Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Opel’in Efsanelerinden Rekord Modeli Insignia Stilinde Yeniden Canlandırıldı!

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • Opel’in Efsanelerinden Rekord Modeli Insignia Stilinde Yeniden Canlandırıldı!

    Opel'in 80'lerde üretip, o yılların en iyi otomobillerinden seçilen Rekord, özel bir tasarımcı tarafından yeniden hayata geçirildi.





    8 nesil Opel tarafından üretilen Rekord, dünyaca tanınan bir modeldir. Alman teknolojisinin ışığı altında, kalite seviyesi yüksek olacak şekilde imal edimiştir. Bu yüzdendir ki üretiminin son zamanlarında “Yılın otomobili ödülü”ne hak kazanmış. O yıllarda üzerine düşülen bir model olduğundan Rekord’un kupası cabrio ve wagon şekillerde de gösterilmişti.

    Bitişi ardından lüks klasmanda Omega‘nın duruşlarına bakılmıştı. Şimdi ise Luis Carlos Moreno adlı bir render sanatçısı, Insignia üzerinden Rekord’u yeniden hayal etmiş. Bu da ister istemez GT bir yapıyı Opel gerçekten üretecek mi diye düşündürüyor!

    Renderlar Opel’in Vectra yerine aldığı Insignia karoserinde!


    General Motors genetiklerinin aktarıldığı orta sınıf modellerde ipi, son nesil Insignia göğüslemişti. Dijital ortamda çizilen Opel Avustralya’da Holden, Amerika ve Asya’da Buick markası altında satılıyor.

    Çizimin sahibi mevcut tasarım dilini kullanmış.


    Insignia zaten GT yapısında üretilen bir model. Çizimlerde normalinden daha sportif tutulan parçalar arası geçişler dikkat çekiyor. Yeni Rekord çizimlerinde anlatılmak istenen çabuk anlaşılıyor. Rekord çizimlerini, VW’nin Arteon hareketine benzetebiliriz.


    PSA çatısı altına giren Opel’in Insignia’nın üstü bir model düşüncesi henüz yok!


    Fransız ve Alman markaların Moreno’nun zihninden geçen Yeni Opel Rekord müjdesine sıcak bakacağını zannetmiyoruz. Nedenine gelecek olursak; PSA bu aralar bazı modelleri gereksiz olduğu için üretim bantlarından alacağını bildirmişti.

    Son zamanlarda premium markaların ürettiği bazı ulaşılmaz modelleri, alt markalar insanlara sunmaya başlamıştı.


    Mesela BMW’nin Coupe SUV’u X4 veya X6 için Renault benzer karoserde Arkana‘yı bizlere sunmuştu. Opel’in bu tipte bir Rekord’u yeniden üretmesi de Audi A7 ve Mercedes CLS’nin ulaşılabilir bir karşılığı tadında olacaktır.

    Dört kapılı coupe için belki de şirketler bir atak yapabilir. Yapı olarak GT’ye zaten yatkın olan Insignia’dan türetilen Rekord, günün birinde belki denenebilir! Peki, yeni model çizimi hakkında sizin görüşleriniz nelerdir!

    Kaynak: https://paratic.com/yeni-tasarim-cizim-opel-rekord/

  • #2
    Çok güzel bir çizim olmuş,
    Yüksek kalite standardında üretildiğinde muhteşem bir e sınıfı olabilir ama bu yüksek maliyeti kurtaramayıp kısa sürede üretimden çekilmeye mahkum olacaktır.

    Yorum


    • #3
      Kadett , monza , manta nında geri gelmesi ümidiyle.

      Yorum


      • #4
        Consept araçlar hep güzel oluyor geçmişi hatırlatan isimler vererek markanın ruhunu canlandırıyorlar



        2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

        Yorum


        • #5
          Benzer şekilde Anadol STC 16 yeniden çizimi görmüştüm bir keresinde. Yetenekli insanların elinden çok güzel tasarımlar çıkıyor.


          Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

          Yorum

          İşleniyor...
          X