemi taktırabilirsiniz. Ya da Corvin interface taktırarak, orijinal ekranı kullanabilir, dilediğinizde ekranın sol üstüne basark Corvin Interface'in Android arayüzüne geçerek navigasyon ve geri görüş kamerası özelliklerini kullanabilirsiniz. Corvin'le ilgili forumda başlık var.

                          Lastik basınç sensörü de mutlaka olsun dediğiniz bir donanım ise bildiğim kadarıyla cep telefonuna bluetooth üzerinden lastik basınçlarını gönderebilen sipoplar var. Oldukça da başarılıymış, hatta orijinalden daha doğru sonuç verdiği söyleniyor. Onu araştırabilirsiniz.

                          Yorum


                          • #73
                            Merhaba arkadaşlar Android sistem yüklenebildiğini biliyorum yutube de ayrıntılarıyla anlatıyorlar ben yetkili servisi aradım geri vites kamerası Android hepsini yüklüyorlar 3200 TL fiyat verdiler ekranın değişmesi gerektiğini söyledi opel yetkili servisin müdürü ama orjinal ekranı sökmemiz lazım dediler ben orjinal ekranı söktürmek istemiyorum deyince orjinalede oluyor dediler şaşırdım 2700 filan dediler buraya gelirseniz fiyatta yardımcı oluruz dediler servislere pek güvenim yok müşteriyi nasıl soyarım düşüncesindeler bakıyorum aciliyetide yok geri görüş kamerası eşim için istiyorum bilgileriniz için teşekkür ederim,birde bugün aracım yine hata verdi iki kere stop etti motor gücü düşük yazısı çıktı bugün söktürmeye gittim Beylikdüzü ndeki marjet sıvı lpg servisini onlarda Bursa'da nira mühendislikten ramazan beyi aramışlar durumu anlatmışlar aracın pompada sorun olmadığını söylemiş herhalde bilgisayara bağlayarak ramazan beyle telefonda görüşerek araç düzeldi iki saat gezdim sorun yok stop etmedi bir ara 180 çıktım hata verdi 3000 devri çıkmadı araç kendini korumaya alıyormuş şuan çok memnunum bugünde bineceğim inşallah sorun çıkmaz

                            Yorum


                            • #74
                              ufukkk bey, üstte alıntı olarak verdiğiniz yazının sahibinin yaşadığı olaylar nadiren oluyor. Bu tamamen lpg kitinden ziyade montajını yapan ustayla ilgili bir durum olmuş. Çok sorun yaşayan bir insignia sahibi aylarca süren ve birkaç kez kiti söktürme kararı almış olmasına rağmen son olarak enjektörleri sökmüşler ve orda montajdan kaynaklı demir tozu ve çapak görmüşler. Ondan sonra da araçtaki geç marş alma sorunu düzelmiş. Ben size en sorunlu insignialardan birini örnek verdim. O da çözülmüş yani. Zaten bu marjette arıza yapabilecek 4 parça var max.ve değişince sorun ortadan kalkıyor. Yeterki montajda sorun olmasın. Hayırlısı olsun.
                              @Murat
                              2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

                              Yorum


                              • #75
                                Merhaba arkadaşlar marjet lpg den şuana kadar memnun kalmadım 25 kilometre de bir bazen 2 kilometrede bir motor gücü azaldı esp işareti çıkıyor aracı kapatıp açıyorum düzeliyor İstanbul Beylikdüzü ay otogaz da taktırdım Bursa'dan Nira mühendislik ten ramazan beyle görüştüm zaten onlar beni İstanbul'daki bayiye yönlendirmişlerdi gerekeni yapıyorlar ama git gel yoruldum son pazartesi gidiyorum ramazan beyin isteği ile, olmadı karma lpg ye geçeceğim artık yoruldum, ne zaman yetiyor nede yakıt, test ederken saatlerce aracımla dolanıyorum ramazan beyin demesi ayar sorunu, herşeyin hayırlısı, olmadı prins yada landrenzo karmaya geçeceğim prinsin direk enjeksiyonlu olanı şuan yokmuş olsada 9000 TL bence çok ben 4850 ödedim arıza göstermese mükemmel herşeyi ramazan bey bu işte bayağı tecrübeli ama telefonla bilgi veriyor aracın durumuna göre telefonla ne kadar olur bilmem pazartesi göreceğiz iyi tatiller herkese...

                                Yorum

                                İşleniyor...
                                X