Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sağa çekme sorunu

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • Sağa çekme sorunu

    Balans ayarı ve bakım yaptırdıktan sonra aracımda sağa çekme sorunu oluştu.Rot ayarı ile ilgili herhangi bir işlem yapılmadı bildiğim kadarı ile.Lastik basınçlarıda normal duruyor.Rot ayarımı bozulmuştur yada başka bir şey olabilir mi.ÇÜnkü rot ayarının bozulmasıda pek mantıklı gelmiyor.Başına gelen varsa bilgilendirirse memnun olurum.Bodrum dayım ve yakında servis te yok.Yada bodrum civarında bu işten anlayan bilen birini tavsiye ederseniz memnun olurum.

  • #2
    Ynt: Sağa çekme sorunu

    Ben bir çukura düşme sonucunda yaşadım bunu. Rot ayarı bozulmuştu. Sizinde muhtemelen rot ayarındandır. Servise gerek yok, rot balansçı vardır mutlaka. Bir gösterin. En hassas ayarı yine servisler yapar tabii ki. Daha sonra iyi bir servise de gösterirsiniz.
    (Satıldı..) 2012 - 1.4 Turbo - Edition Elegance - Siyah/Bej - 18" - Cyclone Navi

    Yorum


    • #3
      Ynt: Sağa çekme sorunu

      sorun rot ayarında, lastik hava basınçlarında yada jantta olabilir, rot yada balans ayarında servisler çok iyi olmuyor, işinin ehli bir rot balansçıya yaptırmanızı tavsiye ederim...

      Yorum


      • #4
        Ynt: Sağa çekme sorunu

        Bu arada odak ta rot ayarı için bıraktığımda lastikleri ön arka yapmışlar.Bakalım rot ayarı yapmışlarmı sadece lastiklerimi değişmişler.Hiç bilgi bile vermediler.Yarın rot-balanscıda bakacaz artık.

        Yorum


        • #5
          Ynt: Sağa çekme sorunu

          Arkadaşlar istanbulda olmadığımdan ve çok yakında serviste bulunmadığından bi fikir verseniz;Balans ayarı yapıldıktan sonra bu arada lastikler ön arka yapılmış sağa çekme sorunu olmuştu.Bodrum da son model rot balans cihazı bulunan bir yerde aracın rot ayarı yapıldı.sağ ve sol ön lastik yer değiştirdi.Ustanın söylediğine göre lastik hatası olursa sola çekme yapar dedi.Fakat bugün aracım tekrar sağa çekmeye başladı.
          Şimdi sorun lastiklerdemi yane ön arka mı yapayım.Yoksa rot ayarımı tutmuyo yada tutturamıyolar mı?Yada ön takımın herhangi bir yerinde mi bir sorun var.
          Bu arada serviste balans ayarının yapılma sebebi direksiyondaki titreme sebebiydi.2. defa yapıldığını ve balans değil ön takımdan kaynaklandığımı söylemiştim.
          Bi yardım lütfen başına gelip çözen olanlardan.

          Yorum


          • #6
            Ynt: Sağa çekme sorunu

            Salıncak burçlarında iyileştirme vardı onu değiştiren bir sürü arkadaşımız direksiyondaki titreme sorununu halletmişlerdi (120 km -140 km de başalyan titreme)..Sağa çekme meselesi yol bozuksa lastik geniş olduğu için sola veya sağa çekebiliyor.. yol güzergahımı kontrol edin.. lastik atlası yani içerisinin telinin kopması çekme yapar.. kaldırıma sürtünen lastik ( park etme esnasında) çekmeye sebep olabilir.. bunlar yoksa iyi bir rot ayarı ile sorun çzöülmesi lazım İstanbulda bile bu araca rot ayarı tutturmaları zor.. Allah yardımcınız olsun
            2015 Honda  CRV  1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs  (görmemişin... :P )

            Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler
            [center]

            Yorum


            • #7
              Ynt: Sağa çekme sorunu

              durum o kadar kötü mü.Bi rot ayarı tutturamayacakmıyız yane bu araca.Abartmıyım ama burdaki rot balans cihazını ist. görmedim.

              Yorum

              İşleniyor...
              X