Duyuru

Collapse
No announcement yet.

2010 model İnsignia 1.6 turbo 180HP Yakıt Tüketimi

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • 2010 model İnsignia 1.6 turbo 180HP Yakıt Tüketimi

    Merhaba Arkadaşlar
    Ne yaptıysam ne ettiysem şehiriçi 12,5 lt / 100 km 'nin altına düşemiyorum .Sizce neden böyle yakıyor. ? Lastik basınçları ( Ön arka ) ne olmalı? Ekstra ne yapabilirim. ?

  • #2
    Kullanım tarzınız, gidilen mesafe,yolun durumu vs bir sürü etken var bunu etkileyen.Aynı araca sahibiz, benim istanbul şehir içi ortalamam 9,2lt/100km. Ben agresif değil oldukça soft kullanırım aracımı, performanslı kullanma hislerimi motosiklet üzerinde törpüledim. Bence öncelikli olarak odometreyi sıfırlayıp tekrar kullanın overmile kullanmak için bu konuda tavsiyeleri olan forum altbaslıkları var,oraları inceleyin siz neyi nerede yanlış yapıyorsunuz bunu tespit edin. Artı olarak durumu kötüleşmiş buji, kirli hava filtresi vs tüketimi artıran donanımsal sorunlarda olabilir.

    Yorum


    • #3
      Bakılacak konuşulacak çok şey var. Mesela siz "Ne yaptıysam ne ettiysem" kısmını biraz açarsanız onun üzerinden başlayabiliriz.


      Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

      Yorum


      • #4
        İstanbul içi, yoğun trafik saatlerinde, kısa mesafe ve rampa çok varsa gayet normal yakıyor
        2011 MODEL ,1.6T 180hp, DVD800

        Yorum


        • #5
          Şuan İstanbul'da trafik yoğunluğu %20'leri bile aşamazken,heryer yol özellikle çevre yolları akıcı iken bu değerleri görmeniz için yüksek devirli araç kullanmanız gerekiyor. Bu şekilde kullanmıyorsanız eğer ve tüketim hala aynı ise son bakımınızın üzerinden ne kadar geçti,kullandığınız yağ-filtre buji vs ne durumda bunları inceleyin. Son 3 haftadır İstanbul trafiği sehirdışı tüketimini vermesi lazım. Benim tüketimimin düşmemesinin sebebi iş/eve arası 6km ve rampalı (Maltepe-Sancaktepe hergün kayışdağı ferhatpaşa dağ yolunu kullanıyorum).

          Yorum

          İşleniyor...
          X