Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Opel RAK e: Havalı, Eğlenceli ve Seksi... Aynı Zamanda Elektrikli...

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • Opel RAK e: Havalı, Eğlenceli ve Seksi... Aynı Zamanda Elektrikli...

    14.09.11

    64. Uluslararası Frankfurt Motorshow'da Opel standında tanıtımı yapılan Opel'in yeni minik elektrikli otomobili RAK e sağladığı şehir içinde kullanım kolaylığıyla, özellikle genç sürücüleri hedefliyor.

    RAK e, modern bir küçük otomobilin onda biri kadar enerji ile yol alıyor ve üçte biri ağırlığında...

    Opel'in dünkü basın toplantısında tanıtımını yaptığı RAK e, 100 km'yi 1 Euro'luk ( Almanya elektrik ücretleriyle hesaplanmış) elektrik tüketimiyle giden bir otomobil. 13 saniyeden kısa bir sürede 120 km/s hıza ulaşabiliyor.

    Basın toplantısında Opel Avrupa Başkanı Karl-Friedrich Strake, herkesin ulaşabileceği elektrikli otomobiller üretmek istediklerini söyledi. RAK e'nin satışının de bu amaca uygun olarak, genç kullanıcılar tarafından bile karşılanabilecek bir fiyatta olacağının altını çizdi. RAK e, hafif (380 kg) yapısı ve çelik konstrüksiyonu sayesinde ulaşılabilir fiyatı sunarken aynı zamanda yüksek güvenliği de sağlıyor. Opel, pahalı kompozit materyallerden uzak dururken ve bunun arkasında yatan felsefenin, "elektrikli hareket kolaylığının çok insan tarafından ulaşılabilir olmasını sağlamak" olduğunu belirtiyor.

    Opel Tasarım Başkanı Mark Adams'a göre, "RAK e, elektrikli otomobiller içinde yeni bir sınıf oluşturuyor ve bu, 'benim ilk e-Opel'im' denilebilecek bir gelecek algısının başlangıcı." Tüm gövdesi geri dönüştürülebilir materyallerden oluştururlan RAK e, iki kişilik olmasına rağmen ferah iç mekanıyla yer çekimsiz ortamda olma hissiyle beraber geniş görüş alanı sağlıyor. 3 m'lik uzunluğu ve 119 cm'lik yüksekliği ile aerodinamik RAK e, sıfır emisyonlu elektrikli sürüş keyfi yaşatıyor. Üç saatte şarj olan bataryası ile 100 km'nin üzerinde menzile sahip otomobil 49 hp'lik güce sahip. RAK e ile yapılan 10.000 km için 525 kWs'lik elektrik yeterli oluyor ve bu da evde bulunabilecek bir güneş paneliyle karşılandığında, şehir içinde sıfır lira harcama ile seyahat anlamına geliyor.

    InsigniaTEAM
İşleniyor...
X