Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Boya Koruma Hk. (Tavsiye)

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • #16
    Ynt: Boya Koruma Hk. (Tavsiye)

    Muhtemelen sarı renkli polish süngeri veya yün padle Meguiars 82 Polish arkasında Meguiars 80 ile glaze uygulamışlardır.
    Araç yeni olduğu için ağır aşındırıcılara gerek yok. Bu ürünler swirl free yani hare oluşturmayan ürünlerdir.
    Çok az hare oluşmuş ise bile glaze ile hareler giderilmiştir.

    Hareler genelde Meguiars 105,106 gibi ağır aşındırıcı pastalar cutting padle uygulandığı zaman oluşur.
    Kullandıkları padlerin renklerini hatırlıyor musunuz? Sarı renk polishing içindir (Bunu kullanmışlar), Bordo rengi cutting içindir aşındırıcı, siyah pad ise finisihing içindir genelde wax atmak veya nadiren hare gidermek için kullanılır.

    [quote=drwaverunner ]
    Geç de olsa konuya yanıt yazanlara teşekkür ederim.

    Geçen hafta ben de Kızıltoprak - Meguiars'ta boya koruma yaptırdım. Saat 09:00 - 17:45 arasında operasyon tamamlandı (250 TL).

    Bilgi paylaşımından dolayı Özgür Bey'e, emeklerinden dolayı da Mustafa Usta'ya teşekkürler. Ziebart deneyimimden sonra araç kendine geldi. Uygulama ile ilgili birkaç fotoğraf çekmiştim; paylaşmak isterim.

    İşlemeleri kısaca özetliyim: Aracı yıkadıktan sonra üzerindeki ıslaklık gitmeden kil uygulamasına tutuyorlar. Kil uygulamasında avuç içi büyüklüğünde, ellediğinizde oyun hamuru hissi veren kil yumağına sprey sıkarak aracınızın tüm pütürlü yüzeylerini (ağaç reçinelerinden kaynaklanan noktsal tümsekler vb.) gideriyorlar. Daha sonra polisaj makinası ile kılcal çizikleri gideriyorlar. Kılcal çizik giderme işleminin ardından araç tekrar yıkanıyor (kullanılan sıvı malzeme kurudukça arabanın her tarafını kaplayan toz taneciklerinden dolayı). Daha sonra farklı bir ped ile boya koruma, farklı bir ped ile hare giderici ve farklı bir ped ile wax uygulaması yapıp sonlandırıyorlar.

    Koruma öncesi kılcal ve dairesel çizikler:

    2015 Opel Mokka 1.6 CDTI Cosmo

    Yorum


    • #17
      Ynt: Boya Koruma Hk. (Tavsiye)

      auto king sizce nasıl

      Yorum

      İşleniyor...
      X