Duyuru

Collapse
No announcement yet.

16 t lpg tüketim

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • 16 t lpg tüketim

    ben istanbul şehir içi yaklaşık 100tlye 300 km yol yapıyorum bu normalmidir fazlamıdır yorumlarınızı bekliyorum.

  • #2
    Ynt: 16 t lpg tüketim

    Bence çok iyi değerler..

    Ağırlıklı olarak 5. ve 6. viteslerde kullanmadıkça İstanbul da bu değerleri yakalamak imkansız..Ben ancak 225 km civarı yapabiliyorum..(Prins VSI-2)Tamamen LPG kullanıyor diyebilirim.
    Sisteminiz benzinle karma yakan bir LPG kiti ise olabilir..Benzin sarfiyatını da gözardı etmemek gerekir..
    2010 Cosmo 1.6T / Flexride / DVD800 / Infinity ses sistemi/Teknik Gri / Avanue Morrocano Bej döşeme

    Yorum


    • #3
      Ynt: 16 t lpg tüketim

      kullandığım kit aynı kit sizinkiyle. bazen 260-280kmde de olabiliyor. ama turboyu açıcak genelde yol bulamıyorum 1,2,3le kullanıyorum çogunlukla bujileri de yeni degiştirdim o zaman normal abı sıkıntı yok.

      Yorum


      • #4
        Ynt: 16 t lpg tüketim

        Aracım 2010 insignia sport tourer 42300Km.de aldım ve alir almaz LANDIREZZO LPG Omegas ( sogutmali ) taktirdim.Aracimda teknik anlamda hiç bir uyumsuzluk yaşamadım.Ancak aracimda benzin ibresininIN gaz ile birlikte orantili olarak düştüğünü farkettim.Yani aracım Hem lpg hem Benzin ile çalışıyor gibiydi..Bazı formlarda yakit gostergesinin ön tekerleklerin dönüşüne göre sarfiyati hesaplayip gösterdigini bu yuzden aracın yakit yakmadiğı diye geçiyordu ..Ama tcrübelerime dayanarak söyleyebilirim ki ( bu benim 3.ncu siralı sistem LPG Li aracım)bu araç Lpg ile birlikte benzinde tüketiyor emindim.Sonra Lpg sisteminin montajini yapan firmaya ilettim..Landirezzo firmasının bu araç ile ilgili yaşadığı subap erimesi sorunlarindan dolayı (heralde garanti verdikleri araçlardan dolayi firma epey zarar etti ..) - Landirezzo firmasi ,INSIGNIA için bu yazılımi kullanip garanti veriyor ama araç bu şekilde benzin de yakiyor.. öncelikle motoru korumak amaçli olarak yazılan bu yazılım sistemin Benzin ile çalıştigini hatta ..(cut-off larda yine sistemin benzinle çaliştigini söyledi.. )Yani gosterge Lpg ile çalişiyor görünse de Araç benzinle çalişiyor..
        Sonuç olarak aslında siz kaba bir tabirle % 70 LPG % 30 Benzin ile çalişan hybrit bir araç kullnamş oluyorsunuz ki .. Çok mantikli değıl..Niye degil ? çünkü ben aracımi ekonomik kullanmayi seven devir saatinde 4000 d/d 'de çok nadir üstunü ise hemen hiç kullnmayan biriyim.. Yani arabamın limitlerini zorlamadan kullanan biriyim ki o yuzden LPG taktirdım.. Sonuş olarak Landirezzo firmasinin 100.000 Km motor garantisi vermesinin sebebi de bu ..araç %100 LPG ile çalışmıyor..
        Ben aracima bir önceki yazılımi yükletmek istiyorunm dedim ..Araç Ilk çaliştirmalarda motor isisi 25 dereceye gelince LPG ye geçiyor.. Diğer zamanlardada suyun sicakligi 25 derec ve ustündeyse ilk çalıştirma dişinda Dğer siralı sistemlerle aynı şekilde çalışmaya devam ediyor..
        (yağlama sistemi çalışiyor )Subap erimesi yaşarsamda Antalya 'da 700-800 TL civarı çelik subap değışimi yapiyorlar..Yaptirirırim geçerim..Aksi halde bu şekilde sistem subapları koruyor ama kesemi korumuyor.. Düşünün benzinin litersi 5.10Krş 60 LT depo tolam 300 TL dersek ..ve her Lpg alişida 40-50 TL Benzin aliyorum ve araç neredeyse her depoda 4 saat Lpg ile çlışiyor ve kM bazında ise yaklşık 50 Km benzin harcıyor.. (Çok kaba bir hesap ama .. )
        2010 Model 1.6 Insignia Sport Tourer

        Yorum


        • #5
          Ynt: 16 t lpg tüketim

          Aracım 2010 insignia sport tourer 42300Km.d'e aldım ve hemen LANDIREZZO LPG Omegas ( soğutmalı) taktirdim.Aracimda teknik anlamda hiç bir uyumsuzluk yaşamadım.Ancak benzin ibresinin, ilginçtir gaz ile birlikte orantili olarak düştüğünü farkettim.Yani aracım Hem lpg hem Benzin ile çalışıyor gibiydi..Bazı formlarda yakit gostergesinin ön tekerleklerin dönüşüne göre sarfiyati hesaplayıp gösterdigini bu yüzden göstegenin kontak açılıp kapandiktan sonra yine gerçek yakıt miktarıni gostereceği söyleniyordu.Ama tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim ki ( bu benim 3.ncu siralı sistem LPG Li aracım)bu araç Lpg ile birlikte benzinde tüketiyor emindim.Sonra Lpg sisteminin montajini yapan firmaya ilettim..Landirezzo firmasının bu araç ile ilgili yaşadığı subap erimesi sorunlarindan dolayı (heralde garanti verdikleri araçlardan dolayi firma epey zarar etti ..) - Landirezzo firmasi ,INSIGNIA için bu yazılımi kullanip yüzbin garanti veriyor ama araç bu şekilde benzin de yakiyor.. öncelikle motoru ve subaplari korumak amaçli olarak yazılan bu yazılım sistemin Benzin ile çalıştigini hatta ..(cut-off larda yine sistemin benzinle çaliştigini söyledi..)Yani yüksek devir çevirmesenizde gaz pedalından ayağınızı kestiginiz anda araç benzine geçiyor..
          Sonuç olarak aslında siz % 70 LPG % 30 Benzin ile çalişan hybrit bir araç kullanmış oluyorsunuz ki .. Ben aracımi seviyorum ama az yakınca daha çok seviyorum.. clapclap Ben aracımi ekonomik kullanmayi seven devir saatinde 4000 d/d 'de çok nadir üstünü ise mecbur kalınca (ama zevk için değil..gücün ayağımın altinda olmasıni seven ..) kullanan biriyim.. Sonuç olarak Landirezzo firmasinin 100.000 Km motor garantisi vermesinin sebebi de bu yazılımla araç %100 LPG ile çalışmıyor.. oleyy oleyy
          Ben aracima bir önceki yazılımi yükletmek istiyorum dedim ..Araç Ilk çaliştirmalarda motor isisi 25 dereceye gelince LPG ye geçiyor.. Diğer zamanlardada suyun sicakligi 25 derec ve ustündeyse ilk çalıştirma esnasında benzin diğer zamanlarda tam olarak LPG ile yürüyor..Öte yandan subaplari koruyan yağlama sistemi çalışiyor.Subap erimesi yaşarsamda Antalya 'da 700-800 TL civarı çelik subap değışimi yapiyorlar..Yaptirirırim geçerim..Aksi halde bu şekilde BU YAZILIMLA larabamı koruyor ama kesemi yoruyor.. ihihi
          Benzinin litersi 5.10Krş civarı 60 LT depo toplam 300 TL 'ye doluyor dersek ..ve her Lpg alişida 40-50 TL Benzin aliyorum ve araç neredeyse her depoda 3 saat saat Lpg ile çalışiyor ve km bazında ise yaklşık 50 Km benzin harcıyor.. (Çok kaba bir hesap ama .. ) Benim aracımda start-stop sistemi yok ama bu sistem mevcut yazilimla çokkk..benzin tüketir haberiniz olsun..
          Selamlarımla..
          2010 Model 1.6 Insignia Sport Tourer

          Yorum


          • #6
            Ynt: 16 t lpg tüketim

            Bu yüzden PRINS VSI-2+Valve care sistemini tavsiye ederim..Sistem hemen hemen hiç benzin yakmıyor..
            Bazı arkadaşlar araçlarındaki kitlerin benzin sarfiyatlarını gözardı ederek daha uzun menzil yaptıklarını düşünüyorlar ama gerçekte bu extra menzil benzin yakılarak yapılıyor..

            Bahsettiğim kitle 10000 km yi hiç sorun yaşamadan tamamladım..Orjinal valflerle 50000 km yapabilmeyi umuyorum..Sonra çelik süpap değişimine niyetliyim..
            Sonradan pişmanlık yaşamamak için LPG kitine verdiğiniz paraya acımayın..Kendi hesaplarıma göre en pahalı PRINS kiti dahi 15000-16000 km de kendisini amorti ediyor..
            İşin sırrı iyi kit ve iyi işçilik...Sitede değişik kitlerle çok sorun yaşayan arkadaşlar var..Kimisi motor dağıtmış,kimisi çözüm bulamadığı için arabayı değiştirmek zorunda kalmış...
            2010 Cosmo 1.6T / Flexride / DVD800 / Infinity ses sistemi/Teknik Gri / Avanue Morrocano Bej döşeme

            Yorum


            • #7
              Ynt: 16 t lpg tüketim

              Ömer Faruk var Ankaradan. Dün what's app gurubundan yazıyordu. Oda Prins kullanıcısı ve sanırım 24000 gibi bir km yapmış.
              Oda çok memnun. 80 bin km. yapan var dedi. Bende yakın zamanda LPG yapıp arabama olan aşkımı bir kat daha arttırıcam.
              Insignia 1.6T Cosmo + Navi Paket - Metro Mavi 2011
              Astra J 1.4 T Enjoy Active - Olimpik Beyaz 2013

              Yorum


              • #8
                Ynt: 16 t lpg tüketim

                Orjinal yazı sahibi: BRK
                Ömer Faruk var Ankaradan. Dün what's app gurubundan yazıyordu. Oda Prins kullanıcısı ve sanırım 24000 gibi bir km yapmış.
                Oda çok memnun. 80 bin km. yapan var dedi. Bende yakın zamanda LPG yapıp arabama olan aşkımı bir kat daha arttırıcam.
                11bin km oldu 12 içindeyiz 24bin sözü supapları değiştirdiğimizde ve diğer masrafları da eklediğimizde bizi net kara geçirecek km değerleri.

                (2009) 1.6 Turbo Cosmo Spor Tourer >>> (2012) 1.4 Turbo Edition Elegance Yeni Stil Sunroof >>> (2015) 1.4 Turbo Edition Elegance Sunroof Orginal LPG power

                Yorum


                • #9
                  Ynt: 16 t lpg tüketim

                  Orjinal yazı sahibi: BRK
                  Ömer Faruk var Ankaradan. Dün what's app gurubundan yazıyordu. Oda Prins kullanıcısı ve sanırım 24000 gibi bir km yapmış.
                  Oda çok memnun. 80 bin km. yapan var dedi. Bende yakın zamanda LPG yapıp arabama olan aşkımı bir kat daha arttırıcam.
                  prinsle gerçekten hiç sıkıntı yaşamazsınız. titreme, performans kaybı vs olarak bende kullanıcısı olarak kesinlikle tavsiye ediyorum.

                  Yorum


                  • #10
                    Ynt: 16 t lpg tüketim

                    Değerli arkadaşlar..
                    Landirezzo omegas kiti ile ilgili olarak bu zamana kadar,ne bir titreme ne bir kesme yada rölanti duzensizlıği yaşamadım... Sadece benzin tüketimi fazla idi.Byin degisiminden sonra ,Onu da hallettik gibi..Ama şunu söyleyebilirim,daha önceki mesajimda belirttigim şekilde gün içınde motor isindiktan sonra ikinci kez kontak çevirdigimde yine hemen geçmiyor sistem yine bir 14 sn .sonra Lpg ye geçiyor ki bu da bana normal geldi.Ama benzinim göstergede de gordugum gibi oldugu yerde duruyor.. ) o yeter bana..
                    2010 Model 1.6 Insignia Sport Tourer

                    Yorum

                    İşleniyor...
                    X