Duyuru

Collapse
No announcement yet.

2.0 CDTI " Düşük Yağ Basıncı Motoru Durdurun Hatası"

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • 2.0 CDTI " Düşük Yağ Basıncı Motoru Durdurun Hatası"

    Merhaba ;

    2011 model 170.000'de 2.0 CDTI otomatik İnsignia kullanıcısıyım. Aracım yaklaşık 1 aydır, 7-8 saat ve üzeri hareketsiz kaldığı zamanlarda ilk çalıştırmada 3-5 saniyeliğine " Motor yağ basıncı düşük, motoru durdurun" hatası veriyor. Motor soğukken değilde, uzun süre hareketsiz kaldıktan sonra veriyor hatayı.

    Bugün yaptırmak için özel servise gittim. Usta motoru dinleyeyim önce dedi ve motor sesinin değiştiğini yatak sarmak üzere olduğunu, açılıp bakıldıktan sonra onarım maliyetinin belli olacağını söyledi. Duruma göre motor yaptırmaya kadar gider dedi. Bende motor ile ilgili herhangi bir şikayetim olmadığını sadece bu uyarının olduğunu dile getirdim, bu şekilde kullanırsan kısa zaman sonra yatak saracağını söyledi.

    Araştırdığım kadarı ile bu sorunu genelde yağ pompasından yapıyormuş ama usta yağ pompasına girmeden direk motoru açıp yataklara bakmam lazım dedi. Bende çok şaşırdım ve başka bir tanıdığa götürdüm. Oda herhangi bir yatak sesi gelmediğini, sorunu yağ müşüründen veya pompadan yapabileceğini; önce müşürü değiştirip düzelmezse pompayı değiştirmesi gerektiğini söyledi.

    Başına böyle bir durum gelen var mı ? İlk bakan usta çok kendinden emin konuştu, hatta ben yerinde olsam şu anda kullanmam dedi. Diğer ustada yılların opel ustası, kesin konuşmamakla birlikte ben bir sorun görmüyorum çalışmasında sesinde neye istinaden söyledi bilemiyorum, istersen aracı bir gün bırak detaylı bakalım dedi.

    Açıkcası hiçbir sarsıntısı, çekiş düşmesi, sesli çalışması olmayan motoru açtırmak istemiyorum. Açılınca elbet yüksek maliyetler çıkaracaklarını da biliyorum. Ama ileride daha büyük sıkıntılar olmasından korktum. Başına böyle bir durum gelen, bilgisi olan var mıdır ? Teşekkürler...

  • #2
    Ben 2,0 Turbo kullanıcısıyım Benzinli. Ama geçenler Facebook sayfasında bir paylaşım gördüm adamın 2,0 CDTI arabası yatak sarmış motor arıyordu. araç daha 150,000 Km de imiş. merak ettim sordum neden oldu sebebi ne. Bana dediği şuydu Abi bir kaç kez araba Düşük Yağ Basıncı Arızası Verdi. Bi kaç yere gösterdim bir şey olmaz dediler Sonra bi usta Bana dediki Aman dikkat et motoru yakarsın dedi ona uymadım Böyle oldu dedi. Yani Bence sende binme.

    Yorum


    • #3
      Öncelikle hoşgeldiniz. Bu genellikle kullanıcılar önemsiz gibi davranarak veya ustaların işgüzarlıkları sonucu kullanmaya devam ediyor. Sonuç olarak da kullanıcı mağdur oluyor. Öncelikle sebep araştırılmalı. Özellikle yurtdışı forumlarda bu konu ile ilgili yaptığımız araştırmalarda, soğuk havalar veya uzun süre kullanılmayan araçlarda bu uyarı sorununu yağ pompası tapasını değiştirerek çözüyorlar. Uyarı verdiği süre boyunca aracı kullanmayın, en yakın servisinize ister çekici ile ister kullanarak gidin ama motoru sıkıştırmayın. Yağ pompa oringini değiştirebilirsiniz. Karter'in içerisindedir. çözülmezse yağ müşür değişimi veya yağ pompası değişimi yapılabilir.

      Ucuzdan pahalıya doğru bir sıralama yapabiliriz bu konuda.
      Oring 75 lira civarı
      Müşür bilmiyorum
      Pompa 800-1500 civarı

      Yorum


      • #4
        Merhaba öncelikle karşılaştığınız bu sorunla karşılaşan birkaç 2.0 CDTI kullanıcısına şahit oldum ve onlar sizin kadar şanslı değildi bu uyarı verdikten sonra motorları yatak sardı ve komple motor yaptırarak ciddi maliyetler altına girdiler.Benim kanaatim Yağ Pompasının motoru yağlamak açısından yetersiz kaldığıdır ve eminim ki yetkili servisler bunun farkındadır.Bu konu ile ilgili öncelikle yetkili servisle görüşmenizi tavsiye eder daha sonra gerekirse belirttiğim hususlarda Opel Türkiye ile iletişime geçmenizi tavsiye ederim.Bu ciddi bir uyarıdır bence servise danışıp aracınızı inceletmeden aracınızı kullanmayın.Neticelerini bizimle paylaşırsanız seviniriz.

        Yorum


        • #5
          Merhaba appvian aynı sorunu yaşıyorum aracım 165 bin km de 2.0 cdti yağ bakımı sonrası 2. Gün sabah ilk çalıştırmada yağ basıncı düşük uyarısı veriyor ama birdaha vermiyor taaki araç 7 saat ve üzeri calışmadıginda tekrar ilk çalıştırmada bu uyarıyı veriyor. Aynı sorun gibi geldi bana siz nasıl çözdünüz bu problemi acaba yardımcı olursanız sevinirim.

          Yorum


          • #6
            Öncelikle forum kurallarımız gereğince tanışma konusu açmadan direk konuya girenleri pek sevmeyiz. Ama sıkıntı olabilecek bir konuda yardımcı olayım.

            Öncelikle 2012 model öncesindeki 2.0 CDTI motorlarda orjinal olmayan veya kalitesiz yağ filtresi ve kalitesiz yağ kullanmaya bağlı olarak zamanla yağ pompasının yetersiz kalması ve yatak sarmaya kadar giden problemler sıkça olmasa da olabilmekte. Opel 2012 ve sonrasındaki motorlarda kapasitesi yüksek yağ pompası kullanmakla işi çözdü. Öncelikle yağ pompanızı ivedilikle değiştirin(yerleri tam uyuyor mu bilmiyorum ama mümkünse 2012 model için olanından alın.) ve mutlaka kaliteli bir yağ filtresi kullanın. Mevcut şekilde kullanmayın.
            34 ST 579 '09 C180 Kompresor

            BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

            Yorum


            • #7
              Bu kronik sıkıntı ile ilgili internetten araştırma yaparken aşağıdaki videolara denk geldim. 2 tanesi ingilizce. Uzun olan bir video'da adım adım anlatmış. Anladığım kadarı ile bu hata ilk alındığında direk karter içindeki yağ pompasının contası değiştirilirse problem çözülüyor. Çünkü conta zamanla özelliğini yitirmiş. Kranka yağ basması gerekirken, dışardan hava çekiyor.

              https://youtu.be/k7z5tGjfa9M

              https://youtu.be/hyxxr1lKUJw

              https://youtu.be/fXT8WReHzZo

              Yorum


              • #8
                Hocam en son ne yaptınız? Bende de aynı şeyi yapıyordu son bir haftadır. Uzun süre sabit kaldığında araba yağ basıncı düşük motoru durdurun hatası bir saniye boyunca kalıyor sonra gidiyor. Gün içinde bir daha karşıma çıkmıyor. Önce ustaya götürdüm müjürü değiştirdi yine denedim hatayı verdi. Opel servise gittim. Pompada sorun görmediklerini yağ kartelinin düzgün tamir edilmediğini değişimi için 5000 lira istediler üzerine Sensör değişimi önerdiler. bende kabul etmedim. Kartelin orijinal fiyatı internette 1300 lira nasıl 5000 diyorlar anlamadım. En sonunda bugün çalıştırdım ve hata vermedi. Yağ bakımı yapılalı 1000 km olmuş. Neden bakımlardan sonra böyle hatalar veriyor anlamakta mümkün değil. Yardımcı olursanız sevinirim iyi günler herkese.

                Yorum


                • #9
                  2011 2.0 160 beygir 1 seneden beri sabahları soğukken yağ basıncı düşük motoru durdurun uyarısı veriyor iki kere sensör değiştirdim ama bir sorun olmadı bu konu hakkında bir bilgisi olan varsa cevap yazarsa iyi olur

                  Yorum


                  • #10
                    Herkese merhabalar 1 hafta önce şanzıman servis yazısı gelmesine rağmen yine de sürüş de bir sorun yok 2 ay önce şanzıman yağını değiştiririm bu konuda bı bilgisi olan var mı.?

                    Yorum


                    • #11
                      Abi ben anlamiyorum insanlari araç daha nasil bilgi versin kullanicisina? Dusuk basinc araci kullanma diyor. Basinci yapan nedir ? Tabiki pompa. Pompa sokulecek serviste cihaza baglanacak. Basinc neden dusuk nerede bir kacak var ona bakacaklar. Sorun eger pompa ise degisecek. Yahu wheelers dealers izleyin bari TLC'de bu ariza uzun sure calismayan araclarda direkt karsilasilan bir problem. Yag km yapmasa bile ozelligini kaybedip pompa icerisinde kitlenmeye cokelmeye ve tikanmaya sebep olabilir. Ha keza piyasada girla satilan sahte yaglarda... pompa yag basmassa piston yaglanmaz. Sonuc yatak sarmasi. Bunun icin prof. Olmaya gerek yok.

                      Yorum


                      • #12
                        Göstermediğimi nerden biliyosun arıza olmadığını söylüyorlar servis ya benim işimi yapmak istemiyor ya da para kazanmak istemiyor bizde biliyoruz buraya sorunca sorun hal olmuyor sadece bilgi almak.

                        Yorum

                        İşleniyor...
                        X