Duyuru

Collapse
No announcement yet.

GM Yönetim Kurulu Opel'i Korumaya Karar Verdi (04 Kasım 2009)

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • GM Yönetim Kurulu Opel'i Korumaya Karar Verdi (04 Kasım 2009)

    • Yeni GM Opel’in yeniden yapılandırılmasını destekliyor
    • GM’in yeniden yapılanma planı yatırımcı tekliflerine oranla daha az yatırım içeriyor


    Geçtiğimiz birkaç ay içinde iş ortamında yaşanan gelişmeleri ve Opel//Vauxhall markasının GM’in küresel stratejisindeki önemini göz önünde bulunduran GM Yönetim Kurulu, Opel’i korumaya ve markanın Avrupa’daki faaliyetlerini yeniden yapılandırmaya başlamaya karar verdi.

    “GM yakında yeniden yapılandırma planını Almanya’ya ve diğer hükümetlere sunacak ve bunun olumlu karşılanacağını umuyoruz” diyen GM başkanı ve CEO’su Fritz Handerson sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu konunun karmaşıklığının ve uzamasının tüm ilgilileri ne kadar yorduğunun farkındayız. Ancak durumun ilk ortaya çıkışından beri amacımız müşterilerimiz, çalışanlarımız, tedarikçilerimiz ve bayilerimiz için en iyi uzun vadeli çözümü garanti altına almaktı ki, bu da bugünkü kararımıza yansıdı. Opel/Vauxhall’ın uzun vadeli geleceğini güvence altına almak için en dengeli ve en düşük maliyetli yaklaşımın bu olduğu düşünüldü.”

    GM’in planı ilk olarak yaklaşık 3 Milyar Euro'luk giderlerin bütün olarak yeniden yapılandırılmasını beraberinde getiriyor. Bu rakam yatırımcı taleplerinin bir parçası olarak verilen tüm tekliflerden önemli oranda daha düşük. GM Opel’in yeniden yapılandırılmasına anlamlı bir katkı sağlamaları için Avrupa’daki tüm işçi sendikalarıyla birlikte çalışacak. Her ne kadar Opel varlığını sürdürme planındaki tahminleri aşmak için canla başla çalışıyor ve hazır likidite dengesini koruyor ise de, şimdi zaman kritik öneme sahip.

    Handerson “Bütün gerilimlere rağmen Avrupa’daki iş ortamında gelişme de oldu. . Aynı zamanda, geçtiğimiz birkaç ay içinde GM’in genel finansal sağlığı ve istikrarı önemli ölçüde iyileşti ki bu da bize Avrupa’daki işletmenin başarıyla yeniden yapılandırılabileceği konusunda özgüven veriyor. Bu zorlu ekonomik dönemin görüşmelerle aşılması konusunda Alman hükümetine ve diğer AB hükümetlerine sıkı çalışmaları için minnettarız. Keza Manga ve Rusya’daki ortaklarının dengeli bir anlaşmaya varmak için gösterdikleri çabayı takdirle karşılıyoruz” dedi.

    Henderson ayrıca GM’in Rusya’da halihazırda önemli bir konumda bulunan işletmelerine daha da büyük destek vermeyi ve hem bu işletmelerin modernizasyona hem de Rus taşıt pazarının karşılıklı olarak cazip bir temelde birlikte gelişimine katkıda bulunmak üzere doğrudan GAZ’la birlikte çalışmalarını sürdürmeyi umduklarını sözlerine ekledi. Planlar ve gelişmeler netleştikçe, yeniden yapılandırma ile ilgili gelecek adımlar konusunda daha fazla ayrıntı verilecek.

    InsigniaTEAM
İşleniyor...
X