Duyuru

Collapse
No announcement yet.

auto-stop özelliğinin aracın ilk çalıştırmasında kapalı set edilmesi.

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • #16
    Ynt: auto-stop özelliğinin aracın ilk çalıştırmasında kapalı set edilmesi.

    S/S'de ilk çalışmada fazla benzin yakılmaz. Çünkü enjektörler silindirin içindedir, ve marş motoru, motoru yeterli havayı alacak kadar döndürdüğünde, enjektörler silindire sadece gerektiği kadar(rölantideki kadar) yakıt gönderir. Önceki enjeksiyon yöntemlerinde, yakıt havayla karışıp silindire geldiğinde, yeterli miktarda yakıt geldiğinden emin olmak için biraz fazla miktarda gönderilir, bu yüzden sadece 10 saniyeyi geçen sürelerde motoru kapatın denir. Ancak direkt enjeksiyon sistemlerde enjeksiyon bütün yakıtı direkt olarak silindirin içine gönderebildiği ve çok hassas çalışabildiği için, sıcak durumda, sadece rölanti miktarını motora gönderir, çalışmadığı her saniye yanına kar kalır.

    Bu dediklerim sıcak motor için geçerli, ancak zaten S/S sistemi, motor-hava sıcaklığı ve kalitesi gibi koşulları göz önüne alıp ona göre devreye girdiği için, devreye girdiği zamanlarda yakıt ekonomisi yaptığına emin olabilirsiniz.

    Aşınma olarak o kadar kısa sürelerle kapanma/açılma motorun çalışırkenki aşınmasıyla karşılaştırılamaz, o sürelerde motor çalışıyor olsa daha fazla aşınma olur zaten.

    Burdaki tek aşınma marş motorunda gerçekleşir, zaten onu da bu sebepten ötürü daha dayanıklı yaptıklarını biliyoruz.
    '11 Insignia 1.6 Turbo Cosmo RoadRover Nav
    '15 BMW 118i LCI

    Yorum

    İşleniyor...
    X