Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bayram Tatilinde yaşadığım sorunlar

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • Bayram Tatilinde yaşadığım sorunlar

    Selamlar , Ankara'dan Adapazarına Beypazarı gezisinden dönüşe geçtim , Nallıhan'a 50 Km kala " Akü şarj devresi arızası " uyarısıyla birlikte akü ışığı yandı , bu halde 50 km geldik tam Nallıhana girişe 5 km kala akü eco moduna alındı uyarısı ilebirlikte dikresiyon taşgibi sertleşti ve benzinliğe kadar bu şekilde geldik , benzinliğe girergirmez tüm ışılar yandı , ve araba stop etti. Saat 22:00 gece ve ailem araçta ... Çok kötü bir durumda kaldık , bayramın arefesinde .. Usta bulduk geldi baktı burada bunun yapacak adam yok dediler..Tesadüf benziklitde bekleyen Çekici ile anlaştık .7 binTL ye bizi Adapazarı Karasu'ya getirdi.. Burada KArasu sanayi de elktrikçinin önüne gece bırakıp eve gittik. Sabah Oto elektrik ustası Şarj dinamosunu söktü ve üzerindeki Diyot ve konjektör - kollektör bu iki parçasının yandığını parçanın da adapazarından geleceğini söyledi..Parça geldi taktılar ve yola çıkabildik... Psikolojikmi bilmiyorum ama çekişim ve vites geçişlerim daha bi güzelleşti sanki... İki gün sonra ise Çanakkale 'ye gittik , Şehitlik vs gezdik Tekirdağa gidtmek için geliboluyu dolşamayalım paraylı yola girelim dedik , yolda harika bir yol , çok az viraj var ve 120-160 arası bastım geliyorz bir anda motor ışı yandı ama bir uyarı çıkmadı , arabam çekişten düştü, sonrasında Tekirdağda 1 saat parkedip bekledik , çaılşırında motor takviye ( turbo ) göstergesi %18 den başlarken 30 -100 olup dengesini yitirmişoluğunu gördüm , açtım baktım bir hata yok ama yokuşlarda bayılıyor , şimdi bu hale kaldı , ikaz ışığı yanıyor ama başka sorun yok ... Bkalım bayram sonrası Nisa oto Hüseyin abiye gideceğim , sanırım sensör vada valf problemim var... herkese iyi yolculuklar dilerim.

  • #2
    Geçmiş olsun. Aracınıza nazar değmiş. Teşhisi koydum. Bol bol okuyun
    @Murat
    2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

    Yorum


    • #3
      Orjinal yazı sahibi: Kara Murat View Post
      Geçmiş olsun. Aracınıza nazar değmiş. Teşhisi koydum. Bol bol okuyun
      Eksik olmayın , sağolun varolun , değmiş olabilir.

      Yorum


      • #4
        Öncelikle geçmiş olsun çözümü bizlerle paylaşırsanız sevinirim. Aklıma sadece değişen parçaların aynı özellikte olmadığı fikri geliyor . Keşke Tekirdağ iken standart kutupbaşı sök tak çözümüne bi baksaydınız . Çünkü hiç alakası olmayan sorunların çözümü bu olabiliyor

        Yorum


        • #5
          Orjinal yazı sahibi: Karaali View Post
          Öncelikle geçmiş olsun çözümü bizlerle paylaşırsanız sevinirim. Aklıma sadece değişen parçaların aynı özellikte olmadığı fikri geliyor . Keşke Tekirdağ iken standart kutupbaşı sök tak çözümüne bi baksaydınız . Çünkü hiç alakası olmayan sorunların çözümü bu olabiliyor
          Şarj dinamosunun değişen parçaları üzerindeki koda göre alındı, şarj devresinde bir sorun yok , çekiş düşüklüğü ile birlikte rolantide de yükselme oldu , sanki dpf temizliği ypaıyor araba. Sabah ustaya gideceğim durumu hatayı çözümü paylaşacağım.

          Yorum


          • #6
            Tekrar Selamlar , Servis e gittim , bağladılar bilgisyara ve MAP sensörü hatası vermiş , Manifolt basınç sensörüymüş ..Hatayı temizlediler..usta değiştirmeyelim kullan bir tekrar olursa gel bakalım bir yerden hava almış dedi. Şu an bir hata görünmüyor , akşam Silivriye gideceğim ,zorlayacaım bakalım durumu paylaşırım.

            Yorum


            • #7
              Akşam 110-120 ile 2-3 dk lık sürüş sonrası aynı hata tekrar etti, servis yolu gözüktğ yine

              Yorum


              • #8
                map sensörü ve gaz kelebeğini de temizletin bence. Seneler evvel bende de aynı hatayı vermişti, temizlettim. O zamandan beri hata vermiyor. Yakıttan kaynaklı da olabilir.

                Yorum


                • #9
                  Arıza kodunu burda paylaşma imkanınız varsa güzel olur.
                  @Murat
                  2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

                  Yorum


                  • #10
                    Selamlar , Map sensörü hatası yazıyor , hata kodunu göremedim ekranda , zaten usta devlet sırrı gibi tak tak tak basıyor klavyeye siliyor hatayı.. Bugün Yeni bir Map sensörü takıldı. Sensör ile 100 km yol yaptım abartarak bastım bıraktım birhata yok şimdilik , Bu arada çekişe bir güzellik gelmişve vites geçişlerim daha net olmuş.. Gaz tepkisi arabada fişek olmuş sanki ... Garip bir şekilde hantallığıda gitti , umarım ayno sorunu tekrar yaşamam.. Usta nın yorumu ise şöyle , Sen Şarjdinamosu değiştirince ilk çalışmada gelen yüksek voltaj ( 15V ve üzeri ) Map sensörünü bozmuştur..Yorumu böyle şimdilik aynı sorunu yaşayan arkadaşlara umarım yol gösterebilir.. Gelişme olursa paylaşacağım.

                    Yorum

                    İşleniyor...
                    X