Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Opel, 4 yılda 11 milyar Euro yatıracak, modellerin yüzde 80’i yenilenecek

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • Opel, 4 yılda 11 milyar Euro yatıracak, modellerin yüzde 80’i yenilenecek

    Erkan ÇELEBİ/FRANKFURT 22 Şubat 2010


    Geçen yılın sonunda geliştirdiği Yeniden Yapılandırma Planı çerçevesinde Opel’i satmaktan vazgeçen General Motors (GM) bu markada yeniden gelişimi sağlamak için düğmeye bastı.


    GM Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, 2014 yılına kadar Opel’e 11 milyar Euro yatırım yapılmasının planlandığını söyleyerek, “Bu gelişme, önümüzdeki 2 yıl içinde ürün gamımızı yüzde 80 yenileyebileceğimiz yeni bir ürün atağı planlayabilmemizi sağladı” dedi.

    Ampera’dan küçüğü geliyor

    Gelişmeyi sürdürmek için 2014’e kadar Opel’de gerçekleştirilecek olan 11 milyar Euro’luk yatırımla modellerde sadece görsel açıdan yenilenme gerçekleşmeyeceğine de dikkat çeken Keklik, şunları söyledi: “Bu yatırımlar aynı zamanda yeni ve çevreci teknolojileri de içerecek. 2011’de Ampera ile başlayacak olan geliştirilmiş menzilli elektrikli araç atağı, daha ufak boyutlu elektrikli araçlarla devam edecek. Buna paralel olarak LPG ve CNG motor sistemleri ve start -stop gibi teknolojiler içeren modeller de satışa sunulacak.”

    Yüzde 20 küçülüyor

    Geçtiğimiz yılın sonunda, Antwerp de bulunan üretim tesislerini kapatma kararı alıp, yeniden yapılandırma için 3,3 milyar Euro’luk nakite ihtiyaç olduğunun belirlendiğini de hatırlatan Keklik, şöyle konuştu: “Opel’de yüzde 20 küçülme kararı alan GM, yenilenen Corsa’da dahil olmak üzere daha şimdiden 600 milyon Euro’luk yatırım gerçekleştirdi. Ayrıca nakit akışını sürdürmek adına 650 milyon Euro’luk ek bir destek de sağladı. Geriye kalan 2.7 milyar Euro’luk nakit desteğini sağlamak için de hükümetler ve Avrupa’daki sendikalarla görüşmeler devam ediyor.”

    En az arızayı çıkardı 27 bin TL’ye güçlendi

    2010 yılında yüzde 2.4’le Avrupa’nın en az arızalanan aracı (Dekra 2010 Raporu) seçilen Opel Corsa’nın yakıt tüketimi düşürülüp, motor çekiş gücü artırılmış dördüncü jenerasyonu, 27 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Türkiye’deki satış fiyatı 40 bin TL’ye kadar ulaşan Yeni Corsa’da, yakıt tüketimini yüzde 13’e varan oranda azaltan geliştirilmiş güç aktarım ünitelerinin yanı sıra, şasi ve yeni bir direksiyon kalibrasyonu da bulunuyor. Bugüne kadar toplam satış adedi 11 milyon adete ulaşan Corsa’nın 4’ncü jenerasyonunda manuel ve otomatik vitesli 1.0, 1.2 ve 1.4 litrelik benzinli motorların yanı sıra 1.3 EcoFlex dizel motor bulunuyor.

  • #2
    Ynt: Opel, 4 yılda 11 milyar Euro yatıracak, modellerin yüzde 80’i yenilenecek

    kafalarını nereye vurdular acaba?
    sonunda akılları başlarına geliyor sanırım. aslında sadece model yeniliğine harcamaları da mantıklı değil.
    servisler konusunda kaybettikleri güveni geri kazanmaları da lazım.
    paylaşım için teşekkürler
    InsigniaTEAM

    Yorum


    • #3
      Ynt: Opel, 4 yılda 11 milyar Euro yatıracak, modellerin yüzde 80’i yenilenecek

      http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/13946923.asp?gid=229

      bu haberler ne kadar gercege donusur bilemiyorum ama, olursa opel kullanicilari olarak bize olumlu etkileri olacagi kesin..

      not: birde su servislerine el atsalar daha guzel olacak

      Yorum

      İşleniyor...
      X