Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yeni Opel Meriva Ekim'de Türkiye'de (17 Eylül 2010)

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • Yeni Opel Meriva Ekim'de Türkiye'de (17 Eylül 2010)

    Opel’in 2003 yılında ilk kez piyasaya sürdüğü Meriva tamamen yenilendi. Haziran ayında Avrupa pazarına sunulan yeni Opel Meriva, Ekim ayında Türk tüketicisiyle buluşacak. Yeni Opel Meriva Ekim ayında Türkiye'de satışa sunulacak. Türkiye pazarına; 1.4lt 100hp, 1.4lt 120hp, 1.4lt turbo 140hp, 1.3lt 95hp ve 1.7lt cdti 100hp otomatik gibi değişik motor seçeneklerini ile girecek olan yeni Meriva, Haziran ayında Avrupa’da satışa sunuldu. Yılsonuna kadar tüm Avrupa’da 50bin adetlik satış rakamına ulaşması tahmin edilen yeni Meriva için toplam 63 bin adet de sipariş alınmış durumda. Ekim ayında Türkiye’de satışa sunulacak olan yeni Meriva’nın ülkemizdeki yılsonuna kadar öngörülen satış hedefi ise 300 adet olarak planlandı.

    Opel, 2003 yılında ilk nesil Meriva’yı lanse ettiğinde çok yönlü FlexSpace arka koltuk sistemi, yüksek oturma pozisyonu ve geniş kabiniyle, küçük ve uygun maliyetli küçük sınıf minivan otomobiller için yeni bir segment yaratmıştı. Opel Meriva bu segmente bugüne kadar 1 milyon adetten fazla satma başarısını gösterdi.

    TEKNİK ÖZELLİK AYRINTILARI:

    Yeni Opel Meriva’nın sunduğu Esneklik ve Fonksiyonellik özellikleri küçük sınıf minivan segmentine yeni standartlar getiriyor. Özellikle ters açı ile açılan arka kapılar oldukça dikkat çekici ve son yıllarda bir otomotiv üreticisinin geliştirdiği bir ilk. Ters açı ile açılan arka kapılar kabine giriş ve çıkışı kolaylaştırıyor ve arkadaki yolcular için ve sürücü için ideal ergonomik giriş-çıkış ve yükleme imkanlarını sunuyor. Meriva’nın arka cam hattındaki dalgalı tasarımı arka koltukta yolculuk eden özellikle küçük çocukların görüş açısını arttırmak üzere tasarlanmış. Yeni Meriva FlexSpace, FlexRail ve FlexFix gibi kullanımı kolay, tasarımı etkileyici ve kullanıcısına 32 adet farklı saklama gözü imkanı sunan özellikleri ile fonksiyonellik şampiyonu unvanını hak ediyor.


    Yüksek çözünürlük için fotoğrafın üzerine tıklayınız










    Kaynak: GMMediaTürkiye
    InsigniaTEAM

  • #2
    Ynt: Yeni Opel Meriva Ekim'de Türkiye'de (17 Eylül 2010)

    Fiyatı abartılı olmazsa bu meriva çok tutar

    Yorum


    • #3
      Ynt: Yeni Opel Meriva Ekim'de Türkiye'de (17 Eylül 2010)

      ben çok beğendim
      InsigniaTEAM

      Yorum


      • #4
        Ynt: Yeni Opel Meriva Ekim'de Türkiye'de (17 Eylül 2010)

        Eski merivalara göre ufak gibi sanki

        Yorum


        • #5
          Ynt: Yeni Opel Meriva Ekim'de Türkiye'de (17 Eylül 2010)

          Sizce de arkadan mercedes B kasaya benzemiyo haha ama ben çok begendim yaa tam bi aile arabası hele kapılara ve cam tavana aşık oldum böyle arabalarda ki cam tavan bildiğimiz sedan arabalara göre daha havalı olur gibime geliyo rolleyes bence fiyat ve opsiyonlar çok uçuk olmazsa baya tutulur..

          Yorum


          • #6
            Ynt: Yeni Opel Meriva Ekim'de Türkiye'de (17 Eylül 2010)

            Yalnız anlam veremediğim bişey var.Mesela insigniada ki direksiyon astra meriva zafira hepsinde kullanılıyo neden böyle bi alışkanşlık var? çok mu zor yfarklı tarzda bi direksiyon yapılması.insignia gibi üst segmentteki bi aracta farklı direksiyon kullanılması sizcede gerekmezmi :s bu her markada hemen hemen böyle buna anlam veremiyorum bi türlü

            Yorum


            • #7
              Ynt: Yeni Opel Meriva Ekim'de Türkiye'de (17 Eylül 2010)

              Metalik siyah renk+18-20 iç krom jant+terse açılan arka kapılar=zenci style
              İşin şakası bir yana fiyat-donanım iyi orantılanırsa bence de tutar bu model.
              Direksiyon konusuna gelince.Yeniden direksiyon tasarlamak ekstradan masraf demek.Bence Opel ve diğer birçok firma bu konuda mantıklı davranıyor.Direksiyon simidi farklı olsun diye (Farklı direksiyon simidi ekstra maliyet.Bu maliyette doğal olarak tüketiciye yanisyacak) fazladan para vermekte pek mantıklı değil.
              Soner

              Yorum

              İşleniyor...
              X