Duyuru

Collapse
No announcement yet.

MY2009 ve 2012 arasindaki teknik farklar?

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • MY2009 ve 2012 arasindaki teknik farklar?

    Arkadaslar insignia nin MY 2009 dan 2012 ye kadar gecirdigi donanim ve yazilim degisiklikleri neler oldu? Araclarimizda ne gibi iyilestirmeler yapildi veya yapilacak? Konu hakkinda paylasim yapabilir miyiz?

    Mesela gecen gun 2010 model bir aracta, anahtar kumandasi uzerinden katlanmis durumdaki aynalari acmak istedigimizde, aynalarla birlikte camlar da acilmaya basliyor bunu gordum. k.maras opel servisine bunu sordugumda yazilim kaynakli oldugunu 2011 den itibaren duzeltildigini soylediler. Ki oyle bile olsa bu durumu yeni yazilimi araca yukleyerek duzeltmeleri gerekmezmi? Tabii oradaki ilginc servis anlayisini ve konusma tarzinni gordukten sonra hic muhatap olmadim.
    Hatta sunu soyleyeyim arkadasin aracinin debriyaji cok sert, bunun uzerine servisteyken araci park halinde 4. vitese takip debriyajdan ayagimi cektim. Arac rolantideyken yavas yavas hareket etmeye basladi, bunu servisteki arkadasa gosterdigimizde alayci bir gulusle "sen oylemi deniyon debriyaji" diyerek direksiyona gecti araci 5. vistese alarak gaz verdi ve biden debriyaji birakti haliyle arac yigilarak stop etti. " aha bunu boyle deneyecen, hicbisiy yoh Normal bu depriyaj" dedi. Bu aracin baski balatasinda sorun olmadigini debriyajdaki sertligin normal oldugunu belirtti. Tabii bu hareketten sonra tartisma yada yorum hak getire.. Yuh dedim icimden maad
    1.6 cdti Cosmo+Flexride

  • #2
    Ynt: MY2009 ve 2012 arasindaki teknik farklar?

    MY12'deki en önemli değişiklikler Sürücü Bilgi Ekranı değişti, navigasyon sistemleri yenilendi, çarpışma önleme sistemi konuldu(Türkiye'ye geldi mi bilmiyorum), tüm motorların yakıt tüketimleri ve emisyonu azaltıldı.

    Önceki modellerde belirgin bir değişiklik yok, ancak tabi sürekli parça ve yazılım iyileştirmesi yapıldı.

    Aklıma gelenler bunlar.

    Kumandadan araç kilidini açarken sadece tıklamak yerine çok az basılı tutarsanız aynalar da açılır, basma süreniz artarsa ilave olarak camlar da açılmaya başlar.
    '11 Insignia 1.6 Turbo Cosmo RoadRover Nav
    '15 BMW 118i LCI

    Yorum


    • #3
      Ynt: MY2009 ve 2012 arasindaki teknik farklar?


      Surucu bilgi ekraninda donanimsal degisiklik mi yapildi yoksa menu, goruntu ve islevlerinde mi degisiklikler var acaba? Yazilimsal degisikliklerden yararlanma imkanimiz olacakmi bilgisi olan?
      1.6 cdti Cosmo+Flexride

      Yorum


      • #4
        Ynt: MY2009 ve 2012 arasindaki teknik farklar?

        Donanımsal değişiklik yapıldı, sadece yazılım ile yeni DIC görünümüne geçilemiyor. Zaten genelde araç firmaları yazılım ile sadece sorun düzeltme yoluna gidiyorlar, yeni özellikleri eski modellere eklemiyorlar.
        '11 Insignia 1.6 Turbo Cosmo RoadRover Nav
        '15 BMW 118i LCI

        Yorum

        İşleniyor...
        X