Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sanayi ustaları

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • #16
    Ynt: Sanayi ustaları

    Onno ustaya gelen mektuba siz olsanız ne cevap verirdiniz.

    "Falanca marka bir aracım var. iki kere kaza yapmama rağmen hava yastıkları açılmadı. Birinci kazada ters yöne giren bir minibüse sol ön çamurluk tarafından çarptım.Aracın sol ön tarafında; çamurluk , jant, tampon, kaput ve far değişti. Şaside bir hasar yoktu.Bu kazada hava yastıklarının açılmamasının nedeninin , emniyet kemerinin takılı olmamasından kaynaklandığını söylediler. bu bana mantıklı geldi zaten aracımın hızı 40-50 km/s civarı olduğundan bu konu üzerinde durmadım fazla. İkinci kazada ise yağışlı bir havada aracın kontrolünü kaybedip yan yol ile ana yolu ayıran kaldırıma çarptım. Daha sonra araç sol tarafın üstüne yatıp, sürüklenerek direğe çarptı. kaza sonucu bir yaralanma olmadı. Araçta tavan sol kapılar, sol jantlar, kaput ve , ön ve yan camlar hasar gördü ve perte ayrıldı. Bu kazada emniyet kemeri takılı olmasına rağmen hava yastıkları açılmadı. Araçta sürücü ve yolcu hava yastıklarına ek olarak koltuk yanlarında da hava yastıkları var ve hiçbiri açılmadı. Acaba sensörlerde mi bir arıza var..........

    Bundan sonrasında yasal olarak ne yapmalı diye ve kasko ile ilgili sorular sormuş.
    1,6 Turbo cosmo+nav+ergo deri

    Yorum


    • #17
      Ynt: Sanayi ustaları

      Hava yastığının açılması için şase nin darbe alması gerek diye biliyorum.Anlatılanlarda bu gözükmüyo.
      Yan hava yastığının açılmaması için bi şey diyemeyeceğim

      Yorum


      • #18
        Ynt: Sanayi ustaları

        Hava yastıklarının açılması için belli bir hızın üstünde olmak ve hem ön hemde yandan belli bir açıyla darbe alması sonucunda hava yastıkları devreye giriyor , aracın yan yatmasında veya küçük ön tampon kazalarında hava yastıkları açılmaz



        2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

        Yorum


        • #19
          Ynt: Sanayi ustaları

          Benim bildiğim hava yastığının açılması için çarpma sonucu oluşan ivmenin çok yüksek olması gerektiği. En sert frenden kat kat daha fazla olmalı ve sadece oluşan ivme yönündeki hava yastıkları açılır.
          Ayrıca emniyet kemeri takılı olması ile de alakası yoktur.

          Benzer bir durum arkadaş çevremde de olmuştu. Daha başka marka bir araçla refüje çarpıp yan yatıp sürüklenmişler (100km/h hız tahmini 50-100 mt sürüklenme). Hava yastıkları açılmadı diye arabanın kalitesinden dem vurmuşlardı.
          1,6 Turbo cosmo+nav+ergo deri

          Yorum


          • #20
            Ynt: Sanayi ustaları

            Emniyet kemerinin hayat kurtarma konusundaki etkisi tam olarak ispatlanmamış durumdadır halen. Takın veya Takmayın denemez.

            1.kemerinin takmış sürücü kaza yapması halinde airbag açılmış ise kemer otomatikman kilitleniyor. Araç yanması halinde çıkış imkansız ve diri diri yanıyorsunuz.

            2.kemersiz arkadan veya önden alınan darbelerde çok yüksek ihtimal ölüm söz konusu.

            3.kemer takmama halinde kaza halinde savrulup iç kanama ya da araçtan fırlamaya maruz kalıyorsunuz.

            Ayrıca kemer takılmama halinde yapılan kazalarda airbag açılmıyor. En doğrusuda budur açılır ise ön ve geriye savrulma çok ciddi hasar meydana getirir.
            [center][center]      

            2010 Mercedes C 180K AMG blackline

            Yorum


            • #21
              Ynt: Sanayi ustaları

              Bir anımı anlatayım. 2000 model bir Astra mız vardı. Ben otogardayken babam işi olduğundan arabayı bir tanıdığa vermiş beni alması için. O da gelirken kaza yapmış. Baya ciddi bir kaza. Araç tarlada baya bir takla atmış zaten pert oldu. Ama çok şükür şöförün burnu bile kanamamış. Emniyet kemeri olmasaydı şu an hayatta olmazdı diye düşünüyorum tabi o yanma konusu falan nasıl olur bilemem de çarpma anında hayatta kalmak için emniyet kemeri şart
              Seat Ibiza 2014 1.4 Style Beyaz
              Seat Ibiza 2013 1.2 TSI DSG Style Kırmızı
              VW Passat 2015 1.6 TDI DSG Comfortline Harvard Mavi Sunroof Led Ön Farlar

              Yorum

              İşleniyor...
              X