Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Araç rolantide ve beş altıncı viteslerde dişli uğultu sesi

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • Araç rolantide ve beş altıncı viteslerde dişli uğultu sesi

    Merhaba 6100 liraya volan baskı balata periodik bakım vs vs yapıldı daha sonra araç ikinci viteste dişli sesi gibi gelen ses normal dendi ancak ben eskiden böyle.sesler duymuyordum aracımda daha sonra yüksek hızlarda hafif bir vuu sesi ve dişli sesine benzer sesler geliyor özellikle beş altinci viteslerde.

    Ayrıca debriyaja basınca rolantide kesilen debriyaja basmayinca gaz verirken bı tıkırtı sesi geliyor volan ve baskıdan olmadığı söylendi.sorun neden kaynaklı olabilir cekisinde bir değişiklik yok aracın ancak bu sesler araçtan soğutuyor ve ateşleme bobini yeni değişmesine rağmen bir ufak aynı devirde hızda giderken silkeleme çok hissedilmicek.derecede yapabiliyor bujilerden diye şüphelendim bana iyi bir usta tavsiye edecek varmı yetkili servise gideceğim olmadı

  • #2
    Merhaba,

    Aracınızı 2. el olarak satın aldınız sanırım? Tanışma bölümün de kendinizi tanıtırsanız sizi daha iyi tanıyabiliriz.

    Sizden önceki sahibi nasıl kullandı o çok önemli, 1.6t manuel şanzımanlar kullanıma bağlı olarak uğultu yaparak revizyon gerekebiliyor. ( Önceki sahibi sert kullanmıştır bakımsız binmiştir bilemeyiz.)

    Aracınız da volan ve baskı balata değişirken, eşlik etme şansınız oldu mu? Hangi ürünler kullanıldı. ( Ayrıca bir arkadaşımızın başına geldi, volan değişti denilip, değişmemişti. )

    Bujiler konusunda NGK alabilirsiniz.

    Ateşleme bobininiz GM mi? Delphi mi? GM harici bobinler de Tekleme veya silkeleme yapabilir.

    Bir arkadaşımızın başına gelmişti, Volan ve Baskı balata değişirken, vites halatını sökerken, ufak zarar vermişlerdi. Viteste titreme ve oynama vardı, düzelttiler.

    Servis, Bakım bölümün de İstanbul da bulunan servisler daha önce paylaşılmıştı.

    Saygılar.

    Yorum

    İşleniyor...
    X