Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Radyatör temizliği esnasında gördüğüm bir parça ve sonrası...

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • #16
    Ben Kars ilinde ikamet ediyorum, size bir anımı anlatayım, 2020 şubat ayında aracımı İstanbul'dan alıp önce Kastamonu oradan da Kars rotası üzerinden karadeniz sahil yolunu takip ederek zigana geçidinden doğuanadolu bölgesine geçecektim, zira bu rotadan da gittim. Araç zigana geçidinden Bayburt'a rampa aşağı inerken harareti sıfırladı 4 dereceden hoppp -19 dereceyi görünce aracın termostatı arızalı olduğunu anladım. Kars'ta yaşayanlar varsa bilirler mutlaka ben bu sene atandım ve ocak şubat aylarında özellikle zemheri denilen zamanlarda araçların önüne insanlar battaniye kapatıyor önceleri çok tuhafıma gitmişti ama yakıt sarfiyatından bende anladım daha sonra. Dediğiniz gibi büyük firmalar bu durumu yıllar öncesinden görmüş olacaklar ki bu şekilde bir değişik ızgara boşluk ayarlaması yapmışlar. Gayet mantıklı.

    Yorum


    • #17
      Aracımda şehir içi çok sorun yok ama uzun yolda hararet sürekli 110 115 dereceleri görüyor rampa çıkarken bu nedenle gaz veremiyorum hep tedirgin gidiyorum. Panjura baktığımda benim panjur da full kapalı. Radyatör neredeyse hiç hava almıyor. Sadece en altta plakanın altındaki kısımdan hava alıyor panjurdan giren hava sıfır. Sorunum büyük ihtimal burdan kaynaklanıyor ama anlamadığım bu parça hararet yaptırıyorsa araca fabrika çıkışı niye böyle bir parça yapmışlar ki. Çok saçma değil mi

      Yorum


      • #18
        Varmı bilgisi olan

        Yorum


        • #19
          Öncelikle soğutma sistem parçalarını bir kontrol edin. Ben önceden yapmış olduğum kattle deneyince aracın üzerindeki termostatın 93 derecede açılmaya başladığını 97-98 derece bile tam açılamdığına şahit oldum. Isı tabancası ile sıcaklık hava üflediğimde tama açıldığını gördüm.(Ölçüm alamadım tam açıkken).Yeni bir termostat sipariş vererek kattle deneyini tekrarladığımda 95 derece termostat full açıktı.

          Yorum


          • #20
            Nasıl yapıcam onu pek bilgim yok

            Yorum


            • #21
              Ön tamponu açtım ve panjurun arkasından şu parçayı çıkarttım. Bunu çıkarınca ızgaralar açıldı. Bakalım bir farklılık olacakmı
              Ekli Dosyalar

              Yorum


              • #22
                Orjinal yazı sahibi: Emirr View Post
                Nasıl yapıcam onu pek bilgim yok
                Öncelikle sıfır termostat aldım. Su kaynatma kattleını içine bir ip vasıtası ile saldım. Fluke multımetrem var. Onun orjinal termokupul problarını suyun içine salarak su sıcaklığını ölçerek gözlemlerdim.Su 95 derecede iken yeni termostat full açıktı.kattleın fişini çekerek suyun soğuma esnasında termostatı gözlemlediğimde 92 derecede kapanmaya başadığını 89 derecede tamamen kapandığı gördüm. Aracım üzerindeki termostatı söküp gözlemlediğimde 95 derecede bile full açık değildi.

                Yorum

                İşleniyor...
                X