Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Hız Sınırı Karmaşası: 110 mu değil mi ???

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • Hız Sınırı Karmaşası: 110 mu değil mi ???

    Haber alıntıdır:

    " Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ve Trafik Hizmetleri Başkanı Osman Karakuş, bölünmüş (duble) yollardaki hız sınırını 90 kilometreden 110 kilometreye çıkaran yasanın uygulanmayacağını söyledi. Karakuş, yaptığı açıklamada, TBMM Genel Kurulunda kabul edilen Karayolları Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanunuyla bölünmüş yollardaki hız sınırının 110 kilometre çıkarıldığını anımsattı.

    Bu yasaya göre, üst sınır 110 kilometre olmak kaydıyla, hız sınırının, yolun durumu ve aracın cinsine göre yönetmelikle belirleneceğini ifade eden Karakuş, Ulaştırma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı ile Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın, Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin ilgili maddesinde değişiklik yapmak için ortak bir çalışma yürüttüğünü söyledi.

    Değişiklik yürürlüğe girinceye kadar, bölünmüş yollarda hız sınırını 110 kilometreye çıkaran yasanın uygulanamayacağını belirten Osman Karakuş, şöyle dedi:

    ''Yeni yasayla bölünmüş yollarda azami hız 110 kilometreye çıkarıldı. Ancak yasa, hız sınırının, yolun durumu ve aracın cinsine göre yönetmelikle düzenlenmesini istiyor. Ulaştırma ve İçişleri Bakanlığı ile Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin ilgili maddesinde değişiklik yapılması amacıyla çalışma başlattı. Değişiklik yürürlüğe girinceye kadar bölünmüş yollarda 110 kilometre hız limiti uygulanmayacak. Türkiye'deki bölünmüş yolların vasıfları, teknik yapıları aynı durumda değil. İyi olanlar var, olmayanlar var. Ayrıca otomobiller için 110 kilometre olarak belirlenen azami hız limiti yönetmelikle aşağıya çekilebilir. Diğer vasıtalar için hız limitleri de Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yapılacak değişiklikle topluca düzenlenecek. Bunun çalışmaları yapılıyor.''

  • #2
    Ynt: Hız Sınırı Karmaşası: 110 mu değil mi ???

    Karayolları Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanunuyla hiz siniri degisti

    Burdaki problem su: KANUNLARda genel hatlar mevcut olup detaylari YONETMELIKLERLE belirlenir zaten kanun ciktigi zaman ilgili yonetmelige atifta bulunarak detaylarin adresini gosterir. iste burada da ilgili yonetmeligi hiz ile ilgili maddesini Ulaştırma ve İçişleri Bakanlığı ile Bayındırlık ve İskan Bakanlığı yeniden olusturacak.

    Bu yonetmeligin adi, Karayolları Trafik Yönetmeliği dir. sanirim anlatabildim.

    Yorum


    • #3
      Ynt: Hız Sınırı Karmaşası: 110 mu değil mi ???

      ok'de biz şimdi duble yollarda 110 la gidiyor muyuz gitmiyor muyuz?

      Yorum


      • #4
        Ynt: Hız Sınırı Karmaşası: 110 mu değil mi ???

        Geçen hafta polisin önünden ben ve birkaç araç 110 km/st ile geçtik. İleride radar durdurur diye bekledim ama durdurmadı.
        [center]
        2009 Insıgnıa 1.6 T Cosmo + Flexride + Sunroof + DVD800 + Ergonomik Spor Deri Koltuk [center]

        Yorum


        • #5
          Ynt: Hız Sınırı Karmaşası: 110 mu değil mi ???

          Geçen hafta ben de Çanakkale ye gidip geldim aynı şekilde radarları hep 110 la geçtim ve çevirmye takılmadım ama bu açıklma sonrasında işler karışabilir

          Yorum


          • #6
            Ynt: Hız Sınırı Karmaşası: 110 mu değil mi ???

            ayvalık-burhaniye arası duble yolda 123 km ile radara yakalandık, 270 ytl ceza yedik. polis 99 km hız sınırı olduğunu söyledi. 110 olsa idi daha az ceza yiyecektik.

            Yorum


            • #7
              Ynt: Hız Sınırı Karmaşası: 110 mu değil mi ???

              acıklama yapıldı emniyet muduru yasayı yururluge koymadık falan dedı gecen gun yanı hız hala 98 gaza gelmeyın arkadaslar
              2011 insignia 2,0 CDTI cosmo OPC

              Yorum


              • #8
                Ynt: Hız Sınırı Karmaşası: 110 mu değil mi ???

                hiz severlere hayirli olsun


                http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/15684112.asp?gid=373

                Yorum


                • #9
                  Ynt: Hız Sınırı Karmaşası: 110 mu değil mi ???

                  güzel haber. ama bence alttaki yorumlar biraz gereksiz olmuş.
                  biri ölümlerden bahsetmiş diğeri yakıt tüketiminden vs.

                  bir kere 90'la giderken normal ama 110'la giderken ölümlü kaza yapacak kadar kontrolsüz araç kullanacağını düşünen varsa baştan trafiğe çıkmasın zaten.

                  diğeri yakıt tüketimini artırır felan demiş. sınır 110'a çıktı diye illa o hızda gitmesi mi gerek acaba? hızlı giden onun da hesabını yapar. kendisi 90'la gitse birşey mi diyecekler

                  90 yavaş geliyordu, yükseldiği iyi oldu. zaten uzun zamandır radar tabelası gördüğümüz yerler hariç 90'da gittiğimizi hatırlamıyorum. en azından artık daha rahat olacak
                  InsigniaTEAM

                  Yorum


                  • #10
                    Ynt: Hız Sınırı Karmaşası: 110 mu değil mi ???



                    diğeri yakıt tüketimini artırır felan demiş. sınır 110'a çıktı diye illa o hızda gitmesi mi gerek acaba? hızlı giden onun da hesabını yapar. kendisi 90'la gitse birşey mi diyecekler


                    haha sanki 110 dan aşağısı yasak haha haha haha haha haha cahillik başa bela.
                    Aşk çok yakar dediler usta tüp mü taktırsak?

                    Yorum


                    • #11
                      Ynt: Hız Sınırı Karmaşası: 110 mu değil mi ???

                      Karmaşa hala devam ediyor, kanundaki şu cümleleri bakarsak

                      "İçişleri Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığının görüşünü alarak, yerleşim yeri dışındaki şehirlerarası çift yönlü karayolları ile bölünmüş yollarda ve otoyollarda otomobiller için hız sınırını saatte 20 kilometreye kadar artırmaya yetkili olacak.

                      İl ve ilçe trafik komisyonları, belediye sınırları içindeki karayollarında otomobiller için hız sınırını saatte 20 kilometreye kadar artırmaya yetkili. Ancak belediye sınırları içinden geçen ve Karayolları Genel Müdürlüğünün sorumluluğunda bulunan devlet ve il yolları için Karayolları Genel Müdürlüğünün uygun görüşünün alınması zorunlu olacak."

                      20km ye kadar artırmaya yetkili ancak bunun için görüş alınması gerekiyor. Bu durumda adam kareşim ben uygun görmedim artırmadım da diyebilir. Bu nedenle ilgili yollarda acilen tabela çalışması yapılıp hız sınırı belirlenmeli.

                      Ankara-Eskişehir şehirler arası yolunu bilenler burada hız limitinin 100km olduğunu ve bunun yol boyunca tabelalar ile belirlendiğini bilirler. Sanırım bu tür bir uygulama gerekecek.

                      Bu iş kesinleşene kadar çok kişi 110 la gittiği için ceza yer, itiraz da edemez çünkü hız sınırını artırma yetkisi yetkili mercii'nin tercihi olacak. Kısaca illa tüm bölünmüş yolalrda 110 die kural yok

                      Yorum


                      • #12
                        Ynt: Hız Sınırı Karmaşası: 110 mu değil mi ???

                        hız< sınırı hala 98 de emnıyet mudurlugunde acıklama yapıldı yasa kabul edıldı ama yururluge gecılmedı yanı 110 la gaza gelmeyın
                        2011 insignia 2,0 CDTI cosmo OPC

                        Yorum


                        • #13
                          Ynt: Hız Sınırı Karmaşası: 110 mu değil mi ???

                          arkadaslar bu 110 hız sınırı gerçekleşse bile dikkatli olun derim. biliyorsunuz bütçenin belli bir kısmını da trafik cezalari olusturuyor.ornegin florya bakirkoy sahil yolunda arada sırada çıkan bir iki polis araci oluyor ve bana da denk gelmişti hem de çok alakasiz bir hızla şimdi tam hatirlamiyorum ve 200 küsür lira ceza kesmişlerdi.okadar kuralsiz araç kullanan varken okadar afedersiniz serseri araç kullanan varken cezayi ben yemiştim ki yanimdan da ticari bir doblo şimşek gibi gelip geçmişti tabi o sıyrılmış. sonuçta demek istediğim bu kargasa trafik cezası olarak geri dönebilir ve hatta danişikli dövüş bile olabilir o yüzden işinizi garantiye alin .
                          Insignia 1.6 180 hp Cosmo Beyaz DVD 800 idi 

                          Yorum


                          • #14
                            Ynt: Hız Sınırı Karmaşası: 110 mu değil mi ???

                            Arkadaşlar hız sınırı ile ilgili karmaşa kalmadı. İlgili yönetmelikte de gerekli değişiklik yapıldı. Resmi Gazete'de 1 eylül 2010 tarihinde yayımlanarak aynı gün yürürlüğe girdi. Bu konuda bu tarihten sonra ceza yiyen olursa itiraz edebilir. İncelemek isteyenler için maddenin ilgili bölümleri aynen aşağıdadır. Aynı zamanda bildiğim kadarıyla trafik cezaları fak fuk fon denilen fona aktarılıyor. Buradan da fakirlere valilikler ve kaymakamlıklar vasıtasıyla yardım yapılıyor. Böylece ceza öderken en azından fakirlere yardım yapılıyor diyerek öfkemizi bastırıyorlar.


                            “MADDE 100 – Karayolları Trafik Kanununda ve bu Yönetmelikte yazılı kayıt ve şartlar dışında ve aksine bir işaret bulunmadıkça yol durumlarına göre römorksuz araç cinsleri için saatteki asgari ve azami hız sınırları aşağıda gösterilmiştir.

                            YERLEŞİM YERİ DIŞINDA
                            YERLEŞİM YERİ BÖLÜNMÜŞ YOLLARDA ŞEHİRLERARASI OTOYOLLARDA
                            İÇİNDE ÇİFT YÖNLÜ 120
                            50 90 KARAYOLLARINDA
                            110
                            kilometredir.

                            İçişleri Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığının görüşünü alarak, yerleşim yeri dışındaki şehirlerarası çift yönlü karayolları ile bölünmüş yollarda ve otoyollarda otomobiller için hız sınırını 20 km/s’e kadar artırmaya yetkilidir.

                            İl ve ilçe trafik komisyonları belediye sınırları içindeki karayollarında otomobiller için hız sınırını 20 km/s’e kadar artırmaya yetkilidir. Ancak belediye sınırları içinden geçen ve Karayolları Genel Müdürlüğünün sorumluluğunda bulunan devlet ve il yolları için Karayolları Genel Müdürlüğünün uygun görüşünün alınması zorunludur.”

                            Yorum


                            • #15
                              Ynt: Hız Sınırı Karmaşası: 110 mu değil mi ???

                              Yani şimdi çevre yollarında hız sınırı 90, şehirler arası duble yollarda 110 oluyor değil mi?
                              Seat Ibiza 2014 1.4 Style Beyaz
                              Seat Ibiza 2013 1.2 TSI DSG Style Kırmızı
                              VW Passat 2015 1.6 TDI DSG Comfortline Harvard Mavi Sunroof Led Ön Farlar

                              Yorum

                              İşleniyor...
                              X