Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Prins Lpg Montajı ve Özbek Opel Servisi

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • Prins Lpg Montajı ve Özbek Opel Servisi

    evet arkadaşlar bir dünya para vererek turbo kitli lpg taktırdığımızı sanmışız bir senedir . evet yanlış duymadınız yaptığımız pazarlıkta turbo kitli lpg takılmasını söylediğimiz aracımıza malesef prins yetkili servisi özbek opel de normal lpg kiti takmış yani kandırıldık.

    olayın seyri şöyle gelişti:
    aracıma lpg sistemini taktırdığım ilk haftadan beri başlayan bir tekleme hatası vardı . ilk hafta bir parçanın fabrikasyon arızalı olduğunu söyleyip değiştirdiler fakat hiç bir değişiklik olmadı defalarca ayar için gittim hiç bir çözüm bulunamadı . yaklaşık bir ay önce tekrar ayar için gittiğimde sorunumuzun lpg beynine aracın devirini okutamadığını söylediler hatta aracı bağladığı bilgisayarda bana gösterdi bunu çözersek senin sorun çözülür dedi ve prins hollandanın sitesine girip bağlantı şeması aradı ama malesef bu sitede o şema çıkmadı.daha sonra bana daha uygun bir gün gel tesisattan motor devrini lpg beynine okutmamız lazım dedi. ben bir kaç gün sonra sabahtan gittim ve araçatan lpg sistemi ile ilgili bir parça iptal edip benim aracın lpg sitemine devir okutmak için bir kablo çektiler. teste çıktı ve araç nispeten daha iyi idi fakat devirlendikçe sıkıntı ufaktan kendini belli ediyordu.bu hali daha iyi dedik ve öylece topladılar arabayı daha iş yerine götüremeden aracım arıza lambası yaktı geri döndüm. aracımı cihaza bağladık çoklu silindir tekleme hatası vermişti usta hemen yapıştırdı buji ve bobin değişecek dedi ama benim araçta böyle bir sıkıntı ilk defa oluyordu ustaya bu hatayı bir silelim dekrarlarsa bir çaresine bakarız dedim ve iş yerine geri döndüm yolda tekrar arıza lambam yandı . ertesi gün tekrar sanayinin yolunu tutum. ustaya arıza lambası yandığını tekrar kontol etmemizi söylediğimde boşa uğraşıyoruz buji ve bobin değişmeden çözülmez dedi. bende bobinlerin tanesi 400 tl 4 tanesi 1600l eder biz bu işe en ucuzundan başlayalım yaptığımız işlemi geri alalım dedim. benim kafama takıldı çünki kablo çektiğimiz yer ateşleme modülü, çıkan arıza ateşleme arızası , kabloyu geri söktürdüm (hatta kalfa arkadaş söylendi boşa söküyoruz bu iş bobin ve buji işi dedi ).kabloyu söküp aracı eski hale getirdik ilk başta lpg sisteminden sökülen parça tekrar takıldı (kibrit kutusu büyüklüğünde üzerinde hiç bir yazı olmayan 3-4 kablo bağlı küçük bir kutu).hata silindi ufak bir ayar yapıldı böyle bir dene denildi düzelmez ise buji ve bobin değişecek denildi. aracı denedim bir iki gün aynı eskisi gibi idi düzelme yoktu tekrar ahmet ustaya gittim.hatanın aynen devam ettiğini başka ne yapabileceğiniz sordum başka yapacak bir şey yok buji ve bobin değisecek sonrasına bakacağız dedi son sözün bu dedim evet dedi peki görüşürüz deyip ayrıldım.

    bu arada başka prins bayi bakıyordum araştırıyordum. garanti belgesini felan inceledim bayi araştırıyordum kitapçıkta gözüme çarptı aracımı düzenli aralıklarla özbek opel görürmeme rağman bakım kitapçığımdaki 1000 km ve 10.000 km sayfaları dolmamıştı.ertesi gün özbek opel servise gittim.ahmet ustaya garanti ile ilgili sorun yaşamamam için bu sayfaların dolması gerektiği yazıyor bu kitapçıkta buları doldurumusunuz dediğimde yür git ya başka işin mi ? yok senin bi sıkıntı olursa ben buradayım deyip imzalamadı kitapçığı. ahmet ustaya güvenim kalmamıştı. araştırmalarım ve arkadaşların tavsiyesi üzerine prins yetkili servisi kayra lpg ye gittim tufan ustaya sorunu anlattım hallederim dedi. (bu arada biz bir gün önce garajda aracıma lpg kiti ile birlikte aynı km de takılan buji leri değiştirdik eski bujileri söktüğümüzde aracımızın fakir karışımda yürüdüğünü söylediler bujiler nar gibi kızarmıştı iyi ki arabayı kırmamışsın dediler) aracı makinaya bağladı dedi aracın lpg de fakire düşmüş sen 20.000 km nasıl kullandı bu şeklide dedi. aracı benzine aldı ve 300 km benzinde kullan öyle gel dedi 2 akşam ankara çevre yolunda 100 tl benzinle 300 km yapıp 2 gün sonra kayraya gittim aracı sabah bıraktım öğleden sonra haber geldi aracınız hazır diye neyi var dedim gel konuşuruz dediler .gittiğimde aracımın arızası tesbit edilmiş işlem yapılmış borç listem çıkmıştı . neyi varmış dediğimde aracınıza turbo kitsiz lpg montaj edilmiş eksikleri giderdik parça maliyeti 200 işçilik 100 tl borcunuz toplam 300 tl deyip önüme koydular tabi sevineyim mi üzeleyim mi anlamadım ben beklerdim ki ; aracınıza lpg kitini takan firma eksik işlem yapmış tespit ettik gidin orada taktırmayı bir deneyin olmaz ise biz sorunu şu rakama çözeriz deselerdi , neyse denize düştük yılan sarıldık . kayra lpg servisi siz dua edin aracın moturun kırmamışsınız dedi. ama artık sorunum çözülmüştü aracı prins arıza tespit cihazına bağlayıp aracın devrini lpg beynine okuttuğunu bana gösterdi teste çıktım aracım çok iyi olmuştu tekleme yapmıyordu.

    tabi Özbek opel e çok kızmıştım oraya doğru yola çıktım bu arada önce garaja uğrayım oradan geçeyim dedim ve garaja gittim (çok sinirli idim arkadaşlar beni göndermediler kendileri gittiler) Ahmet usta yoktmuş haber bıraktım bakalım dönecek mi dönmez ise prins ana distibütörü ipragaza şikayet edip hakkımı sonu kadar arayacağım.

    lpg taktıracak arkadaşlar özellikle prins taktıracaklar kesinlikle özbek opel servisine gitmeyin.
    hayır 200 tl lik parça yerine bana 1500 tl bobin aldıracaktı.hayır dese ki arkadaşım biz seninle ne konuştuk hatırlamıyorum turbo kitli mi kitsiz mi biz bu araca turbo kiiti takmayı atlamışız maliyeti şu kadar birazını sen karşıla biz biraz katkıda bulunalım hatayı giderelim diyeceğine git bobin al buji al diyor ( bu arada 120 tl verip bujileri değiştirdik). bu yaklaşımda bile bulunamadı malesef özbek opel

    GTS 2.0 t Vmax 210 hp

  • #2
    Ynt: PRINS LPG MONTAJI VE ÖZBEK OPEL SERVİSİ

    geçmiş olsun, yok yere gidecekmiş araba.
    bu gibi olmayacak sebeplerden ötürü lpg'ye karşıyım işte illaki bir şekilde problem oluyor.

    (konu başlığında sadece ilk harfleri büyük olarak düzeltirsen memnun oluruz abi)
    InsigniaTEAM

    Yorum


    • #3
      Ynt: PRINS LPG MONTAJI VE ÖZBEK OPEL SERVİSİ

      Öncelikle geçmiş olsun.Prins sistemlerde birde valf yağlama olayı var bu uygulama da yapıldımı?
      http://www.prinslpg.com.tr/site/Prin...u/yaglanma.asp

      İLK AŞKIM 2009 Opel Insignia EDITION ELEGANCE 1.6
      17'' Michelin Primacy HP Safir Siyah(Satıldı) / SEAT LEON 1.4 125 HP TSİ STYLE+COPA  KIRMIZI
      35GB5825  A Rh+

      Yorum


      • #4
        Ynt: PRINS LPG MONTAJI VE ÖZBEK OPEL SERVİSİ

        lpg ile ilgilenenler su linke bakabilir.Sanırım euro 5 motor ve turbo için ilk kit bu
        http://www.fahrmitgas.de/shop/produc...ET-Euro-5.html

        İLK AŞKIM 2009 Opel Insignia EDITION ELEGANCE 1.6
        17'' Michelin Primacy HP Safir Siyah(Satıldı) / SEAT LEON 1.4 125 HP TSİ STYLE+COPA  KIRMIZI
        35GB5825  A Rh+

        Yorum


        • #5
          Ynt: Prins Lpg Montajı ve Özbek Opel Servisi

          opel de 2007 kadar olan araçlarada çelik subab kullanıldığı için valf yağlamaya gerek yok denilidi

          GTS 2.0 t Vmax 210 hp

          Yorum


          • #6
            Ynt: PRINS LPG MONTAJI VE ÖZBEK OPEL SERVİSİ

            geçmiş olsun iyi sabır varmış sizde ben olsam adaşım olan ahmet usta ile papaz olur belki mahkemelik olurdum.
            neyse zararın neresinden dönülürse kardır.anlamadığım konu böyle bir hatayı nasıl yaptı bayi.lpg kitini kaç paraya takjtılar sakıncası yoksa.çünkü prins yılbaşından önce turbo kitli yağlamalı sistemi 2850 tl yılbaşından sonra 3300 tl ye takıyordum.size normal kit takıldıysa illaki fiyatı daha ucuz olmalı.
            2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
            2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

            Yorum


            • #7
              Ynt: Prins Lpg Montajı ve Özbek Opel Servisi

              gecmıs olsun huseyın abı gercektende uzucu bır durum boyle lpgyı takanları degıl genelde benım tercıhım ana bayılerınde yada dıstribütörü yerıne taktırmakta fayda var yanı cok zor gercektende techte opel astra gtc 180 lıgıde aynısını yapmıslar cocuk motoru elıne aldı konusu vardı kırmızı gtc tekrardan gecmıs olsun uzucu bır durum gercektende

              Yorum


              • #8
                Ynt: Prins Lpg Montajı ve Özbek Opel Servisi

                200-300 tl düşünecek olsam kayradaki ustaya bana sormadan neden taktın bu parçayı benden teyit almadan ben sana 300 tl ödemem sök kardeşim der ondan sonrada özbek gider kardeşim bu araçta turbo kiti yok sıkıntı burada der parçayı taktırmaya çalışırdım. ama sorun benim başta konuşup onun o günün şartlarında istedği rakamı ödedim 2500 tl deseydi onuda ödeyecektim.

                GTS 2.0 t Vmax 210 hp

                Yorum


                • #9
                  Ynt: Prins Lpg Montajı ve Özbek Opel Servisi

                  ortalık cok kotu abı hakkatende duzgun usta yok yapanda yok malesef sorununuzun cozulmesıne sevındım otekı buyuk olmamasıda gercektende ıyı bır durum allah kımseyı boyle kısılerın elıne vermesın ben olsam adamı hastanelık yapardım valla o sınırle.

                  Yorum


                  • #10
                    Ynt: Prins Lpg Montajı ve Özbek Opel Servisi

                    Bildiğim kadarıyla Özbek oto servisin ipragazla bir bağlantısı yok. Ben de bu servise taktırmayı düşünüyordum. Garanti konusu konuşulurken garantisi benim dedi özbek otonun yetkilizi. O zaman vazgeçtim bende.
                    Donanımhaber sitesinde prins lpg başlığı altında yeterince bilgi bulabilirsiniz.
                    Tekrar geçmiş olsun.

                    1.4 Beyaz 18" Sunroof
                    Navigasyon DVD
                    46KT880

                    Yorum


                    • #11
                      Ynt: Prins Lpg Montajı ve Özbek Opel Servisi

                      Evet Prins ailesi birbirini yiyor o forumda. Gerçi Özbekoto'nun katıldığını görmedim foruma. Ama Hüseyin Bey'e yapılan ahlaksızlık boyutunda.
                      2010 cosmo 180hp beyaz İnsigniAşk

                      Yorum


                      • #12
                        Ynt: Prins Lpg Montajı ve Özbek Opel Servisi

                        elimdeki garanti belgesinde özbek opel servisi diye yetkili bayi listesinde adı var ayrıca ipargazdanda deyit aldım.yetkiliservisi şu anda ama işin diğer bir ilginç tarafı ben lpg yi takdıralı 1 yıl oldu hala ipragzda böyle bir kayıt oluşmamış yani arkadaş şirket bildirimde bile bulunmamış henüz

                        GTS 2.0 t Vmax 210 hp

                        Yorum


                        • #13
                          Ynt: Prins Lpg Montajı ve Özbek Opel Servisi

                          evet 3-4 günlük şikayet macaramız meyvesini verdi sayın ahmet özbek özbek opel servisi sahibi yaptığım masrafı yani 300 tl ödemek zorunda kaldı . tahsilatı bu gün yaptım

                          GTS 2.0 t Vmax 210 hp

                          Yorum


                          • #14
                            Ynt: Prins Lpg Montajı ve Özbek Opel Servisi

                            gözün aydın abı hayırlısıyla sorunun cozuldu ve yaptıgın masrafları almıssın sevındım cok ınsallah cok guzel onlara uyarı gelmıstır.

                            Yorum


                            • #15
                              Ynt: Prins Lpg Montajı ve Özbek Opel Servisi

                              Sorununuzun çözüldüğüne sevindim ama yine LPG herzaman araçlarımızda sorun çıkarmaktadır. Kaş yapalım derken inanın göz çıkıyor.
                              Bilmeniz açısından, 0 km olarak aldığım 1994 model "Şahsedes" olarak isimlendirdiğim Şahin marka aracıma bile LPG taktırmadım.

                              Yorum

                              İşleniyor...
                              X