Duyuru

Collapse
No announcement yet.

P2188 ariza kodu lutfen yardim

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • #16
    Orjinal yazı sahibi: Dostzade11 View Post
    Arkadaslar bendede aynı sorun vardı. Kronik diyen subap diyen motor yagi akü bobin buji hava filtresi. Neler neler. Ama en cokta servis. Kronik abi bu opellerde. Delirttiler beni. Yeni buji yok yag. Derken alet cantasi aldim gaz kelebegini bile soktum temizledim. Ama sonunda olay o kadar dehset vericiki anlatayim.
    arkadaslar opel servislerde bakim yapildiktan sonra hava filitrelerisini degistirirken filtre borusunun kelepceleri sok taktan yalama oluyor. 2 tl lik kelepceyi yenilemedikleri icin o turbo bagli akismetre bagli boru iceriye kelepceden hava aliyor.
    Bakimda sokup taktiklari kelepceyi yenileyin ama takarken boruyu yirmayin veya plastik aksami catlatmacatlatmayin. Ayarinda sıkın. Saat gibi calisacak.
    Uzun zamandir uc bes aydir bu sorun varsa kelepceden sonra gaz kelebegi temizligi buji motor yagi degistirin.
    Not: bu hava borusunda igne ucu kadar bile delik varsa bunu yapar. O yuzden kelepce degistirirken boruyu delmislermi diyede kontrol edin.
    sizde nasıl bir hata veriyordu zengin yakıt karışımı gibi bir şey mi ?Benim motor lambam yanıyor bazen sönüyor araçta sanki güç kaybı oluyor yandığında bu cumartesi servise bırakacağım bakım için ama servisin buna bir çözüm üretebileceğini sanmıyorum daha önce götürdüm 2-3 gün araba burada kalsın diyorlar takınca zengin yakıt karışımı diye hata veriyor

    Yorum


    • #17
      Motor lambasi gaz kelebeginin arizasinda yanar soner. Benim dedigim rolantide motorun titremesi. Kalp atisi gibi veya duzensiz titremesi.

      Yorum


      • #18
        Bugün gittim servise bakım yapıldı bujiler falan değiştir arıza için bu kod çıkıyor,oksijen sensörünün rölanti esnasında okuma yapmadığı bu yüzden fazla yakıt hava karışımı gönderdiğini söyledi,ancak sorunun net olarak bundan mı kaynaklanıp kaynaklanmadığını söyleyemeyeceğini bir sür parçaya bağlı bu hatanın ortaya çıkabileceğini söyledi dolayısıyla değişmedik dışarıda map/maf temizliği yaptırıp takip edeceğim sorunu çözen olursa buradan paylaşırsa önemli bir sorun çözülmüş olur.

        Yorum


        • #19
          benim aractada sabit gaza basmama rağmen birden hızlanma oluyo arada bazen tutukluluk yapıyo gitmiyo gibi bide gaza basıp cektigimde aracta farlarında kısılma oluyo sonra hemn düzeliyo arıza ışıgı yanmıyo ama hata kodu p2188 hatası veriyo rolantide zengin yakıt karışımı diye

          Yorum


          • #20
            Boğaz kelebeği Map maf sensörlerini temizletin veya değiştirin

            Yorum


            • #21
              Ayni sorun bendede vardi hava debimetresini degistirdim duzeldi

              Yorum


              • #22
                P2188 motor ariza lambasi rolantide fazla yakit cozumu kesin olarak hava debimetresi degisimi 420 tl iscilik dahil degistirdim arabanin gidisi bile degisti.

                Yorum


                • #23
                  Orjinal yazı sahibi: medren View Post
                  P2188 motor ariza lambasi rolantide fazla yakit cozumu kesin olarak hava debimetresi degisimi 420 tl iscilik dahil degistirdim arabanin gidisi bile degisti.
                  Geçmiş olsun.
                  @Murat
                  2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

                  Yorum

                  İşleniyor...
                  X