Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yazılım yüklemesi sonrası Vites Geçişleri

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • Yazılım yüklemesi sonrası Vites Geçişleri

    Herkese selamlar , Forumda şanzıman kounsunda bir çok konu yazılmış tekrar böyle bir konu açıyorum ama bu konuda başlık bulamadım bu yüzden devam ediyorum.
    okuyanlar ve cevaplayanlar hatırlar , R ye alınca Lak diye bir ses ve mini sarsıntı sorunum vardı , sağolsun yetkili servis bir yazılım güncellemesi yaptı ve bu sorun düzeldi ama bu kezde D de ilerlerken ki konforum kayboldu .. Yani ilk vites geçişi hariç diğer viteslerimi çok hızlı ve zamansız değiştirmeye başladı ve sert geçişlerden dolayı her vitesi hisseder oldum. .. aynı şekilde hiç olmayan 5den 4 e , 4 den 3 e lerdede aynı şekilde sert inişler oluyor.. he böyle sürülürmü sürülür ama eski konforum kayboldu , arabam 103 binde , bakımdan ve bu şanzıman güncellmesi 3 bin km önce yapıldı , yarın servise gidicem ,konuyla ilgili önerisi olan varmı , şanzıman yağımımı değiştirteyim , adaptasyonmu yapsınlar , ne söyleyeyim servise ...görüş ve önrileriniiz bekliyorum arkadaşlar.

  • #2
    Merhaba, hatırlarsanız ben de sizin bu yazılım olayından sonra yetkili servise gitmiştim ancak yeni yazılım çıkmadığı için yapmamış ve hatta yaparsak ücrete tabi olacağını, eskisinden daha kötü olabileceğini söylemişlerdi, ben de vazgeçmiştim.

    Eski yazılıma dönme imkanınız varsa veya fabrikasyon yazılıma geçiş mümkünse ve bu şekilde tercih kullansanız sizin için daha iyi olmaz mı?

    Ben aracı ilk çalıştırınca N ye alıp el frenini indirip ayağım frendeyken hafif hareket etmesinin ardından durup geri vitese alınca çoğu kez hiç sorun olmuyor. Veya siz eski yazılıma geçince belki de o lak sesi ve titreşim olmaz artık. Şanzıman yağı değişimini bunlardan sonra son çare olarak yapın ancak benim araçta bir değişiklik olmadı. Vites geçişlerinde sorun yoktu yine yok
    @Murat
    2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

    Yorum


    • #3
      Selamlar , Hatırlıyorum ... Yani servis tecrübesiz demekki yükledi yazılımı baktık r deki tak tuk düzeldi ama başa bi yeri bozdu , bozduda diyemem ama aptallaştı vites geçişleri sert ve ansızın değişiyo o konfordan eser kalmadı...gidicem bakalım inşallah anlaşırız servisle , bazen salağa yatıyolar..Eski yazılımı yükleteyim ozaman yada kalsın baksınlar ne yapılabilir diye..

      Yorum


      • #4
        Dün Çanakkaleye giderken motor ikaz ışığı yandı , sonra sabah çalıştırınca sönmüştü. geri dönerken yanmadı .. direk servise gittim bağladılar sisteme P1101 diye bi kod atmış..sildiler gene çıktı ... bide şanzımanı anlattım , bu yazılım geçişleri düzenlemek için dediler , bu P1101 hatası hava ile ilgiliymiş aynı zamanda bu geçişlerdeki hatayı buda yapabilirmiş. Yani Cuma bırakıcaksın inceleyeceğiz dedi sayın yetkili olan servisimiz.. Artık kısmet bakalım ne çıkartacaklar.

        Yorum


        • #5
          P1101 manifolt arızası ancak bizim makyajlı kasalarda manifolt yok. 2009-2012 ecotec 1.4 ve 1.6 t lerde var. Aracınızda yazılım var mı varsa sorun yazılım ayarları fazla geliyor olması. Yoksa map&maf sensörü ve gaz/boğaz kelebeği temizliği yapılması gerekiyor.
          Bu arada şanzımandaki düzensiz hareketler de bu hata kodunu oluşturmuş olabilir.
          @Murat
          2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

          Yorum


          • #6
            Bir yazılım yok , Servis gösterdi hatayı ekran da okudum , sonra sildiler ama ilk marşta tekrar geliyor. İnşallah tüm sorunum bu sönsörlerdir..Geçişlerimin de düzelmesini umuyorum.
            bana söyledikleri , map sensör , çatlak bir boru ( hava alabilir ) , turbo ..Bakalım yarın bırakacağım ne çıkacak. birde şu 50 civarında giderken gelen uğultu acaba bu yüzden mi geliyodu , tekrar söyleyeceğim onuda bi baksınlar bakalım. Böyle bir ses sizdede varmı.

            Yorum


            • #7
              Bendede var o uğultu. Hızlandıkça bazen artıyor ve hissettiriyor. Benim bu araçla 3. yılım. İlk 2 yıl bu sesi hatırlamıyorum. Lastiktendir dedim değiştirdim değilmiş, şanzımandır dedim yağı değiştirdim değilmiş, anlamış değilim. Önemsememeye çalışıyorum ama inşallah ilerde olacak bir sorunun habercisi değildir. Çoğu sidi kasa kullanıcısı bu sesten bahsediyor yalnız.
              @Murat
              2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

              Yorum


              • #8
                Boğaz kelebeği temizliği yapılmış , şanzıman adaptasyon , motoz yazılım güncelleme ... bunları yapmışlar sabah alın dediler bakalım ne durumda.

                Yorum


                • #9
                  Hayırlısı olsun inşallah.
                  @Murat
                  2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

                  Yorum


                  • #10
                    Orjinal yazı sahibi: serdarmete View Post
                    Boğaz kelebeği temizliği yapılmış , şanzıman adaptasyon , motoz yazılım güncelleme ... bunları yapmışlar sabah alın dediler bakalım ne durumda.
                    Merak ettim, sonuç ne diye bakmaya geldim????. Hayırlısı oldu inşallah.

                    Yorum


                    • #11
                      Yapılanlar : Gaz kelebeği parçası temizlendi , Şanzıman yazılımı yeniden yüklenip kalibrasyon/adaptasyon yapılmış , Motor yazılımı zaten güncelmiş . 50 ile giderken ötme sesinin kronik olduğunu 20 binde yaşan bile olduğunu söylediler. Ses Şanzımandan geliyor dediler. Çok fazla kullanıcıda bu varmış..
                      Sonuç : geçişler daha sakinleşmiş eskiye dönümüş gibi ... süratlenirken olan gaz kesme hareketleri düzelmiş..uğultu devam ediyor.. Aracım 102 binde oldu..Durum bu.

                      Yorum


                      • #12
                        Öncelikle geçmiş olsun, araca yapılanlar hayırlı olsun.
                        Benim aracım da 108 bin küsur km.de ve bu şanzımandan gelen ses geçen yıla kadar hiç yoktu. Bende 1 yıldır var ama takmıyorum açıkçası.
                        Vites geçişlerinin eskiye dönmesine sevindim. Lak sesi ne oldu,o sabah soğuk motorda daha çok duyuluyor bende. İlk çalıştırmada devir normale indiğinde el frenini indirip geri vitese almadan önce ben N ye getirip ayağımı frenden hafif çekip hemen yine frene basıp bu şekilde R ye alınca lak sesi bazen hiç yapmıyor veya çok daha az oluyor. Bunu da bi deneyin.
                        @Murat
                        2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

                        Yorum


                        • #13
                          Ses kesildi , Vitese alınca yaptığı harekette düzeldi. sadece uğultu ses kaldı. ama bu ses de herkes hisettmiyor , yani eşim kullanınca ne sesi diyo , 47- 50 km hızda de olup sonra ya çok çok azalıyor , yada kesiliyor.. Arkadaşlar farketmiyor mesela.. Takıntılıyım ondan duyuyorum.

                          Yorum


                          • #14
                            Sizin adınıza sevindim sesin geçmiş olmasına. İnşallah uzun ömürlü olur uygulamanın sonucu. Diğer ses de zaten az duyuluyorsa artık takmayın kafaya.
                            @Murat
                            2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

                            Yorum


                            • #15
                              Merhaba bizde dün insignia 1.6 t 170 hp aldık.
                              Bizim araçtada araç 40 km ile giderken uğultu sesi yapıyor boşa alınca geçiyor.Bide o vuruntu bizdede var ne yapmalıyım sizin gibi servise mi götüreyim yazılım güncellemesi için

                              Yorum

                              İşleniyor...
                              X