Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Fiat ve Opel Ticari Araç Üretimi İçin Sözleşme İmzaladı (30 Kasım 2010)

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • Fiat ve Opel Ticari Araç Üretimi İçin Sözleşme İmzaladı (30 Kasım 2010)

    2011 yılı Aralık ayından itibaren başlamak üzere, Fiat Grubu (Fiat Group Automobiles SpA, Torino, İtalya) ve Adam Opel GmbH (Rüsselsheim, Almanya), Fiat’ın, Opel’in çeşitli modellerini kapsayan araçlar tedarik edeceğine yönelik bir sözleşme imzaladı.

    Fiat Grubu tarafından üretilecek model 2011 yılının son çeyreğinde Opel Combo hafif ticari aracın yerini alacak. Fiat Doblo modelleriyle aynı platformda üretilecek yeni araçlar, Doblo’nun üretidildiği Bursa, Türkiye’deki Tofaş fabrikasında üretilecek ve 2012 Ocak ayından itibaren Avrupa ve Kuzey Amerika dışındaki diğer pazarlarda Opel ve Vauxhall bayileri tarafından satılacak.

    Combo adı muhafaza edilerek gerçekleştirilecek üretim hafif ticari araçları kapsayan çeşitli modelleri içerecek. Üretimi gerçekleşecek model çeşitleri için Rüsselsheim, Almanya’daki Opel/Vauxhall tasarım ekibi, Torino, İtalya’daki Fiat Grubu Otomobil Mühendisliği ve Tasarım grubuyla birlikte işbirliği yapacak ve yeni modellerin gelişimine aktif olarak katılacak.

    Proje kapsamında 2011 yılında başlangıç olarak 6,000 adete kadar araç tedariği gerçekleşecek. Proje sonuna kadar 250,000 adetlik tedarik sağlanmak üzere planlanan bu işbirliği Tofaş fabrikasında daha önce 1 milyon adet olarak planlanan üretim adetini 1.3 milyon adete taşıyacak. Tofaş, Fiat Group Automobile ve Türkiye Koç Holding arasındaki bir ortaklıktır ve 1968 yılında kurulmuştur.




    Kaynak: GMMediaTürkiye
    InsigniaTEAM

  • #2
    Ynt: Fiat ve Opel Ticari Araç Üretimi İçin Sözleşme İmzaladı (30 Kasım 2010)

    acaba bir müddet sonra fiattali 1.6 multijet motoru da opel astra ve insignia ya transfer ederler mi?
    300 nm tork 120 ps bu motor..
    böyle bir transfer gerçekleşebilse çok rahat 140 ps ve 320 nm tork olabilir bu motor ve insignia yı kaldırır,astrayı da epey mutlu mesut eder..


    F20 116i Sportline Deep Sea Edition

    Yorum


    • #3
      Ynt: Fiat ve Opel Ticari Araç Üretimi İçin Sözleşme İmzaladı (30 Kasım 2010)

      valla hiç sanmıyorum abi, 1.3 CDTI'da Fiat motoru zaten, Corsa, Astra, Combo'da kullanılıyor uzun zamandır ama multijetleri Opel'e vermediler.

      bence Türkiye'de üretim, Combo isminin devam etmesi ve tasarımla Almanların da ilgilenmesi güzel haber. Fiorino, Bepper, Nemo gibi kopya modellerin aksine aynı sınıfta (Doblo ile) ve büyük ihtimalle aynı (yada çok yakın) paraya farklı araç olacak.
      InsigniaTEAM

      Yorum


      • #4
        Ynt: Fiat ve Opel Ticari Araç Üretimi İçin Sözleşme İmzaladı (30 Kasım 2010)

        fiat motor özellikle de dizel motor konusunda başarılı..
        1.3 multijet'in hala kaymağını yiyor hem fiat hem de opel
        1.6 multijet bravo kullandım,120 ps.. 300 tork'un hissini çok da alamadım ( 7/24 şirket aracım kia cerato 1.6 crdi 115 ps 260 nm tork ) ama yine de güçlü motordu..
        özellikle yeni astra ya bu motor çok yakışır,insignia ya da passat 1.6 tdi bluemotion dan sonra ihtiyaç duyulur fazlasıyla 1.6 dizel motor..


        F20 116i Sportline Deep Sea Edition

        Yorum

        İşleniyor...
        X