Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Opel'den İki Dünya Prömiyeri ve Çevreci Model Serisi (30 Eylül 2010)

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • Opel'den İki Dünya Prömiyeri ve Çevreci Model Serisi (30 Eylül 2010)

    GTC konsept ve Opel Astra Sports Tourer ilk kez otomobil severlerle Mondial de l’Automobile’de buluştu. Bu iki otomobil kapılarını 29 Ekim’de ziyaretçilere açacak İstanbul Motor Show’da da otomobil severler için sergileniyor olacak. İki dünya prömiyeri yanında Opel’in 2011 yılında üretme girecek ilk elektrikli otomobili Ampera ve çevre dostu ecoFLEX seriside Paris’de Opel standında dikkat çekenler arasında yer alıyor. Tüm bu modeller yanında Ekim ayında Türkiye’de satışa sunulacak olan Yeni Meriva seriside sunduğu fonksiyonelliklerle ilgi çekiyor.

    Ürün Detayları:

    Opel GTC Paris


    GTC Paris konsept aracı, hassas Alman mühendisliği ve yenilikçiliğini göz alıcı tasarımla bütünleştiren, ulaşılabilir bir rüya otomobili olmak üzere tasarlandı. Konseptin ilhamı kısmen Richard Bach’ın ünlü romanı Martı Jonathan Livingstonl‘dan bir alıntı olan “…ve hız, saf bir güzellikti” ifadesi üzerine şekillenmiş bulunuyor.

    Bu ifade, aracın sportif kompakt üç kapılı hatchback yapısı, dinamik akıcı hatları, muhteşem sanatsal yüzeyleri ve güçlü duruşu ile vücut buluyor. Çarpıcı ve bir o kadar da sade, ayrıca duruşu itibariyle de son derece kalıcı. 4.46 metrede, GTC Paris beş yolcu için alan sağlamakta.

    Profilde, tasarımcılar GTC Paris’teki çizgilerin miktarını sınırlandırarak kaslı yapıyı en üst düzeye çıkarmışlar. Bu çizgiler tıpkı bir koşucunun sağlam ve güçlü kas yapısını yansıtıyor.

    Opel imzası olan bıçak simgesi ilk defa yer aldığı Insignia ile aynı yönde bulunuyor – ön kapının başlangıcından yukarı doğru yayılan net bir çizgi. Kapı kolundan başlayarak arkaya doğru uzanan ikinci bir çizgi, yüzeyleri ince bir alt kesim ve geniş bir omuz halinde yayarak aracın heyecan verici duruşunu vurguluyor. Tavan siluetini takip eden ve hassas işlenmiş alüminyumla sonlanan üçüncü çizgi, dikkatleri keskin bir şekilde vurgulanan rüzgarlığa çeken cam grafiğini ön plana çıkarıyor.

    Gövdenin akıcı, basit formlarına benzer şekilde, GTC Paris’in iç mekanının temel özellikleri de cesurca kullanılmış kumaşlar kadar özenle ortaya konmuş akıcı çizgi ve biçimleri yansıtıyor. İç mekan pozitif/negatif renk kullanımıyla sürücü odaklı. Sürücü koltuğu siyah şeritli ve kırmızı iken, iç mekanın kalan kısımları kırmızı dikişli siyahla donatılmış.

    Opel’in en gelişmiş kompakt otomobil teknolojisi GTC Paris ile en yüksek seviyesine çıkmış. Şasi ekstra geniş duruşu ile özel bir tasarıma sahip. Arka aksta, uyarlamalı mekatronik FlexRide süspansiyonun yenilenmiş Opel’e özel Watt bağlantısı ile birleşik bir krank ve ön sınırlı kaymalı diferansiyel bulunuyor. GTC Paris 21 inç jantları sayesinde adeta zemine kenetleniyor.

    GTC Paris’in güç aktarım sistemi dört silindirli, 213 kW/290 beygir gücünde, 2.0lt doğrudan püskürtmeli benzinli turbo motor. Sürücülerin şehir içi sürüş şartlarında hem yüksek performans hem de maksimum yakıt verimliliği elde edebilmeleri için Start/Stop teknolojisine de sahip. Şanzıman, altı ileri vitesli ve manuel.


    Yeni Astra Sports Tourer oldukça modern bir tasarımda birinci sınıf kalite ve kullanışlılık sunuyor

    Modern, kullanışlı ve çevre dostu… Insignia ve Yeni Astra modellerinde olduğu gibi yeni Opel tasarım dilini yansıtan Astra Sports Tourer birinci sınıf kalite ve fonksiyonellik sunmakta.

    1,550 litreye kadar yük kapasitesi sunan bagaj tasarımı, FlexFold Arka Koltuklar gibi düğmeye basılarak katlanabilen kolay kullanım özelliklerine sahip.

    Atletik görünüm aynı derecede atletik sürüş deneyimi ile desteklenmekte. Astra Sports Tourer hatchback benzeriyle aynı yenilikçi arka süspansiyon ve mekatronik FlexRide şasini paylaşmakta. AFL+ buna uygun ön farlar ve ortopedistlerce onaylanmış ergonomik ön koltuklar gibi sınıfının önde giden diğer özellikleri sürüş zevkine konfor ve güvenlik katmakta.

    Motor seçenekleri 70 kW/95 hp ile 132 kW/180 hp arasında. Yakıttan tasarruf ettiren Start/Stop teknolojisi CO2 misyonlarını mümkün olduğunca 109 g/km altında tutarak gelecek yıl başlarında ilk olarak 1.3 litre CDTI motorda tanıtılacak.


    Meriva’nın genişletilmiş güç aktarım mekanizması

    Opel Meriva kullanıcılarına daha fazla motor seçeneği sunmak için dizel motor seçeneklerini genişletiyor.

    Yeni Opel Meriva Ekim ayında Türkiye pazarına sunulacak. Opel Meriva 1.4lt 100hp, 1.4lt 120hp, 1.4lt turbo 140hp, 1.3lt 95hp ve 1.7lt cdti100hp otomatik motor seçeneklerini ile pazarda yer alacak. Opel Meriva’nın sunduğu Esneklik ve Fonksiyonellik özellikleri küçük sınıf minivan segmentine yeni standartlar getiriyor. Özellikle ters açı ile açılan arka kapılar oldukça dikkat çekici ve son yıllarda bir otomotiv üreticisinin geliştirdiği bir ilk. Tesr açı ile açılan arka kapılar kabine giriş ve çıkışı kolaylaştırıyor ve arkadaki yolcular için ve sürücü için ideal ergonomik giriş-çıkış ve yükleme imkanlarını sunuyor. Meriva’nın arka cam hattındaki dalgalı tasarımı arka koltukta yolculuk eden özellikle küçük çoçukların görüş açısını arttırmak üzere tasarlanmıştır.Yeni Meriva FlexSpace, FlexRail ve FlexFix gibi kullanımı kolay, tasarımı etkileyici ve otomobili tertipli tutmaya ve kullanıcısına 32 adet farklı saklama gözü imkanı sunan özellikleri ile esneklik şampiyonu ünvanını hak ediyor.

    Kullanıcısına maksimum bagaj alanı sağlamak veya oturma düzenini beş kişiye göre ayarlamak amacıyla tüm koltukların katlanabilmesine olanak veren son derece çok yönlü FlexSpace arka koltuk sistemi gibi sahip olunan alanın kullanımını iyileştiren çok geniş yenilikçi seçenekler sunmakta. Ters açıyla açılan arka kapılar giriş ve çıkışı kolaylaştırmakta, özellikle çocuklarını arka koltuğa yerleştiren aileler için büyük kolaylık sağlamakta. FlexRail konsol sistemi çok çeşitli saklama imkanları sunmakta.

    Fonksiyonellik şampiyonu, bağımsız doktorlar ve uzmanlar derneği olan Aktion Gesunder Rücken (AGR)’den ErgoFlex Sistem’i için onay mührü alan ilk otomobil. Bu sistem segmentin en iyisi ön ergonomik koltuklar, FlexSpace, FlexDoors ve FlexFix, arka tampona entegre edilmiş Opel’in özel bisiklet taşıyıcısını içeriyor.


    Ekolojik sorumluluk için EcoFlex

    Opel performansından ödün vermeden – makul fiyatlarla – geniş ecoFLEX modelleri serisiyle sürücülerin çok çeşitli ihtiyaçlarını karşılamakta. Opel benzinle, dizelle, LPG ile ve Sıkıştırılmış Doğal Gaz ile verimli şekilde çalışan otomobiller sunmakta.

    Bu yıl, Agila 1.2 ecoFLEX (69 kW/94 hp) ve Corsa 1.3 CDTI (55 kW/75 hp)’nın yeni modelleri şimdi Start/Stop teknolojilerini de bulundurmakta. Opel bu yakıt tasarrufu teknolojisini aynı zamanda Astra ve Meriva modellerinde de tanıtacak. 2011 sonuna kadar, Start/Stop teknolojisi Opel ürünlerinde sunulmaya başlanacak. Yakıtı tasarrufu arayışında, Opel performanstan ödün vermeden geliştirme çalışmalarına devam ediyori. Örneğin: Insignia serisinde, 2.0 CDTI ecoFLEX (96kW/130 hp ve 118 kW/160 hp)’nin son sedan versiyonlarındaki yakıt tüketimi 5.2’den 4.8 l/100 km’ye, ve CO2 emisyonları da 136’dan 129 g/km’ye düşürüldü.


    Ampera:

    Mondial de l’Automobile’de, Opel, genişletilmiş yetenekleriyle birlikte çığır açan Ampera elektrikli araçlarının üretimine gelecek yıl başlama hedefini doğrulamakta. Bu, kullanıcılarına nereye ve ne zaman isterlerse gidebilme imkanı sağlayacak olan ilk emisyonsuz, Avrupa’da elektrikle çalışan araç olacak. Hız ve temiz enerji sağlayan elektrikli motora sahip, dört yolcu kapasiteli beş kapılı Ampera, geniş bagaj alanı ve 500 km’den fazla sürüş imkanı sunuyor.


    Yüksek çözünürlük için fotoğrafın üzerine tıklayınız









    Kaynak: GMMediaTürkiye
    InsigniaTEAM
İşleniyor...
X