Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Ayna kapanma ve acilma problemi ve çözümü

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • #16
    Orjinal yazı sahibi: Wolverine View Post
    Gerçekten gerek yok. Aynayı ters tarafa doğru itin, alttan açılacak ince açıklıktan sıvı gres püskürtün. Yanınızda ıslak mendil de olsun fazla olursa akan gresi silin. Ben bunu geçen yıl yaptım. Hâlâ takılmadan açıp kapanıyor. Öncesinde wd 40 sıkıyordum, bir süre sonra yine takılma başlıyordu. Bunda bazı etkenler var. Aracın aküsü tam dolduysa dinamo aküyü şarj etmeyi bırakıyor. Bunu sileceklerin çalışmasından, yan aynaların açılıp kapanmasından ve camların açılıp kapanmasından da anlıyorsunuz. Daha yavaş oluyor hep. Mesela araç kısa farları otomatik açtı veya siz elle açtınız, o zaman dinamo yavaş yavaş aküyü şarj ediyor. 5 dk içinde şarj tamamlanıyor. Ondan sonra silecek, cam ve ayna açma kapama hızları da artıyor. Yavaşladığında sorun yaşamamak için dediğim gibi yapın, sıvı gres kesin çözüm. Hem aynayı boşuna söktürmemiş olursunuz.
    Yok sıvı gres/WD40 yöntemini deneyeceğim zaten, çözüm olmazsa diye bir servis sordum. Dediğiniz yöntemi en kısa zamanda deneyeceğim.

    Yorum


    • #17
      Benim ayna çok kötü sıkışmıştı,sorunun farklı olacağını ve WD40/sıvı gres ile çözülmeyeceğini düşünüyordum ama WD40'ı sıkar sıkmaz normale döndü. Şimdi saat gibi çalışıyor. Bilgiyi paylaşan tüm arkadaşlara teşekkürler.

      Yorum


      • #18
        mekanikte yağlama olayının ne kadar önemli olduğunu gösteren bir durum aslında basit dediğimiz ayna da dahi nasılda iş gördü. birde motorlarımızda şanzımanlarımızda kullandığımız yağın kalitesi ömrü ne kadar hassasiyet içeriyor bir an için derin derin düşündüm.
        1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
        Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

        Yorum


        • #19
          Benim aracım mesleğimden dolayı bazen bir ay gibi süreyle hareketsiz durur sadece çalıştırılır dolasıyla aynalar kapalıyken dışarıda biriken tozdan dolayı her geldiğimde rüzgar yönüne göre toz aldığı ayna çalışmaz würth ün silikon bazlı bir spreyi mevcut onu sıkarım çalışmayan ayna normale döner hiç birşey olmamış gibi.Özellikle uzun süre kapalı kaldıysa ve toz mevcutsa kaçınılmaz sondur yağlanması şart.Basit yandan bu spreyi sıkmak için kılcal bir borusu var bir iki fıs tamamdır ayrıca silikon spreyler boyaya da zarar vermez sonradan damlamasına karşı.

          Yorum


          • #20
            aynı zamanda würthün o silikon spreyini kapı fitillerinize de sıkabilirsiniz, yaz aylarında deformeleri azaltır çatlamaları durdurur.
            1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
            Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

            Yorum


            • #21
              Aynen yaptığım bir uygulama ????

              Yorum


              • #22
                Arkadaşlar konuda iki adet öneri mevcut. Birincisi sıvı gres diğeri silikon sprey. Şimdi özetleyecek olursak hangisi aynalar için daha uygundur?
                Insignia Sport Line 1.6 CDTI 136 Hp AT6

                Yorum


                • #23
                  Gres yağı yapısı gereği zamanla donar sertleşme yapar çok uygun olduğunu düşünmüyorum hava şartlarından sıcaklık soğukluk çok etkilenir belirli bir süre sonra görevini yapmayıp hatta çalışmayı zorlaştırdığıda görülür.Slikon sprey daha mantıklı bence grese göre.

                  Yorum


                  • #24
                    Ben sıvı gres uyguladım. Üstünden 1 yıl geçti. Hiçbir sorun yaşamadım. Trabzon nemi, yağmuru bol bir şehir. Kışı da öyle yumuşak değildir.

                    Silikon spreyi araç ve kapı üzerindeki lastik fitillere yılda 2 kez uyguluyorum. Fitillerden gelen ses ve havayı azaltması için. İşe yarıyor. Ama bi kötü tarafı var ki fitiller erken tozlanıyor.
                    @Murat
                    2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

                    Yorum


                    • #25
                      Merhaba,

                      WD40 kullanıp, sadece işlemi bırakmayın. WD40 güzel bir icattır ancak yağlama payı çok düşüktür. Bol bol toz toplar.

                      Kara Murat hocamın bahsettiği würth'ün sıvı gres çok güzel ve kalitelidir. Sıcaklar ve soğuklarda zaten uygulanan yüzey, güzel çalışsın diye tasarlanmıştır.

                      6 Ayda bir ayna ve sw bagaj kilit ile amortisör sistemine uygularım.

                      Bilginize.

                      Yorum


                      • #26
                        Kars'ta yaşıyorsanız eğer sprey falan fayda etmez, donuyor namussuz ayna.

                        Yorum

                        İşleniyor...
                        X