Duyuru

Collapse
No announcement yet.

OPEL İnsignia Vedaya Hazırlanıyor..

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • OPEL İnsignia Vedaya Hazırlanıyor..

    Opel'in GM döneminden kalan son modeli olan Insignia'nın üretimi 2022 yılının sonunda durdurulacak. Insignia'dan boşalan üretim hattını ise firma elektrikli araç üretimi için kullanacak.
    FIAT Chrysler ve PSA'nın birleşimiyle ortaya çıkan İtalyan-Fransız ortak girişimi Stellantis, çatısı altında bulunan markalarla ilgili çalışmalarına durmaksızın devam ediyor. Son büyük hamlesinde Bursa'daki Fiat Doblo üretimini İspanya'da Vigo'da bulunan fabrikasına taşıyan firma, şimdi de Opel ile ilgili büyük bir karar aldı.

    Opel'in GM döneminde üretimine başladığı modellerinin Insignia hariç hepsinin üretimi durmuştu. O dönemin son otomobili olan D segmentindeki aracın üretimi de 2022 yılının sonuna kadar kesin olarak durdurulacak.

    Konuyla ilgili açıklama yapan bir Opel yetkilisi, yıl sonuna kadar Insignia üretiminin kademeli bir şekilde durdurulacağını belirtti. Firmanın Almanya Russelsheim'da bulunan fabrikasında Insignia'dan boşalan üretim bandı ise elektrikli araç üretimi için kullanılacak. Opel yetkililerinden gelen açıklamalarda “CO2 emisyon düzenlemeleri ve Rüsselsheim’daki üç yeni çok enerjili modelin hızla yaygınlaşmasına odaklanmanın bir sonucu olarak, Insignia üretimi bu yıl aşamalı olarak kaldırılacak” ifadesi kullanıldı.

    Insignia'nın üretiminin sona erdirilmesi aslında çok da şaşırtıcı olmadı. Opel'in Britanya'daki ikiz markası olan Vauxhall, kısa bir süre önce İngiltere pazarından Insignia'yı çıkardığını açıklamıştı. Russelsheim fabrikasında şu anda Insignia dışında Opel Astra, Astra Sports Tourer ve DS4 modelleri üretiliyor.

    Insignia'nın yerini alacak olan kompakt elektrikli model, aynı zamanda Insignia'nın da halefi olacak. 2024 ya da 2025 yılında çıkması beklenen modelin fastback-crossover tipi bir şasi yapısına sahip olması bekleniyor.

    Insignia'nın da vedası sonrasında D segmentinde Avrupa'da yalnızca iki araç kalmış oldu. Peugeot 508 ve Skoda Superb bu segmentte kalan son araçlar olarak dikkat çekti.

    Masadan Bir Dost Daha Kalkıyor..

    Kaynak: WebTekno
    You do not have permission to view this gallery.
    This gallery has 1 photos.

  • #2
    Yazık...
    Mondeo 2.0 Ecoboost 240 Bg Selective

    Yorum


    • #3
      Orjinal yazı sahibi: drdilmen View Post
      Yazık...
      Gerçekten Öyle, Haberi okuyucunca içimde burukluk oluştu..

      Yorum


      • #4
        Psa çatısını altında olduğundan ve ikonik modeller arasında yerini aldığından ilerleyen dönemde tekrar gün yüzüne çıkabilir ümidini taşıyorum. 508 deki hybrid gelişmeleri ile tekrardan makyaj geçirip piyasaya çıkabilir. Yeni Corsa 208 den çok sattı mesela keza Eylül gibi yeni astra piyasaya girecek mesela, modeller yenilenip bir şekilde yeniden gün yüzüne geri çıkıyor. Önümüzdeki 10 sene içinde Avrupa pazarındaki araçların %70 inin elektirlkli olması bekleniyor.nasıl bir suv tutkusu oluştuysa D segmenti araç kalmayacak piyasada nerdeyse .her marka suv crossover peşinde koşuyor. Birde dünya genelinde ailelerin küçülmesi sonucu araçlar gittikçe küçülüyor ne yazık ki. Velhasıl kelam Sonsuza kadar insginia nın kaybolmasını beklemiyorum açıkcası.

        Yorum


        • #5
          Insignia bitiyor ama insignia team yaşam boyu devam eder



          2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

          Yorum


          • #6
            Beklenen bir gelişmeydi, şaşırmadım ama üzülüyorum, bu SUV sevdası hiç bana göre değil. SW bir D segmentini her zaman için SUV'lara tercih ederim. Yazık oluyor D segmentinin güzel araçlarına.

            Yorum


            • #7
              PSA üretimi fransız devşirmesi 3. kasa Insignia görmektense bu efsanenin bitmesi daha hayırlı oldu. Çevik keyifli arabaydı, Allah zamanında sahip olmayı nasip etti, hep söylerim Insignia sahibi olmak bir ayrıcalıktır, biz bu ayrıcalığı yaşadık. Toplumun geri kalanı ise hala Passat'ı iyi bir araba zannediyor.


              2014 INSINGNIA 1.4 TURBO Sedefli Mahagony Kahve Edition Elegance + Stil Paket + Sunroof Paketi
              2016 MOKKA X 1.6 CDTI AT Amber Turuncu Excellence + Opel Eye + Deri Paketi + Sunroof Paketi

              Yorum


              • #8
                Son GM şasisi olduğundan beklenen bir haberdi.

                Benim merak ettiğim konu parça tedariği ne kadar zaman devam eder. A1 ve A2 kasada bile üretimi devam etmeyen motorlar var. Yanlarına yenileri eklenecek şimdi.


                Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

                Yorum


                • #9
                  Zaten 508 e 130 hp eat8 koyarken,insigniaya 120 hp eski şanzımanı koyduğu zaman fatihasını okuduk.Bundan bağımsız opel psa çatısı altında güzel iş yapıyor ancak 2009 yılında olduğu gibi gemi takip ettirecek bir araç üretebileceğini sanmıyorum.
                  http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

                  Ellere yar oldu
                  2.0 CDTI
                  Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

                  5.25 Xdrive ///M(azot) Power

                  Yorum


                  • #10
                    Orjinal yazı sahibi: FacomX View Post
                    Insignia bitiyor ama insignia team yaşam boyu devam eder
                    Aynen öyle reis.

                    1.4 T EDİTİON ELEGANCE + AFL+18 jant +NAVİ+sprintbooster+ses sistemi+opc sinyal çerçeveleri+turn push+kaliperler app +full led aydınlatma... vs..

                    Yorum


                    • #11
                      İnsignia ile 2009 yılında tanıştım, bugüne kadar yedi defa sattım, sekiz defa aldım, sonuncusu bir exclusive , kaç kere ilana koydum, pekçok talip çıktı, satmaya kıyamadım. Şimdi bu haberin üzerine hiç satamam. Çünkü sadece 2018 yılında üretilip Türkiye'ye sınırlı sayıda gelen (belki 30 belki kırk adet) bu araba çok geçmez yaşayan bir efsane olur.Belli ki benim de son arabam

                      Yorum

                      İşleniyor...
                      X