Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Balata değişimi(kazıklanma içerir)

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • #31
    GM TRW’ye balata konusunda fason üretim yaptığını duymuştum forumda. Yani takılan GM balatalar aslında TRW marka balatalar.
    Aracımda balata değiştirirken arka kaliperlerde TRW logosunu görünce dahada emin oldum

    Yorum


    • #32
      Hocam GM (artık PSA oldu) zaten kendisi balata üretmez; bir veya birden fazla tedarikçi ile anlaşarak, OEM balata ürettirir. Bu üreticilerin ürünleri özel servislerde kendi markasıyla, GM-PSA servislerinde ise GM-PSA markasıyla satılır. GM-PSA kutusunun içindeki ürünü incelediğinizde ürün üzerinde muhtemelen TRW-Ferodo-Delphi vb. gerçek markasını görebilirsiniz. Bu markalar dönem dönem değişebilir; bu yıl aldığınız GM balata kutusundan A markası çıkarken, 1-2 sene sonra aldığınız kutudan B markası çıkabilir.

      Bu durum pek çok parça için geçerli aslında; buji, filtreler ilk aklıma gelen parçalar.

      Üreticilerin kendi markaları ile sattığı ürünlere ek kalite kontrolleri yaptığı söyleniyor ancak ben arada aman aman bir fark olduğunu zannetmiyorum; zira TRW-Ferodo-Delphi-Bosch vb. markalar da belli kalite kontrolleri olmaması imkansız olan, dünya çapında bilinirliği ve güvenilirliği olan ciddi üreticiler. Bu yüzden ben aradaki fahiş fiyat farkını ödemenin anlamsız olduğunu düşünüyorum. Yeter ki sahtesine denk gelmeyin.

      Yorum

      İşleniyor...
      X