Duyuru

Collapse
No announcement yet.

GM'in Yeni Nesil Insignia Planı

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • GM'in Yeni Nesil Insignia Planı

    Next-gen Opel/Vauxhall Insignia and Cadillac XTS replacement to be sister cars

    Opel interim CEO Thomas Sedran has revealed the next-gen Insignia and Cadillac XTS replacement will be sister cars.
    When General Motors Europe disclosed last month additional details about the tie-up with PSA Peugeot Citroen to make MPVs they didn't say anything about sedans. Now we have learned that the next-gen Opel Insignia and the replacement for the Cadillac XTS will be sister cars and are expected to come out towards the end of the decade.
    In related news, the next generation of the Opel Corsa will be unveiled this September at the Frankfurt Motor Show, before going on sale in April 2014. The Opel Antara will be out in spring 2015 and will use GM's Delta II platform.
    Kaynak

    Haberi özetlersek;

    Opel'in geçici CEO'su Thomas Sedran yeni nesil Opel Insignia ve yeni nesil Cadillac XTS'in kardeş araç olacağını söylemiş. Yani bir sonraki nesil insignia amerika'da bir buick olarak satılmayacak. XTS'in Buick tarafında ki kardeşi Lacrosse. Şimdiden bu aracın insignia ile benzerlikleri görülebilir. Mevcut XTS, insignia ile Epsilon 2 platformunu kullanıyor. Ancak XTS'de aks aralığı uzun bir versiyonu var bu platformun. Super Epsilon olarak adlandırılmış. İki araçta önden çekişli veya 4 çeker olarak satın alınabiliyor. XTS 2013 model yılında yenilendi. Insignia 2008'den beni aynı araç. Bu yıl makyaj yiyecek, neler değişecek bilmiyoruz.

    Şu bir gerçek, cadillac'ın kalitesini düşürmezler. Insignia'nin bir sonraki nesli çok baba bir alet olacağa benziyor. Cadillac ATS ile zaten bir rüzgar yakaldı. XTS, Audi A6 ayarında bir araç olarak görülüyor. Bakalım ortaya neler çıkacak...

    Araçların şimdiki ölçülerini karşılaştıralım:

    Insignia XTS Lacrosse
    ---------- ------ ------------
    Platform : Epsilon II Epsilon II Epsilon II
    Aks aralığı : 2737 mm 2837 mm 2837 mm
    Uzunluk : 4830 mm 5131 mm 5001 mm
    Genişlik : 1856 mm 1852 mm 1857 mm


    Resimler sırasıyla: insignia, xts, lacrosse























    XTS iç mekan fotosu linki







    (Satıldı..) 2012 - 1.4 Turbo - Edition Elegance - Siyah/Bej - 18" - Cyclone Navi

  • #2
    Ynt: GM'in Yeni Nesil Insignia Planı

    Sanki makyajlı İnsignia'nın ön konsolda Cadillac'a benziyor. Makyajlı kasa ile beraber bir hayli iyi iş çıkacak
    2015 Audi A4 2.0 Tdi 190 Hp Sport Quattro

    Yorum


    • #3
      Ynt: GM'in Yeni Nesil Insignia Planı

      Araçların her birinin önden-arkadan görünüşleriyle ve iç mekân fotoğraflarıyla güzel bir paylaşım olmuş, teşekkür ederiz

      Habere gelince, açıkçası bana pek net bir bilgi gibi görünmedi. Opel başkan vekili Thomas Sedran'ın açıklaması yanlış algılanmış olabilir diye düşünüyorum.

      Güncel Epsilon II platformunun bir kısa bir de uzun versiyonu var. Bu versiyonların ikisi de Opel tarafından Almanya'da geliştirildi. Kısa versiyon bildiğiniz gibi Insignia'da ve Buick Regal'de kullanılıyor, ayrıca pek fazla bilinmeyen Chevrolet Malibu da aynı platform üzerinde üretiliyor. Uzun versiyon ise Cadillac XTS, Buick LaCrosse ve Chevrolet Impala tarafından paylaşılmakta.

      Gelecekte bu paylaşım modelinin değişmesi için bir sebep yok. Insignia'nın birden büyüyüp E sınıfına zıplayacak durumu olmadığı gibi, XTS'in de küçülüp D sınıfına inmesi gibi bir durum da yok. Dolayısı ile "aynı platformda üretilecek" haberinin pek bir esprisi yok, çünkü zaten aynı platformu paylaşıyorlar, sadece ölçüler farklı.

      Haberde bahsi geçmeyen bir olasılık, Opel'in gerçekten bire bir XTS ile aynı boyutlarda yeni bir model üretmesi ve bu modelle Omega adını canlandırması. Bu plan uzun bir süredir Opel yöneticilerinin gündemine girip çıkıyor.

      İhtimaller dahilinde olmayan, ama olsa tüm Opelseverleri mutlu edecek bir gelişme, GM'in Cadillac için geliştirdiği ve yeni ATS'de kullandığı Alpha platformunun Insignia B'de kullanılması olurdu. Bu arkadan itişli (ve opsiyonel olarak 4x4) platformla BMW ve Mercedes'e Amerikalı ATS'den sonra bir de Avrupalı rakip çıkabilirdi

      Yorum


      • #4
        Ynt: GM'in Yeni Nesil Insignia Planı

        Sonucu Sabırsızlıkla bekliyoruz

        Bilgilendirme için teşekkürler.



        2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

        Yorum


        • #5
          Ynt: GM'in Yeni Nesil Insignia Planı

          Kalite/Fiyat Oranı Doğrultusunda Aracımın Kalitesinden Şikayetçi Olmamamla Birlikte Cadillac Kalitesine Erişim İçin, Ceo nun Açıklamasına Göre Umarım 2010 lu Yılların Sonlarını Beklemek Zorunda Kalmayız. Zaten O Zamana Kadar Ne yin Ne Olacağı da Belli Olmaz. Şu An İtibarı İle Altı-Yedi Yıl, Uzun Bir Süreç. Araçların Segmentleri de Değişebilir, Hatta Üretimden Dahi Kalkabilir, Vs..
          Ancak Herşeyin Ötesinde; "Kaynak" Gösterilerek Yapılan Özetleme İçin, Çok Başarılı Demek Dahi Kifayetsiz Kalacaktır. Benzer Paylaşımlara Örnek Olması Ümidiyle...
          Teşekkürler.
                                                                

          Yorum


          • #6
            Ynt: GM'in Yeni Nesil Insignia Planı

            İç dizaynı sevdim ama dışı böyle Amerikan vari olursa Insignia nın o sportif şıklığı kalmaz. İnşallah o yanlışa düşmezler

            Yorum

            İşleniyor...
            X