Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sağ kısa hüzme arızası

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • Sağ kısa hüzme arızası

    Merhabalar, insignia arabam sağ kısa hüzme arızası veriyor. Sağ farda biraz buğulanma da var. Sorunu netleştirmek için sağ ve sol ampülleri değiştirmek istiyorum. Forumda arama motorunu kullanarak konuyla ilgili teknik bilgi veren bir açıklama, video ya da görsel aradım ama bulamadım. Bu konuda bilgi ya da görüş, öneri alabilirsem çok sevinirim. İlginiz için şimdiden tşkler.

  • #2
    Evet ampulleri yerdeğiştirin bir de öyle deneyin. Bu en basit ve bedava deneme yöntemi olur. Ayrıca ampul ömrü bitmeye yakın ışık rengi pembe/eflatun gibi bir şeye dönüyor. Renk değişimi gözlemlerseniz ampulleri çift olarak değişmenizi öneririm.


    Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

    Yorum


    • #3
      İlginiz için tşk ederim; far değişimini nasıl yapabileceğimi bilmiyorum. Acaba bu konuda herhangi bir yönlendirmeniz olur mu? Forumda bu konu hk.da bilgi göremedim.

      Yorum


      • #4
        Rica ederim. Ben de kendim hiç sökmedim. Tanıdığınız varsa veya herhangi bir oto elektrikçi hallader.


        Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

        Yorum


        • #5
          Ön sağ far ampulü değişimi çok kolay, çalışmak için yeterli alan var.Fakat sol far için aynı şeyi söylemek zor. Cam suyu deposunun deve boynunu oynatarak yeriinden çıkarın. Eller küçükde değişimi çok rahat yapabilirsiniz.Yok benim eller gibi buyukse cok can sıkıcı oluyor.

          Yorum


          • #6
            Merhaba, ben aşağıdaki videoyu izleyerek ampullerimi kendim değiştirmiştim. Tek fark, makyajlı kasanın ampul tipi D3S

            https://www.youtube.com/watch?v=usrHdnNAkPo

            Yorum


            • #7
              Merhaba, geçen haftaki şiddetli yağmurlardan sonra arabayı park ettikten sol farda çok hafif buğulanma fark ettim. Forumda okuduğum AFL ve kısa/uzun far arızaları oluşmadan İzmir için hemen bir google araştırması yaptım ve Gaziemir 6. oto sanayi yakınında İzmir Far Tamiri isimli yeri buldum. Gittiğimde makyajsız kasa AFL farlı bir Insignia'yı yeni bitirmişlerdi, açıkçası onu görünce içim biraz rahatladı, en azından marka/model deneyimlerini canlı olarak görmüş oldum Metin, Yasin ve Erdem isimli 3 arkadaş gayet başarılı şekilde farı araçtan söküp sonra farın ön camını kasasından ayırdılar, sonra ayırdıkları camın içindeki yansıtıcı kısmı da ayırdılar. Far camını ve merceği mikrofiber bezle sildiler. Far kasasından eski seal malzemesini titreşimli bir aygıtla söküp yenisini uyguladılar. Farı arabadan söküp tamir edip tekrar takma işlemi yaklaşık 3 saat sürdü ve şu ana kadar herhangi bir buğulanma olmadı. İşlem için 2 bin TL aldılar ama farın yenisi 30 bin TL civarında olduğu için bu para çok gelmedi. Sağ farda buğulanma olmadığı için onu söktürmedim. Far camı temizliği ve far camı değişimi de yapıyorlarmış. Umarım öyle şeylere hiç gerek kalmaz ama bu gibi durumlarda en azından yeni far almak zorunda kalmamak iyi bir şey.
              Ekli Dosyalar

              Yorum


              • #8
                Geçenlerde aynı şey benim başıma da geldi ama sadece ampulleri değiştirdim düzeldi. Sadece yapmanız gereken üzerinde bulunan 6k veya 8 k olan ampülleri 4300 ile değiştirmeniz. hem yağmurlu havada hem normal havaralrda hiç bir sıkıntı çekmezsiniz. Bilgisayara bağlandığı zaman sağ far perde hatası yazıyordu bende ama sorun ampullerden çıktı. bilginiz olsun. ampül sağlam sıkıntı yok demeyin.

                Yorum


                • #9
                  iletişeme geçmek isteyen olursa 05428425075 den ulaşabilirsiniz

                  Yorum

                  İşleniyor...
                  X