Duyuru

Collapse
No announcement yet.

LPG-Benzin-dizel

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • #31
    Ynt: LPG-Benzin-dizel

    Orjinal yazı sahibi: 35OFT23
    dizel motor ömrü fazla, çünkü düşük devir var, bu da daha az sürtünme demek, hele otobüsler en fazla 2500 devir çeviriyorlar, 1000000 km bir otobüs 100000 km deki bir araca eşit gibi oluyor, ve dizellerdeki güzel bir özellik ne kadar bassanda fazla yakmıyor yaa!
    Düşük devir , aynı güçte ve aynı koşullar altında her zaman daha fazla ömür anlamına gelmez, sonuçta düşük devir sürtünmeyi azaltıyor ama bir de işin yüksek tork yönü var, yüksek devir her ne kadar sürtünmeyle motoru bitiren bir etkense, yüksek tork ise büyük genlikli salınımlarla motorun malzemesini çabuk yoran bir etken ..Ancak yüksek torkun yaratacağı olası tahribatı önlemek için kullanılan eklenti malzeme , mukavemet ayarı servis bakımı derken maliyet artışı malum..Yine de yüksek kilometre yapanlar , ticari araçlar için bu masraflar önemsenmeyebilr.

    Bu dizellerde " ne kadar basarsan bas yakmıyor " olayına bir ben denk gelemedim herhalde İnsigniayı mersin servise götürdüğüm gün bana 2.0 otm. vites dizel jetta tahsis etmişti servis. ocak- şubat dönemi fiyatlarıyla 60 milyonluk eurodizeli mersin-adana arası gidiş gelişle( şehir içi trafiğine girmeden ) yemiş bitirmiştim hızım 100-190 arası durmadan oynuyordu ama
    2011 1.6 T Cosmo, siyah, sunroof+flyaudio + arka koltuk monitörler

    Yorum


    • #32
      Ynt: LPG-Benzin-dizel

      hayatımda hiç dizel araç direksiyonuna dahil oturmamışımdır herzaman benzin.motorla ilgili sıkıntılarda dizel araçların benzinliye göre çok daha mastraflı olduğunu biliyoruz zaten.

      Yorum


      • #33
        Ynt: LPG-Benzin-dizel

        2004-2009 Ford Fiesta 1.4 TDCI
        2009-2011 Renault Megane 3 Coupe 1.5 DCI
        2011-???? Opel Insignia 2.0 CDTI

        kullanıcısı olarak mazot gücü diyorum

        Yorum


        • #34
          Ynt: LPG-Benzin-dizel

          Orjinal yazı sahibi: Gökhan_55
          bende dizelden daha keyif alıyorum, dizel...
          gökhan bu prins nezaman gelecekmiş bi bilgin varmı

          Yorum

          İşleniyor...
          X