Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Emniyet kemer uyarısı

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • #16
    Ynt: Emniyet kemer uyarısı

    Orjinal yazı sahibi: emrekorkmaz
    Arkadaşlar,

    Amaç sesi kesince kemer takmamak değil, Sonuçta kemerin takılacağı yol var, 500 metrelik mesafedeki ara sokaklardan alışveriş merkezine gidipde bu sesi duymak biraz sinir bozucu..Neyse teşekkürler yorumlar için..
    bu durum gerçekten sinir bozucu, katılıyorum. Ben böyle bir durumda teybin seisini açıyorum, onun dışında ise her zaman kemerimi takıyorum..
    Insignia'da da aynı mıdır bilmiyorum ama bir arkadaşım Passat ile zincirleme bir kazaya karıştı ve emniyet kemeri takmak yerine o tokalardan kullanıyordu. Önden ciddi bir darbe olmasına rağmen aracın Airbag'leri açılmadığı için kafasını cama vurdu.Hatta Volkswagen'i dava etmeyi düşünüyordu. Servisten verilen bilgiye göre airbag de emniyet kemerinin mekanizmasına bağlı imiş ve kemerde bir gerilim olmazsa açılmıyormuş. Arkadaş ciddi bir yaralanma olmadan atlattı ama büyük bir kaza anında kemer olmadığı gibi airbag de açılmazsa sonuç ne olur?
    O tokayı kullanmayı alışkanlık haline getirenler için ufak bir dip not...!!

    Yorum


    • #17
      Ynt: Emniyet kemer uyarısı

      Valla ben alıştım, arabaya oturur oturmaz emniyet kemerini takarım. Takmayınca kendimi diken üstünde hissediyorum. kısa mesafeyi boşver, sen dururken başka bir arabanın sana vurmayacağının garantisi var mı? Bir de NCAP testleri çok yüksek hızlarda yapılmıyor. Ama mankenler, arabalar ne hale geliyor.
      1,6 Turbo cosmo+nav+ergo deri

      Yorum

      İşleniyor...
      X