Duyuru

Collapse
No announcement yet.

0 İnsigniada karşılaşılan sorunlar

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • #16
    Ynt: 0 İnsigniada karşılaşılan sorunlar

    Opel gibi bir markaya orasının burasının sallanması yakışmıyor.. 10 yıldir kullandığım eski Sedat toledomda çukurlar hariç bu kadar parça gevşekliği sesi yok..
    2012/ 1.6T Cosmo + AFL + Flexride Şasi Sistemi

    Yorum


    • #17
      Ynt: 0 İnsigniada karşılaşılan sorunlar

      Orjinal yazı sahibi: Drahmet
      Opel gibi bir markaya orasının burasının sallanması yakışmıyor.. 10 yıldir kullandığım eski Sedat toledomda çukurlar hariç bu kadar parça gevşekliği sesi yok..
      Bu sizin şansızlığınız, çünkü benim araç 1 yıl oldu alalı ve bu dediğiniz sorunların hiç birisini yaşamadım, yani en küçük bir ses bile yok, hatta çukurlarda bile o dediğiniz parça gevşekliği yok dolayısıyla bunu Opel markasına genelleme yapmamak lazım.
      Umarım sen kısa zamanda bütün problerinizi halledersiniz...
      2011 Teknik Gri Opel Insignia 1.6 T Cosmo+DVD800+Sunroof+Flexride

      Yorum


      • #18
        Ynt: 0 İnsigniada karşılaşılan sorunlar

        Orjinal yazı sahibi: Drahmet
        Konuyu baslattik yarım birakmak olmaz..Ne yaptım ne ettigimi tecrübe paylaşımı adına anlatmak istedim..
        Sizlerin de tavsiyesini dikkate alarak araci aldigim bayinin servisine gittim.. İç döşemelerden gelen sesi kesmek icin dediğiniz gibi bantla ücretsiz olarak izolasyon uygulaması yaptılar ve o sesler büyük oranda kesildi..

        Ayna konusuna gelince.. Baktılar.. Problem bulamadılar.. dıger aksamlarda sıkıntı olmadıgı icin belki de sizin dikkatinizden kaçmıştir normalde de bu kadar kararır dediler.. Aksamlarda da sıkıntı olmayınca peki dedik çıktık...

        İlerleyen günlerde yaşadıklarım ise yine ses sorunu ile ilgili.. bu sefer arka koltuk ile cam arasında kalan alandan geliyor.. O alana elinle bastığında geçiyor.. Aynı sekilde sofor ve yolcu okuma ışıkları alanında bulunan ve üzerinde hareket sensörlerinin olduğu kare şeklindeki plastik parça gevsek ve zaman zaman da ses geliyor.. Neyseki bu sesler zaman zaman oldugundan, dıger sesler gibi takmadigimdan çözülmüş oldu )

        Asıl sıkıntım ise bugün daha belirgin hale geln ıslık/ötme sesi.. Aracı aldıktan 2 gün sonra bu sesi farkettim.. Aracı garaja çekip dışarı çıktığımda gelen ve aracın kapılarını kilitledigimde hala devam eden bir sesti.. Aracın arka alt kısmından geliyordu..forumları karıştırdığımda turbonun bu sese neden olabileceğini okudum.. Normaldir deyip gecmiştim.. Şimdi ise aynı ses garaja cektikten snra devam etmesinin yani sira, düşük devirlerde aheste aheste giderken de geliyor.. Ve biraz daha şiddetli bir sekilde geliyor.. Normal mıdır bu ses? Benzer problem yaşayan arkadaslar oldu mü? Ne gibi bir çözüm yolu buldunuz? Turbo sesi arac durduktan sonra da devam eder mı?
        Steteskopu kulaklarınızdan çıkarmanızı tavsiye edeceğim
        2015 Honda  CRV  1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs  (görmemişin... :P )

        Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler
        [center]

        Yorum


        • #19
          Ynt: 0 İnsigniada karşılaşılan sorunlar

          araçlarımızın işçiliği ve kalitesi emsallerine göre kıyaslanırsa tartışılmayacak düzeyde ve kalitede

          gevşek yer diye bir terim yanlış olur.. sonuç olarak plastik kısımlardan her araçtan ses gelebilir ve bunu Opel markasına bağlamakta yanlış olur.. vw passatların kokpitin üst kısmı deri bir yapı ama alt taraf taş gibi plastik malzeme. sağlam yapıştırmışlar bayiye gidip inceleyince de bu fark ediliyor ama araç sert çukura girince gelen takırtı tukurtular aynı şahin doğanların torpido kısmından gelen takırtılara benziyor örnek vermeye kalkarsak piyasada birçok araç var böyle..

          ama bence araçlarımızı çok dinliyoruz.. aracım 2 buşuk seneye yakındır kullanıyorum sıfır aldım ama yalnızca bir yerinden mıcırlı asfaltta bir an ses geldiğini duydum, o da kokpitteki tuşların olduğu alanın hemen sağ tarafındaki piano lake alandandı.. ve sürekli gelmiyordu.. hatta çok dikkat edine duyuluyordu, fark ettim ve çift taraflı bant uygulamasıyla ortadan kaldırdım o hafif sesi.. sizin bahsettiğiniz alanlardan bugüne kadar hiç ses duymadım ailede başka ir İnsignia vardı bir süre önce ve onda da hiç ses falan duymadım..

          aracınızda ses gelen yer kesinlikle yoktur demiyorum, ama her araçtan farklı bölgelerinden ses gelebilir. ama kimi insanlar abartıyorlar bu sesleri.. mesela ben de duyup küçük bir işlemle hallettiğim o sesi sorun başlığı altında buraya taşıyabilirdim.. ama hakikaten özünde sorun teşkil edecek bir durum yok..

          asıl sorun dediğimiz diyebileceğimiz şeyler, çok rahatsız edici bir durum,..çözümü zor olan veya olamayan durumlardır bahsettiğimiz sesler sorun bile değil bugün araçlarımızın iki katı değer sahip marka araçlarda bile sesler gelebiliyor.. eğer gerçekten bir sorun olsaydı onlar kafayı yemişlerdi şimdiye.

          bene aracınızı çok dinleyip kendinizi strese sokomayın, bol keyfli sürüşler

          INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.

          Yorum


          • #20
            Ynt: 0 İnsigniada karşılaşılan sorunlar

            Arka koltuk ile cam arasi diye tabir ettiginiz yer emniyet kemrinin oldugu nokta heralde ordan bahsediyorsunuz bazi araclarda ordan ses geliyor kemer makarasindan kaynaklaniyor serviste onuda halledebilirsiniz ama o ses icin deymez bence sensorlerin oldugu kapaktan gelen sese ise hic karismayin derim kiralabilirsiniz tecrube edindim o konuda araci stop ettikten sonra gelen ses ise elektronik sistemlerden kaynaklaniyo stop ettikten sonra bazi elektronik sistemler calismaya devam ediyor bu normaldir bence bu kadar kafaniza takmayin aracinizdan keyif almaya bakin cunku sessiz bi arac yoktur her aracin bazi yerlerden ses gelir
            2010 1.6 T edition elegance

            Yorum


            • #21
              Ynt: 0 İnsigniada karşılaşılan sorunlar

              Arkadaslar benim Cosmo da da beni cok rahatsiz eden lokurtu sesleri var. Asfalt yolda giderken hafif bozuk yerlerden gectigimde sanki amortisor patlakmis gibi lok luk sesler geliyor. Fakat parke tas gibi bir zeminde gidersem herhangi bir ses yok. Bu sesler beni cok rahatsiz ediyor diger flexiride sistemli araclarda da ayni sorun varmi? servise bunu sordugumda suspansiyon sisteminden kaynakli diger araclardakinden farkli bir sisteme sahip oldugundan normal dediler ama bu beni tatmin etmedi.
              1.6 cdti Cosmo+Flexride

              Yorum

              İşleniyor...
              X