Duyuru

Collapse
No announcement yet.

acill!!!direksiyon sertliği

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • #16
    Ynt: acill!!!direksiyon sertliği

    Orjinal yazı sahibi: armoni15
    ..60000 tl ye arac satılıyor ne mantıktır elektro hidro direksiyon konmuyor.konmadığı gibi satıcılık verdiği bayilerede aracın özellikleri belirtilmiyor .. satıcıda kara gürültü satıyor aracı ...
    aynen katılıyorum...

    Yorum


    • #17
      Ynt: acill!!!direksiyon sertliği

      peki herhangi bir işlemle direksiyonu hafifletmek mümkünmü? passatta çok güzel bi özelikti düşük hızda direksiyon yumuşak hızlandıkça sertleşiyordu böylelikle hakmiyeti kaybetme durumuda yoktu. ancak araçlarımızda aracı ilk kaldırırken özelikle çok sert direksiyon bi çözüm olsa bu duruma ?
      2009 1.6T COSMO DVD 800+SUNROFF

      Yorum


      • #18
        Ynt: acill!!!direksiyon sertliği

        araçlarımıza sonradan flexi eklemek pek mümkün değil bu belli ancak direksiyon olarak elektro hidrolik direksiyon eklememiz mümkünmüdür. maliyet olarak çok yüksek olurmu bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa çok sevinirim. benim için olmazsa olmaz bu direksiyon işi arabadan soğudum resmen okadarda heves etmiştim alırken ..... satmamak için neden arıyorum lütfen yardım...
        2009 1.6T COSMO DVD 800+SUNROFF

        Yorum


        • #19
          Ynt: acill!!!direksiyon sertliği

          Valla bende arabayı aldığımdan beri şikayet ettiğim direksiyon ve suspansiyon sertliği idi. Fakat gittikçe ya yumuşadı yada ben alıştım. Aracınız yeni ise zamanla biraz yumusuyor. Kardesimde BMW var bizim araç ona göre daha sert ama mesela fluence hepsinden yumuşak . Gecen gün seyrettiğim kapsamlı bir test tede insignia nın direksiyonunun güven , keyif ve konfor eksikliğinden bahsediliyordu.

          Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
          Şimdi F30 Modernline Sunroof

          Yorum


          • #20
            Ynt: acill!!!direksiyon sertliği

            şimdi her kez ayrı bi telden bahsediyo gibi olacak ama yüksek hızlarda direksiyonun sertleşmemesi aşırı bir güven sorunu yaratıyor bende.
            2.0lt 160hp'lik aracın performansından çok memnunum ama elinizin altından çıkacak hissi uyandırıyor. güven sorunuda aracı performanslı kullanmamı engelliyor.

            Yorum


            • #21
              Ynt: acill!!!direksiyon sertliği

              Bende de aynı dert direksiyon tepkileri çok kötü ayrıca küçük çukurlarda bile direksiyon sağa sola oynuyor yine yüksek hızlarda sertleşmesi gerekirdi ancak öyle olmuyor aksine kısmen yumuşuyor buda haliyle yol tutuşunu ve hakimiyeti zorlaştırıyor ve ciddi güven problemi yaşıyorsunuz.ilk başta bunun rot balans ve lastiklerin kötü olduğundan kaynaklandığını sanmıştım ama değil. 4 adet sıfır lastik aldım (245/45/R18 100W XL ) rot balans yapıldı sonuç aynı!
              Diğer araçlarda hıza duyarlı direksiyon var bilimsel adı nedir bilmiyorum elektro hidrolik dediklerinden olsa gerek. Yavaşken direksiyon yumuşak ,dönüşler rahat, park etmek rahat ancak hızlandıkça sertleşiyor ve hakimiyeti kaybetme şansınız çok az ancak araçlarımızdaki direksiyon belki biraz abartılı olacak ama bildiğiniz doğan şahin hidrolik direksiyonu gibi diğer direksiyonla ters orantılı hızlandıkça yumuşuyor sertleşmesi gerekirken Seat cordobada bile daha iyi direksiyon var (2008 model bizzat test ettim.)
              Aracımın sıfır fiyatı şu an 78500TL bu fiyattaki bir araca opsiyon olarak konulmuş olması inanılır gibi değil aracı ikinci el aldım 10 gün oldu alalı 45binde soğudum resmen. bazı arkadaşlar flexi şasiden bahsetmiş güzel bi özellik ancak bu opsiyon olmayanına da elektro hidrolik direksiyon konması gerekirdi. emin olun sırf o direksiyon bile yola çok daha hakim olmayı sağlardı. eğer bu soruna çözüm bulunmazsa sanırım aracı satacağım.
              2009 1.6T COSMO DVD 800+SUNROFF

              Yorum


              • #22
                Ynt: acill!!!direksiyon sertliği

                Benim direksiyonla ilgili bir sıkıntım olmadı.Kasislerde çukurlarda tepki veriyordu, sağa sola atlıyordu.Kışlıkları taktırdıktan sonra bu sorunda kalmadı.Şimdi çok memnunum .

                Süspansiyonlar sert bence de ama buna yapacak bir şey yok.Yola da zamk gibi yapışıyor mübarek.Bu yüzden süspansiyonu görmezden geliyorum
                2010 cosmo 180hp beyaz İnsigniAşk

                Yorum

                İşleniyor...
                X