Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Belirli hızlarda gelen uğultu

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • Belirli hızlarda gelen uğultu

    Herkese iyi günler.
    Öncelikle araçla ilgili bütün sorunlarda ellerinden geldiğince yardımcı olan üyelere sonsuz teşekkür ederim.
    Daha önce konusunu açmıştım. Aracım 2015 model insignia 1.6 cdti cosmo + stil paket. 19 inç jant mevcut. Önceki sahibi sol arka lastiği yatmış ve geçen balansa gittiğim zaman yamukluk olduğunu gördük. Çok fazla değil ama mevcut. Ancak titreme falan hissetmedim. Usta biraz çekiçle düzeltti ancak hala mevcut.
    Şimdiki sorum ise şu şekilde. Araçta 60-75 km ve 90-95 km hızlarda normalde olmayan ve bu aralıkların dışında duyulmayan bir uğultu mevcut. Bariz bir yol sesi geliyor. Acaba bu jantın eğikliğinden midir yoksa başka bir sorun mu vardır? Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse memnun olurum. Şimdiden teşekkür ederim.

  • #2
    Öncelikle dört jantı da ehil bir usta test etsin, 19 - 20 jantlar çabuk eğilir.
    Bundan bir sonuç alamazsanız tekerlek rulmanlarını kontrol ettirin.

    Yorum


    • #3
      Jantlarda eğiklik mevcutmuş. Düzeltti usta ama uğultu çok geçmedi. Arka rulmanlara da bakıldı herhangi bir sıkıntı yok denildi. En büyük sorunumuz petlas marka lastik sanırım. Ama aralıklı uğultu gelmesi hala kafamı karıştırıyor. Lastikten olsa sürekli gelmez mi?

      Yorum


      • #4
        Araç manuel vites mi? Eski aracımda şanzıman kaynaklı bir uğultu vardı sadece belli devirlerde duyuluyordu.

        Yorum


        • #5
          Otomatik vites aracım.

          Yorum


          • #6
            2013 - 2015 sonu üretim araçlsrda otomatik şanzıman da uğultu sesi vardır ama yazılımla güncellendi biraz kesilti özellikle 50 70 arası gqza basmadığınızda uğuldar normal bir durum arıza değil üretinin kabul ettiği bir durum ama yazılım güncellendi 2015 yılı sonnda yetkili serviste yazılım komtrolü sağlayın yada kalibrasyon yaptırın şanzımana yine yetkili serviste bunu yaparlar.

            Yorum


            • #7
              Hmm Android auto için güncellemeye gittiğimde serviste güncelleme bulamamışlardı. Tekrar gideyim mi sizce?

              Yorum


              • #8
                Şöyle bir durum evet hepsinde o seride var kiminde az kiminde rahatsız edici ama dediğim gibi üretici bu durumu normal kabul ediyor bu bir arıza değil güncelleme demekki yapılmış araca şanzıman kalibrasyonu isteyin bir nebze azalacaktır ama tamamen ortadan kalkmaz var bu ses ama endişe etmeyin rulman,lastik değil de şanzımandan gelen uğultu benim aracımda da var.Yukarda belirttiğim yıllardaki araçlarda mevcut hatta astra k nın ilk gelen serilerinde de aynı ses var opel kabul ediyor birşey yapamıyorlar kesmiyor ses,ama bu rahatsız edici değil dinlerseniz alırsınız müziğe yönelin Hatta buna benzerde yine kabul ettikleri diğer bir sorun klimanızı açın müzik vss kapalı oldu rolantideyken araç vites n konumunda gaz basın hafifçe bırakın klimada ilginç bir vızıldama var bunuda kabul ediyorlar o dönem garantideyken değiltirmemişlerdi o seride klima kompressürünü üreten firmanın kullandığı mekanik parçalarla alakalı bir durum uzunca süre araştırmştım ve aynı şikayet yurt dışı insignia kullanıcılarında da mevcut ama benim size bahsettiğim 2015 yılı ve araç hala bende her ikisinden de sorun yaşamadım yani sistem bu deyip kabul edeceksiniz.

                Yorum


                • #9
                  Nedense araca bir türlü ısınamıyorum. 2012 model 1.4t insigniam vardı. İç döşemesi bej renkteydi. Motor sesi yol sesi performansı (100km üzerindeki) o süzülme hissi kesinlikle şu anki aracımdan daha iyiydi. Bu tarz çözümü olmayan sorunlar canımı sıkıyor açıkçası. Evet dediğiniz sese benzer bir seste duyuyorum. Ama abartmayayım diye takılmamıştım ona ama bu ses sinirimi bozuyor açıkçası. Full olsun diye modeline bakmamıştım ama keşke boş alıp yeni kasa veya daha yeni model alsaymışım.

                  Yorum


                  • #10
                    Benim arac manuel SW arka taraftan gelen bir ugultu sesi var birden cok var aslimda biri mazot pompasinin sesi daha cok rölantide calisirken net duyuluyor diger ugultu sesi 40 50 60 civari arka taraftan gelen ses birkac usta bakti sesi duyuyorlar ama sorun bulamadilar . Lastikleri degistirdim sorun ondanda degil heralde orjinali bu yapacak bisey yok

                    Yorum


                    • #11
                      Evet sayın forum üyeleri. Biraz geç olsa da çözüme sonunda kavuştum. Sağ ön porya bilyesinde arıza varmış. Onu değiştirince gelen uğultu çok yüksek oranda kesildi. Gerisi de 19 inç janttan ve petlas lastikten gelen sesler zaten. Teşekkür ederim yardım etmeye çalışan herkese.

                      Yorum


                      • #12
                        Basta Petlas ve Lassa, bridgestone marka lastikler cok serttir, zor aşınır, ömrü uzun sanirsin fakat lastik zamanla daha da sertleşir ve gevreklesir. Zamanla pul pul dokulur. Sert lastik yolu tutmakta zorlanir, fren mesafesi uzundur, cok kolay kizaklar ve donme direnci dusuk oldugu icin arac yakiti az yakar. Cok ses yapar, uğuldamaz fakat asfalt sesini kaucugun icinde sonumleyemez ve direk arac icine alir. Tabi ki arac disinda da bu ses oldukca fazla gelir.

                        Yumusak lastikler (basta michelin ve goodyear) ise yukarda yazdiklarimi madde madde tam tersini yapar ))
                        2015 1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo
                        Beyaz / Flexride / Çevre görüş 2 / Opel Eye / Stil Paket (19") / Deri Döşeme / Isıtmalı Koltuklar / BOSE Ses Sistemi / Sunroof / Adaptive Cruise Control

                        Yorum


                        • #13
                          19 inç lastik fiyatları çok fazla olduğu için ve üstündeki lastikler çok eski olmadığı için mecbur sabrediyorum. Veya lastiğe vereceğim parayı komple Yalıtım vereceğim sanırım.

                          Yorum


                          • #14
                            Yalitim seni ani frenlemede kizaklamadan kurtaramaz Remzi. Lastigini degistir. Araclarimizin yere temas ettigi toplam alanin 1 adet A4 kagit kadar oldugunu dusunursen, iyi lastik hayat kurtarir, yalitim degil...
                            2015 1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo
                            Beyaz / Flexride / Çevre görüş 2 / Opel Eye / Stil Paket (19") / Deri Döşeme / Isıtmalı Koltuklar / BOSE Ses Sistemi / Sunroof / Adaptive Cruise Control

                            Yorum


                            • #15
                              Doğru diyorsunuz. Büyük resmi düşünemedim. İlk plan lastik o zaman.

                              Yorum

                              İşleniyor...
                              X