Duyuru

Collapse
No announcement yet.

1.6 Insignia Turbo Yakıt Tüketimi

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • #16
    Ynt: 1.6 Insignia Turbo Yakıt Tüketimi

    Sevgili Insignia Kullanıcıları,

    2011 model 1.6 Turbo Cosmo sahibiyim. Insignia ile birlikte son 3 yılda Jetta 1.6, Passat 2.0 TDI ve Mercedes C180 kullandım.

    Insignia bu araçların içinde en güçlüsü. Güçlü olduğu içinde ister istemez başlangıçta performanslı kullanmak istiyorsunuz. Performanslı kullandığınız zaman da doğal olarak turboyu devreye sokuyorsunuz ve yüksek tüketim değerleri ile karşılaşıyorsunuz.

    Son 6 aydır kendi yaptığım gözlemler ve denemeler sonucunda Insignia'nın performanslı kullanılmadığı durumlarda karşılaştırdığım C180'den daha fazla yakmadığını ve motorunun da Mercedes'ten daha sessiz olduğunu gördüm. Ancak performanslı kullandığımda (Turboyu devreye soktuğumda) Mercedes'ten çok fazla tüketim yaptığını gördüm.

    Ancak çeşitli denemeler ve okuduğum yabancı otomobil dergilerinden edindiğim bilgiler sonucunda Insignia'nın 2050 devir sonrası Turbo'yu devreye soktuğunu ve yüksek Tork değerini de 5500 devre kadar sürdürdüğünü gördüm/öğrendim. Yani 2050 devri geçtiğiniz anda oluk gibi benzin tüketmekte. Ancak 2050 devrin altında kullanırsanız da Ecotec motora sahip olduğu için de ne Mercedes ne Volkwagen Insignia'yı tüketimde geçebiliyor. ÖZETLE:

    INSIGNIA'NIZIN AZ YAKIT YAKMASINI İSTİYORSANIZ 2050 MOTOR DEVRININ ALTINDA KULLANMANIZ GEREKIYOR.

    Ben artık şehir içinde 1500-2000 devir arasında kullanıyorum. 1500 devrin altında arabanın gücü oldukça düşüyor onun için 1500 devrin altına inmemeye bu arada hızlı vites yükselterek de 2000 devri geçmemeye çalışıyorum. Tabii ki düşük performanslı kullanmak durumunda kaldığım içinde sol şeride geçmiyorum. Bu şekilde kullanarak tüketimi 9.5 lt/100 km'den 7 lt/100 km'ye düşürdüm şehir içinde benim gittiğim güzergahda... Tabii sol şeride geçip perfomanslı kullandığımda 13 lt/100 km'yi bile görmek mümkün. Siz de deneyebilirsiniz. Arabanın dinamiklerini göz önüne alarak ekonomi / performans dengesini yakalayabilirsiniz.

    Bu arada aynı kullanış tarzlarında Mercedes C180'de sırasıyla 8.8 lt/100 km, ekonomik kullanımda 7.5 lt/100 km ve performanslı kullanımda 10.5 lt/100 km görmekteyim. Mercedes 156 beygir olması ve otomatik vites olması sebebiyle sanırım düşük devirli kullanımda Insignia'nın az üstünde ama perfromanslı kullanımda Insignia'nın ciddi altında kalmakta. Insignia'nın motoru 180 beygir güç ürettiği için Turbo devredeyken hiç ekonomik olmuyor. Maalesef Mercedes'i kullanırken gaza fazla basma dürtüsü olmamasına rağmen Insignia'nın düreksiyonudayken daha performanslı kullanma isteği oluşuyor. Bu sebeple Insignia alanlar genelde performanslı kullanıp benzin sarfiyatından yakınıyorlar.

    Şu anda ekonomi benim için daha önemli olduğu için 2000 devrin altında kullanarak düşük performansla ancak yüksek tasarrufla aracımı kullanmaya devam edeceğim. Tüm Insignia kullanıcılarının da bundan faydalanmasını istediğim için bugün foruma üye olup bu bilgiyi/deneyimi paylaşmak istedim.




    Yorum


    • #17
      Ynt: 1.6 Insignia Turbo Yakıt Tüketimi

      İsmi lazım olmayan başka bir forumda az önce okuduğum yazıda, az yakıt tükettiği ısrarla savunulan ama benim bir türlü inandırıcı bulmadığım TSI motor tüketimi vardı.

      Arkadaş Octavia A7 1.2 TSI ile Ankara'da 8.1lt ortalama tutturmuş. Ben Insignia ile Ankara dayken 9-9,5 lt lerde geziyordum. Motor hacmi ve özellikle sunduğu güç ve perf değerlendirilirse aradaki 1-1,5 lt bence hiçirşey.

      Ama nedense herkeste genel kanı, Insignia acaip yakıyor, ama ondan max 2lt az yakan TSI lar inanılmaz ekonomik ?

      Yorum


      • #18
        Ynt: 1.6 Insignia Turbo Yakıt Tüketimi

        Orjinal yazı sahibi: hakantap
        Öncelikle aracınızı güzel günlerde kullanmanızı dilerim. Benim naçizane 1-2 eklemem olacak yazınıza. Bilgili abiler arkadaşlar daha iyi açıklama yapacaktır, eskiden ben de turboyu devreye sokmak terimini kullanırdım sonra bunun yanlış olduğunu öğrendim. Aslında turbo her devirde çalışır ancak etkili olduğu yani torku azamiye çıkardığı devirler vardır. Bizim araçların torkları yeterince yüksek olduğu için etkili devrin altında da kulanılırsa çekişte sorun çıkarmıyor. Hatta sahibi olduğum yeni motorda azami torku yani sizin deyiminizle turbonun devreye girdiği devri 1650'ye çektiler. Bu sayede araç düşük devirde performans kaybı yaşamıyor. Bize de araçları keyifle sürmek kalıyor.


        Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

        Yorum


        • #19
          Ynt: 1.6 Insignia Turbo Yakıt Tüketimi

          istanbul trafiginde şuan 12.6 ortalamam var

          Yorum


          • #20
            Ynt: 1.6 Insignia Turbo Yakıt Tüketimi

            Ford'un öve öve bitiremediği ecoboost focuslar bile 11 lt yakarken insignia'ya çok takıyor diyeni Allah çarpar.


            2014 INSINGNIA 1.4 TURBO Sedefli Mahagony Kahve Edition Elegance + Stil Paket + Sunroof Paketi
            2016 MOKKA X 1.6 CDTI AT Amber Turuncu Excellence + Opel Eye + Deri Paketi + Sunroof Paketi

            Yorum


            • #21
              Ynt: 1.6 Insignia Turbo Yakıt Tüketimi

              aynen öyle wallahi

              Yorum


              • #22
                Ynt: 1.6 Insignia Turbo Yakıt Tüketimi

                arkadaşlar/abiler
                geçen gün insigniam ile ilk uzun yol deneyimimi yaşadım
                izmit merkezden yola çıkıp istanbul-tekirdağ üzerinden keşan a gittik ve aynı gün geri döndük.
                derince'de (izmitin ilçesi) Teco akaryakıt istasyonundan ışık yanar vaziyette olan depoyu fulledik litresi 4.52 liradan aldığımız benzin deponun tamamını 290 liraya doldurdu
                sonra babamdan sürmesini istedim sonuçta adam o kadar para verdi sürsün dedim

                körfezden otobana çıktık ve babam aracın sınırlarını epey zorladı. genellikle 180 altına inmedik her boşlukta tapa gaz 220-230 gibi hızlarda seyrettik en sevdiğim nokta izmit istanbul arası 1 kişi bile sollayamadı bizi... harikaydı
                sonra istanbul trafiğinden çıkıp mahmutbeyden tekrar otobana girdik ve aracı ben devraldım... ben de 150-160 gibi hızlarda sürdüm ardından tekirdağ için otobandan çıktık burada 110-120 gibi hızlarda seyrettik

                dönüşte araç full doluydu 5 kişiye ek olarak ful dolu bir bagajla 130-140 km/s civarında yol aldık
                izmitte aracı tekrar aynı istasyonda fullediğimizde 210 liralık yakıt aldı yani toplamda 700 km lik mesafeyi 210 lirayla katettik ve kilometrede 30 kuruş gibi bir değer ortaya çıktı...

                bence benzinli cüsseli ve bu kadar hızlı bir araç için normalin de altında değerler
                ya kendine gel ya da bize gidelim...

                Yorum


                • #23
                  Ynt: 1.6 Insignia Turbo Yakıt Tüketimi

                  Aracınız gayet az yakmış @mujdat91. Benim aracım 120 ile sabit giderken o kadar yakıyor. Peki Teco'dan aldığınız benzinden memnun kaldınız mı?


                  Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

                  Yorum


                  • #24
                    Ynt: 1.6 Insignia Turbo Yakıt Tüketimi

                    baya az yakmış . bide zaten yakıtı alırken kar etmissiniz ki siz , bizim burda 4.70 ti galiba benzinin litresi

                    Yorum


                    • #25
                      Ynt: 1.6 Insignia Turbo Yakıt Tüketimi

                      selamün aleyküm arkadaşlar ;

                      Bendede 2010 model cosmo var yakıtmı? zati yakıtı düşünsem 180 hp araç almazdım bir laf var hani gülü seven dikenine katlanır sen 1.5 tonluk tank gibi araca bineceksin o kilodaki arabadab çoğu araçlardan alamadığın performansı ve hazı alacaksın ve yakıtı düşüneceksin cebimdeki parama göre binerim aracıma ve bindiğim zamanda keyif alırım D segmentindeki bu araç yakar ama yaktığı kadarda kaçar araçda tip desen tip spor modelleri gibi, performans desen performans daha ne istiyecem.o yüzden arkadaşlar keyif almayı ve performansı düşlüyosanız pamuk eller cebe yok ben tasarrufu düşünüyoeum diyorsanız ozaman gidip 1.2 -1.4 dizel araç alıp bineceksiniz.Affınıza sığınaraktan benim düşüncem bu.sevgi ve saygılarımla
                      En büyük türk ATATÜRK.Ne mutlu TÜRKÜM diyene..!!!

                      Yorum


                      • #26
                        Ynt: 1.6 Insignia Turbo Yakıt Tüketimi

                        Herkesin kendine göre bir sürüş tarzı var, ben hiç kısma kasma yapmıyorum şehir içi dışı toplamda 8.3 gösteriyor benim ortalama, Izmir-Bursa-İzmir, Bursa şehir içi 300-400 km kullandım toplamda 1317 kmlik yol yapılmış ve çıkan ortalama bu. Yeri geldi 200 yaptım yeri geldi 80 ile gittim. Doğru devirlerde kullanılırsa çok yakmaz.

                        Yorum


                        • #27
                          Ynt: 1.6 Insignia Turbo Yakıt Tüketimi

                          Orjinal yazı sahibi: murat şimşek
                          selamün aleyküm arkadaşlar ;

                          Bendede 2010 model cosmo var yakıtmı? zati yakıtı düşünsem 180 hp araç almazdım bir laf var hani gülü seven dikenine katlanır sen 1.5 tonluk tank gibi araca bineceksin o kilodaki arabadab çoğu araçlardan alamadığın performansı ve hazı alacaksın ve yakıtı düşüneceksin cebimdeki parama göre binerim aracıma ve bindiğim zamanda keyif alırım D segmentindeki bu araç yakar ama yaktığı kadarda kaçar araçda tip desen tip spor modelleri gibi, performans desen performans daha ne istiyecem.o yüzden arkadaşlar keyif almayı ve performansı düşlüyosanız pamuk eller cebe yok ben tasarrufu düşünüyoeum diyorsanız ozaman gidip 1.2 -1.4 dizel araç alıp bineceksiniz.Affınıza sığınaraktan benim düşüncem bu.sevgi ve saygılarımla
                          En büyük türk ATATÜRK.Ne mutlu TÜRKÜM diyene..!!!

                          Yorum


                          • #28
                            Ynt: 1.6 Insignia Turbo Yakıt Tüketimi

                            Orjinal yazı sahibi: murat şimşek
                            selamün aleyküm arkadaşlar ;

                            Bendede 2010 model cosmo var yakıtmı? zati yakıtı düşünsem 180 hp araç almazdım bir laf var hani gülü seven dikenine katlanır sen 1.5 tonluk tank gibi araca bineceksin o kilodaki arabadab çoğu araçlardan alamadığın performansı ve hazı alacaksın ve yakıtı düşüneceksin cebimdeki parama göre binerim aracıma ve bindiğim zamanda keyif alırım D segmentindeki bu araç yakar ama yaktığı kadarda kaçar araçda tip desen tip spor modelleri gibi, performans desen performans daha ne istiyecem.o yüzden arkadaşlar keyif almayı ve performansı düşlüyosanız pamuk eller cebe yok ben tasarrufu düşünüyoeum diyorsanız ozaman gidip 1.2 -1.4 dizel araç alıp bineceksiniz.Affınıza sığınaraktan benim düşüncem bu.sevgi ve saygılarımla

                            1.4 T EDİTİON ELEGANCE + AFL+18 jant +NAVİ+sprintbooster+ses sistemi+opc sinyal çerçeveleri+turn push+kaliperler app +full led aydınlatma... vs..

                            Yorum


                            • #29
                              Ynt: 1.6 Insignia Turbo Yakıt Tüketimi

                              Arkadaşlar merhaba.
                              Bu konudaki fikirlerinizi okudum. herkes zaten ne kullandığını biliyor. Daha Önce başka bir kardeşimin söylediği gibi turbolu 1.5 ton 180 hp zaten 5,5 lt/ 100km yakmayacak.
                              benim takıldığım konu farklı, dizel bir aracım var ancak söylemeden edemeyeceğim forumdaki arkadaşlar istemeden yada zorunlulukmuş gibi bir vw karşılaştırmasına gidip TSİ motorun Ciddi farkla az yaktığını söylüyorlar.(yalnızca bu konu başlığı için değil aracı alma Sürecinde bir çok yazı okudum).
                              Bu tamda fiyatta Yediği kazığı nerden çıkaracağını bilmeyen , piyasadaki araçlarla çok benzer ancak donanımsız fiyatta donanımlı vw sahiplerinin ekmeğine yağ Sürmektir.Bu sayede cok iyi 2. El değerleri elde ediyorlar.
                              Daha öncede belirttiğim gibi reklam ve pazarlamada çok iyiler örnek vermek gerekirse aracım hakkında satın alma öncesi yakıt tüketimi ile ilgili YouTube da bir tane adam gibi video bulamazken (pazar gezisine çıkmış bir Amcanın sağ arka camına yapıştırdığı kamera ile çekilmiş manuel vites vauxhall videosu ) Passat için model model kasa kasa aynı motorun çeşitli süratlerle ÇOĞU rampa aşağı çekilmiş 50 tane videosu var. Ki 2009 da bu Aracın ödül aldığını zaten
                              biliyorsunuz .
                              Teknik taraftan bakarsak bir Aracın Yakıt tüketimini ağırlık , ortalama Hız , motor verimi , şanzıman oranları, aerodinami gibi Faktörler belirler. yani aynı ağırlıkta benzer hızda yol alan , turbolu iki Aracın örnek Passat ve insignia
                              Bir tanesinin 6 lt diğerinin 8 lt yakması imkansız farklar ondalıklı olur.
                              Ancak otto motorun verimini 1.5 kat arttırmış gibi reklam yapıp bilinç altınıza bunu yerleştirdiler mi işlem tamam.
                              d Sınıfı bir araç satın Alıp bir de yanına blue falan dedilermi araç 10 lt yaksa yok bende bir problem var yoksa benim aracım 4 lt yakar aslında demeye başlarsınız. Hatta 2 silindir kapatıp diğer iki silindiri zorlayıp 3 lt bile olabilir.
                              Herkese iyi günler dilerim

                              Yorum


                              • #30
                                Ynt: 1.6 Insignia Turbo Yakıt Tüketimi

                                OPEL INSIGNIA = NR.1
                                                                                      

                                Yorum

                                İşleniyor...
                                X