Duyuru

Collapse
No announcement yet.

2013 İnsignia 1.6 T 170 HP için LPG

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • ceyas , hocam geçenlerde Çetinsay Otogazla konuştuğumda benim araca yapılan ayarın paket program olarak prins'in sistemine en güncel sürüm olarak yüklendiğini söylemişti. Yani anlayacağınız benim araçtaki ayarları siz de yükletebilir durumdasınız. LPG ayarları için gittiğinizde en güncel ayar paketini yükletin isterseniz.

    Yorum


    • Orjinal yazı sahibi: emrekaya88 View Post
      ceyas , hocam geçenlerde Çetinsay Otogazla konuştuğumda benim araca yapılan ayarın paket program olarak prins'in sistemine en güncel sürüm olarak yüklendiğini söylemişti. Yani anlayacağınız benim araçtaki ayarları siz de yükletebilir durumdasınız. LPG ayarları için gittiğinizde en güncel ayar paketini yükletin isterseniz.
      Teşekkürler. 20 bin bakıma az kaldı. Gidince yüklemeyi talep edeyim.

      Yorum


      • Merhaba InsigniaTeam, ben aracıma 07.12.2019 'da lovato exr lpg sistemi taktırdım. Yaklaşık 3 depo kadar lpg harcadım, ortalama (şehir içi ve dışı) karma yakıt olarak 0,6 krş/km tespit ettim, bilginize...sistem yeni olduğu için mekanik sıkıntı yok, olmaz da İnşallah...

        Yorum


        • Orjinal yazı sahibi: AdanaJet View Post
          Merhaba InsigniaTeam, ben aracıma 07.12.2019 'da lovato exr lpg sistemi taktırdım. Yaklaşık 3 depo kadar lpg harcadım, ortalama (şehir içi ve dışı) karma yakıt olarak 0,6 krş/km tespit ettim, bilginize...sistem yeni olduğu için mekanik sıkıntı yok, olmaz da İnşallah...
          Merhaba yol bilgisayarınız ne gösteriyor bu durumda kabaca karşılaştırırsanız benzinle lpg arasında ne kadar bir tasarruf var?

          Yorum


          • Orjinal yazı sahibi: enekslo28 View Post

            Merhaba yol bilgisayarınız ne gösteriyor bu durumda kabaca karşılaştırırsanız benzinle lpg arasında ne kadar bir tasarruf var?
            Araç bilgisayarında son 27 bin km nin benzin ortalaması 10,5 litre. Bu günün benzin fiyatına göre 70 kuruşa denk gelir. LPG ortalamam ise 48 kuruş.

            Yorum


            • Orjinal yazı sahibi: ceyas View Post

              Araç bilgisayarında son 27 bin km nin benzin ortalaması 10,5 litre. Bu günün benzin fiyatına göre 70 kuruşa denk gelir. LPG ortalamam ise 48 kuruş.
              Teşekkür ederim bu hesaba benzin dahil değil mi?

              Yorum


              • 21 ocakta candan mühendislikte prins vsi2 taktırdım. İlk gazı da oralarda doldurdular. Gaz alındığı anda ekranı sıfırlayamadım. Montaj alanına tekrar gelindi, program yüklendi. Bu arada araç lpg ile çalışıyordu ve yaklaşık 30 dk. sürdü. Daha sonra uzun yol testine çıktılar. İşlemleriniz tamam deyip bana teslim ettiklerinde ekranı sıfırladım ve yola çıktım. 18 sıralarında yola çıktığım için malum trafik altında sancaktepe ve oradan Eskişehir'e geri döndüm. Kendimce uzun yol sarfiyatını hesaplamak için Eskişehir girişinde tekrar depoyu doldurdum.
                88,80 TL lik gaz aldım ve ekranda gidilen mesafe 305 KM. di. En az 5 km de candan testte dolaştıysa 310 km yol yapmış demektir. Şehir içi yakıtı halen düzgün ölçemedim çünkü deponun yarısında hep uzun yol denk geliyor. Bu arada yakıt alımlarımı drivo denen bir programa işliyorum. Programın istatistik kısmında gaz maliyeti minimum :0,27 kr, maximum :0,39 kr. gösteriyor. tabi bu maliyetlere benzin sarfiyatını da eklemek lazım.

                Yorum


                • Orjinal yazı sahibi: enekslo28 View Post

                  Teşekkür ederim bu hesaba benzin dahil değil mi?
                  48 kuruşluk hesap benzin + lpg. 100km de 1,7 litre benzin, 10,8 litre gaz yaktım şu ana kadar. Bu şehir içi, İistanbul trafiği ve hızlı kullanımlar da dahil ortalamadır. şehirler arası sakin kullanımlarda karma tüketim 38-39 kuruşa kadar inmekte.

                  Yorum


                  • Şehir içi kullanım için 48 kuruş çok iyi bir değer, dizelden bile ekonomik görünüyor. Ancak LPG'li Insignia bakan biri olarak yaşanan o kadar çok sorun görüyorum ki bu iş bayaği riskli görünüyor. LPG'li diye sıkıntılı bir araç alıp onunla uğraşmak büyük risk.

                    Yorum


                    • Arkadaşlar 22 ocakta üçel lpg mühendislikte Prins VSİ 2 DI taktırdım. LPG deposunu fulledim 3.32 TL litre fiyatı, 326 Km yol yaptım çoğu Uzunyol tekrar depoyu fulledim 3.31*28.091=93 TL LPG aldım bu da Km de yaklaşık 0.28 krş tekabül ediyor sadece LPG sarfiyatı tabii bu arada ilk çalışmada benzin sarfiyatı var onu tam olarak hesaplayamadım onu da eklersek muhtemelen Km de 0.32-0.35 olur kanaatindeyim.
                      Insignia 2014 1.6 SIDI 170 hp AT Cosmo siyah

                      Yorum


                      • Orjinal yazı sahibi: hakkan View Post
                        Şehir içi kullanım için 48 kuruş çok iyi bir değer, dizelden bile ekonomik görünüyor. Ancak LPG'li Insignia bakan biri olarak yaşanan o kadar çok sorun görüyorum ki bu iş bayaği riskli görünüyor. LPG'li diye sıkıntılı bir araç alıp onunla uğraşmak büyük risk.
                        48 kuruş 27 bin km ortalaması.Bunun içinde şehirler arası yol da var. Sadece şehir içi 50-52 kuruş arasında. (İstanbul trafiği) Bu kış tüketimini henüz hesaplamadım. Hesaplayınca onu da yazarım.

                        Yorum


                        • İstanbul şehir için 50-52 kuruş bile böyle bir araç için çok iyi bir rakam. düzgün çalışacağını, dert olmayacağını bilsem LPG'li bir Insignia alacağım ama kötü şeyler yaşamış da çok kişi var, bu durum da beni korkutuyor.

                          Yorum


                          • Sıvı sistem marjet ( adı batsın ) montajlı ve 25 bin km kadar lpg de sorunsuz kullanılmış aracı forumdan bir arkadaştan 76bin km.deyken satın aldım. Bundan sonraki 4-5 bin km.kadar ben de sorunsuz kullandım aracı. Sonrasında başlayan dertler tam 1 yıl sonrasına tekabül ediyor. Yani montaj sonrası ilk yıl hatta belki 2 yıl cicim günleri gibi..sorun çıkmıyor. Fabrikasyon benzine göre dayanıklılığı test edilip montajı da buna göre çalışan bir çok parça, lpg nin daha yüksek basınç ve sıcaklığına artık dayanamayarak arıza yapmaya başlıyor. Bu da 1-2 yılı bulabiliyor. Tabii ki her araçta bu yaşanmıyor. Şans işi veya aslında kaderinizde ne varsa o.. ben 1 yıl kadar da servis sorunu yaşadığım için bu sorunlarla boğuştum adeta. Sonucunda lpg yi aracımdan söktürdüm. Üzerinden 11bin km geçti. Lpgde yaşadığım dertler ilk söktürdüğüm günden beri yok oldu. Benim gibi yılda 8-10 bin km yapan biriyseniz maceraya hiç gerek yok bence. Hesabı iyi yapmak lazım. Bu araca uyumlu tek lpg sistemi karma dediğimiz yani aracın duruma göre benzin ve lpg yi birlikte kullandığı sistem.. hiç sorun yaşamayan forum üyesi arkadaşlardan yardım almak lazım..
                            @Murat
                            2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

                            Yorum


                            • Orjinal yazı sahibi: hakkan View Post
                              İstanbul şehir için 50-52 kuruş bile böyle bir araç için çok iyi bir rakam. düzgün çalışacağını, dert olmayacağını bilsem LPG'li bir Insignia alacağım ama kötü şeyler yaşamış da çok kişi var, bu durum da beni korkutuyor.
                              Karar vermek zor. Benim size önerim LPG takılmamış bir İnsignia alıp sizin LPG montajını yaptırmanız ve marka olarak da Prins i tercih etmeniz. Ben karma sistem yakıt tüketen Prins marka kiti 1,5 yıldır sorunsuz kullanıyorum. Şu ana kadar 27 bin km yol yaptım. Sonrasında sorun çıkarır mı bilmem ama bu araçların Almanya'da LPG li versiyonları var. Araç kitapçığında LPG li bölümleri görmüşsünüzdür. Ayrıca benim araçta ekrana dikkatli bakınca LPG yazısını görebiliyorsun. Sonuç olarak doğru marka kit ve iyi montaj sonrasında ya nasip demek lazım)

                              Yorum


                              • Benim araçta VSI 2 sistemi var. Aracım 2011 model. Ben 3,200 TL ye taktırmıştım zamanında. Şimdi aynı sisteme 8.000 TL den bahsediyor candan mühendislik. Ahmet Nalbantoğlu var orada, kendisi eski insignia cı yani aracı tanıyor. Candan' da AFR ayarı yapıyor iletişime geçebilirsiniz bilgi için. Benim şehir içi 40, 41,42 kuruş gibi değişken çıkıyor ortalamam. Pendik- Mlatepe arası hergün gitgel yapıyorum.
                                Ergün GÜRBÜZ

                                Yorum

                                İşleniyor...
                                X