Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Balata değişimi(kazıklanma içerir)

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • #16
    Orjinal yazı sahibi: Cebi61 View Post
    bende arkadaşlar dün bakımda soktum 2. 15000 bakımı. 1360tl verdim. Aracım 18500 km de. Neyse bana dediler ön balataların bitmek üzere değişelim mi? ne kadar dedim ? bana 690tl fiyat çıkardılar. Kalsın dedim. Bugün Aksaray tarafına işim düşünce biraz fiyat aldım ve www.opelaksaray.com internet sitesi olan firma bana delphi önerdi 130tl,gm 590tl, bosch 180tl, feredo 170tl. Aracım 1.6 dizel otomatik sport donanım 19 inç. İşin özü bu kadar km de 18500km bitebilirmi ? kimileri 40-50bin gitmen gerek diyo. Ve sizce eğer alacaksam hangi marka almalıyım ?
    hocam aynı araçta 23 bin km de bitmişti benim yanlış hatırlamıyorsam. şaseden sorgulayıp 180 liraya delphi almıştım, başlarda disk yüzeyine tam oturmadığından olacak memnun değilsem de şimdi orjinalle arasında bi fark kalmadı. zaten delphi birçok opel parçasında orjinal üretici. size tavsiyem diskleri de söktürüp tornalatmak olacaktır, ben ustaya yaptıramadım diye başlarda sürtme sesine ve eksik performansa şahit olmuştum.
    OPC Line Sport

    Yorum


    • #17
      teşekkürler cevabınız için. yani belirli km sonra diyorsunuz ki tam oldu. boschuda tavsiye eden çok lakin servis mesela bosch sakın taktırma sert tir çızer işte ses yapar diyor. grupta trw diyor artık birşey alacam sonunda.

      Yorum


      • #18
        Bosch'un sahtesi çok dendiği için ben genelde uzak duruyorum. TRW'nin sahtesi var diyorlar...

        TRW ve Ferodo aynı firmanın ürünleri. Ankara'da bir Ferodo bayii bulmuştum; size de tavsiye öyle bir yer bulmanız. Ben bu markaların aralarında aman aman farklar olduğunu düşünmüyorum; yeterli sahte olmasın.

        Yorum


        • #19
          Trw sonrası aracin frenleri resmen ates ediyor.2bin km sonrasi cok daha hissedilir oldu.siddetle tavsiye ediyorum

          Yorum


          • #20
            Bendede TRW vardı 4 ay zor dayandım sonrasında Delphi marka balataları taktırdım şu anda ses yok. TRW’nin serileri vardır mutlaka her TRW balata ses yapacak değildir. Usta sert olduğundan ses ve diski çiziyor demişti.
            Ek olarak arka balataları değiştirirken kaliperlerde TRW logosu vardı(Aracım 2016 model 1.6 CDTI). Forumdada TRW’nin Opele fason üretim yaptığını duymuştum. Ama TRW’ler balataların ses yapmasını garipsedim belki sahtesiydi. Bilemiyorum ama Delphiden memnunum.

            Yorum


            • #21
              Hocam bende ac delco marka balata vardi inanilmaz ses yapiyordu.ben orijinal trw taktim bence cok yumusak.hatta cok yumusak diye erken biter dediler.

              Yorum


              • #22
                Bu arada neredeyse hic ses kalmadi

                Yorum


                • #23
                  Dediğim gibi benim aracımda kullanılmış olan ürün sahte olabilir ben aracı almadan önceki sahibi değiştirmişti zaten.

                  Memnun olmanız sevindirici

                  Kullandığınız balata TRW LUCAS olarak mı geçiyor?

                  Yorum


                  • #24
                    Hocam inanin hic farketmedim hangisi

                    Yorum


                    • #25
                      ben istanbul avrupa yakasındayım.Aksaray tarafında baya opel yedek parça satan var. ama orjianili nasıl bulabilirim? hatta geçen hafta aksarayda bir dükkana girdim adam bana orjinal gm balata var ve elimde son 1 adet kaldığı için 200tl ye vereyim dedi ki gerçekte 590tl sahte olacağını düşündüm ve almadım.İşin özü orjinal bosch, fredo, trw gibi nereden temin edebilirim?

                      Yorum


                      • #26
                        Onlineyedekparca.com var yerleride Bahçelievlerde ordan alabilirsiniz

                        Yorum


                        • #27
                          Orjinal yazı sahibi: Cebi61 View Post
                          ben istanbul avrupa yakasındayım.Aksaray tarafında baya opel yedek parça satan var. ama orjianili nasıl bulabilirim? hatta geçen hafta aksarayda bir dükkana girdim adam bana orjinal gm balata var ve elimde son 1 adet kaldığı için 200tl ye vereyim dedi ki gerçekte 590tl sahte olacağını düşündüm ve almadım.İşin özü orjinal bosch, fredo, trw gibi nereden temin edebilirim?
                          Hocam boschtan uzak durun bence.hem sahtesi cok hem de eskisi gibi kaliteli degil

                          Yorum


                          • #28
                            Balata ve disk işinde kafanız rahat etsin istiyorsanız orjinalden şaşmayın derim. Gm balata ve disk pahalıdır ancak ömrü de uzundur. Aracımda en son ön balatalar 50 bindeyken frene basınca ince tiz ses gelmesi yani aslında frenlemede sorun yokken sağlama alayım düşüncesiyle geçen yıl değiştirdim. Gm ön ve arka 850₺ fiyat aldım. Şu an markasını hatırlamadığım bir marka taktık 300 ₺ ye. Aradaki fiyat farkını fazla buldum. Ancak ses sorunu 1 hafta sonra tekrar başladı. Tekrar değiştik garantiden ücretsiz. Yine ses yaptı. Bu sefer diskler tornaya girdi. Ses kesmedi. Ayrıca 60-70km hızdayken frene basınca direksiyonda hafif titreme oluyor. Neticede orjinal gm balata ve disk 4 er adet 2800₺ fiyat aldım. Bir dahaki bakımda bu şekilde komple değiştireceğim. Şu an mevcut balata ve disklerle kullanıyorum, usta sorun olmaz dedi. 50 bin kmye kadar ses yapmayan orjinal balata kullanmak varken diğer markalarla işim olmaz artık. Hepsi kötü değil tabi ancak tamamen şans işi. Benimki gibi ses ve titreme sorunu yaşayan varsa en azından ön diskleri ve balataları gm marka ile değiştirsin derim. Umarım bu yazdıklarım faydalı olur.
                            @Murat
                            2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

                            Yorum


                            • #29
                              kimisi orjinalden memnun değil trw olsun başka markaları tavsiye ediyo. çok karışık artık şansıma bakacam biten

                              Yorum


                              • #30
                                orjinalinde ses harici bir sıkıntı yok diye biliyorum aksine insignianın fabrikasyon fren sistemi ve özellikleri çok beğeniliyor. fabrika çıkışı da gm. bence de gm ideal. ama illa ki daha ekonomik alternatifler vardır.
                                1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
                                Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

                                Yorum

                                İşleniyor...
                                X