Duyuru

Collapse
No announcement yet.

yağ basıncı düşük motoru durdurun

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • #16
    Orjinal yazı sahibi: bubon View Post
    Merhaba, maalesef bende de 2012 Opel Insignia 2.0 CDTi Edition Otomatik 230 Bg. araç var ve bir süredir ara sıra (sık değil) "yağ basıncı düşük motoru durdurun" ikaz mesajı alıyordum. Ustalarımı yıllardır tanıyorum ve son derece güvenilir insanlar. Kendilerine sorduğumda bu kronik, klasik bir sorun, maalesef motor gidici, kullanmamalısınız dediler. Peki ne öneriyorsunuz dediğimde de inanılacak gibi değil ama bu motor'da revizyon da olmadığını, Opel'in bu motor (italyan fiat marka) için revizyon öngörmediğini, tamamen sıfır sandık motor ile değişmesi gerektiğini söylediler. Sonrasında yaptığım araştırmalarda ve konuştuğum diğer ustalar da aynı bilgiyi verdiler. Sadece bir usta revizyon yapacağını ve garanti verdiğini söyledi. Tekrar kendisi ile konuşacağım.
    Merhaba,

    Aracınız kaç km de? Motor problemiyle ilgili belirtiler varmı? Yağ yakması, piston yatak sübap sesi, vuruntulu çalışma gibi. Bi motor bu kadar kolay harcanmaz diye düşünüyorum

    Yorum


    • #17
      İnsigniadaki 2.0 dizel motorlar esasen fiat motoru olmasına rağmen GM'nin epey bir değişikliği var. Ancak önemli bir nokta bu motorlar motor yağı ve yağ filtresi konusunda hassas. N eolursa olsun uyduruk parça kullanmayın. Aracı çok fazla bilmeyen ustalar fiat'ın yedek parça yağ filtresini takma konusunda ısrarcı olabiliyorlar ki, yağ filtresini önemseyin ve iyi bir şey taktırın. Tavsiyem Mann(Orjinal Gm de Mann marka), Bosch gibi markalar. Sair markalar ve önceki mesajlarda geçen Ac Delco pek de iyi sayılacak markalardan değil.
      34 ST 579 '09 C180 Kompresor

      BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

      Yorum

      İşleniyor...
      X