Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Insignia 170 bg sidi landirenzo yazilimi

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • #16
    Birde sehiir icinde erzurumda ne kadsr yakiyor

    Yorum


    • #17
      İyi günler hocam şu anda arabam 79 bine yaklaştı benden önceki sahibi 33 bin civarı taktırmış lpg kitini ve şu ana kadar hiç bir problemle oda karşılaşmamış bende karşılaşmadım. yakıt tüketimi konusunda da bayramda Ankara'daydım olgun lpg'nin şaşmazdaki şubesine gittim ordaki ustayla tüketim fazlalığı konusunu konuştum. Bana söylediği şu oldu bu 170'lik araçlar direk enjeksiyonlu eski 180'likler gibi değil bu arabanın lpg programı paket şeklinde geliyor ayarlamalarla biz değişiklik yapamıyoruz, olası bir sorunda fabrikadan direk bağlantı yapılıp çözüm sağlanıyor. Eski 180'liklerde bir takım sorunlarla karşılaşıyoruz arıza ışığı yakması gibi tekleme silkeleme vb ancak bu araçlarda bu sorunların hiç birisi yok çünkü direk enjeksiyonlu bir sistem ve bu sistemin çalışma mantığına uygun bir kit takılıyor ve bu sistemde benzin tüketimi kaçınılmaz bir durum normalde şehir içinde 5-6 depo lpgde 1 depo benzin tüketimini normal kabul ediyoruz. 180'liklerde oynama yapıp benzin yada gaz tüketim değerlerini değiştirebiliyoruz ancak sorunlar çıkabiliyor. Dolayısıyla sizin yakıt tüketiminizin diğer lpgli araçlardan fazla olması normaldir ama sorunsuz kullanırsınız dedi gerçektende hiç sorun yaşatmadı bu güne kadar. Bende aracın yakıt tüketim değeri konusunda lpg'den yüksek beklentide olmayı bırakıp eski sistem lpg mantığındaki tasarruf beklentimi düşürdüm ve artık benim aracım az yakan benzinli bir araç yakıyor diye düşünmeyi tercih ediyor aracımla keyifle gezmeye çalışıyorum sanırım başarıyorumda size mesajdanda cevap verdim burdanda arkadaşlara bilgi vermesi açısından yazayım dedim. Erzurum şehir içinde ben aracı çok fazla kullanmıyorum ölçümde yapmadım maalesef genelde şehirler arası yolculuklarda kullandım aracı şehir içinde tahminim 280-290 km yol gidiiyor lpg'yle ama inanın ne kadar benzin tüketimi var takip etmedim hiç.

      Yorum


      • #18
        Hocam yaklaşık bir yoldır ve 30bin km dir aracı lpgde kullanıyorum. Bugünedek lpg kaynaklı yaşadığım tek sorun milangazdan lpg aldıktan sonra aracın turbosunun güç kesmesi oldu. O depoyu bitirip tekrar ipragaz ve aygazdan aldıktan sonra bir daha da denk gelmedim. Tüketime gelecek olursak araçta gösteren ortalama değere şehir içi için %5 depo farkı ve %20 benzine göre fazla tüketim ekliyorum. Bu değerinde %80 ni aldığımda ortalama lpg tüketimim depo hesabında da aynı oluyor. Uzun yolda ise hesapladığım değerin %95-90 ını civarı oluyor. Tasarruf hesabında da şehir içi tasarruf=(1-(lpg litre fiyatı/benzin litre fiyatı *1.2))*0.8hesaplıyorum. Şu anki bulunduğum konum için tasarruf = %30 . Yani şu anda 9 litre (63kr) benzin tüketmim olacakken 6.3litre (44 krş) benzin tüketimim var gibi düşünüyorum. Uzun yolda ise 2200 kmlik fethiye burdur ısparta konya adana hatay ve geri dönüşünde 7.3 ortalama tüketim gösteriyordu. Ancak depo hesabında yolu %95 lpg ve %5 benzinle geldim. Yani tasarrufum %35 ti. Buda 4.75 litre (33 krş) benzinle yol aldım. Ancak hiç agresiflik yapmadan kullandım.

        Bunlar haricinde herhangi bir sorunuz olursa seve seve cevaplarım.

        50 kuruş benzin lpg karma tüketimi elde etmeniz için ekrandaki ortalamanızın 9.7-10.2 arasında olması lazım. Eğer böyleyse hiç bir sıkıntı yok hocam 71-72 krş yerine 50 krş yakması doğal çünkü fiyatlar uçuk.

        bu arada kit landirenzo ve hiçbir performans kaybım yok. Basarsanız gidiyor ama benzin tüketimi bu durumda artıyor.

        Yorum


        • #19
          Genel olarak tasarrufa yönelik bir kullanım amacım olmadı açıkcası bundan önceki aracım 1.4 t astra ondan öncede 1.5 dci cliom vardı cliodan astraya geçince yakıt tüketimi beni biraz şaşırtıp ekonomik anlamda zorlamaya başlamıştı. Astrayada lpg taktırmıştım ama tabi 1.6 SIDI gibi benzin tüketimi yoktu. 1.6 SIDI'de ilk başlarda denemeler yaptım biraz ne yakıyor diye baktım yakıt göstergesi yerinde durmuyor uzun yol kısa yol farketmeden sürekli oynamalarda yavaş yavaş arabayı tanıdıkça alıştım. Sürekli hesap yaparak arabaya binincede keyfini alamıyorum bunu farkettim o yüzden Ankara'da olgun lpg ile yaptığım görüşmemden sonra hesabı kitabı bıraktım keyfini çıkararak binmeye başladım ne bilgisayarı sıfırlıyorum ne de pompa hesabına bakıyorum. Yakıt göstergesi düşmüş gidip 100 liralık benzin alıyorum gaz bitiyor gaz dolduruyorum ve gerçekten böylesi daha huzurlu oluyor benim için. Zaten bunu satıp dizelini alma niyetim var sadece fiyat farkı çok mantıklı gelmediği için henüz cesaret edebilmiş değilim performansını çok seviyorum bununda maddi anlamda bir bedeli oluyor onu ödemeyede alıştım artık

          Yorum

          İşleniyor...
          X