Duyuru

Collapse
No announcement yet.

P301 hata kodu.

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • P301 hata kodu.

    Merhaba arkadaşlar, Dün akşam bostancı köprüsü civarında gaza biraz basmamla araçda bir silkelenme ve akabinde sarsıntılı çalışma başladı.Kenara çektim aracı durdurdum, kaputu açıp şöyle bir baktım lakin gece olduğundan birşey göremedim.Aracı tekrar çalıştırdığımda en kısa sürede servise gidin mesajı aldım, o halde eve kadar gittim. Sabah ELM cihazı ile arıza koduna baktığımda P301 hata kodunu gördüm, alarmı sildim, lakin sorunum devam etti. hata koduna göre 1. silindirimde ateşleme sorunu var. Yarın sanayide ustamla kontrol edeceğiz büyük ihtimal buji yada ateşleme bobini çıkacak.
    Yarın sorunumu inşallah çözdüğümde durumdan haberdar ederim. Bu sorunu yaşayan var mı?

  • #2
    Bugün P301 hata kodlu arızamı hallettim. Şüphelendimiz gibi sorun ateşleme bobininde çıktı.
    Lakin şöyle bir enteresan durumla karşılaştık. Kutusundan yeni sıfır orjinal bobin çıkarıp taktık. Sorun devam etti. dedik ki bujidendir. Zaten bujilerde ömrünü tamamlamak üzereydi Bujiler değiştirildi, bobin yeniden takılıp kontrol ettiğimizde sorun devam ediyordu. Eyvah dedim sorun beyinde galiba, Ustam sağ olsun, ne olur ne olmaz diye başka sıfır bir bobin ile denedi ve sorun çözüldü. Bobini değiştirmesek önce beyin daha sonra kapak sökümüne kadar gidecektik. Aklimiza not edelim başınıza gelebilir...

    Yorum


    • #3

      Öncelikle geçmiş olsun.
      Sıfır olarak takılan bobin de arızalı çıkınca artık paronaya moduna geçmek gerekiyor. Ustaların eline kalıyoruz. O söylemese siz deseniz ki bu bobin de arızalı olabilir mi, usta da kabul etmese,, hani vardır o tarz ustalar, dediğiniz gibi arabada sökülmedik yer kalmaz, hem de boşuna..
      Öte yandan bobin değişimi yapılınca mutlaka buji değişimi de yapılması gerekiyor. Keyifli sürüşler..
      @Murat
      2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

      Yorum


      • #4
        Zaten yeni bobini takıp ve sıfır bujilerle aynı arızayı tekrarlayınca araç burada kalıcak, üst kapağı sökeceğiz yada beyinden kaynaklı olabılır dedıklerınde başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Allah dan usta yeni bir bobinle deneyelim, sadece P301 var ve kompresyon değerleri normal beyinden olabilir ama yinede başka sıfır bobinle deneme yapalım dedi. Sonuçta düzeldi ama sanayide vede servislerde diğer arkadaşların başlarına gelmiş olma ihtimali yada gelebilecek olma ihtimaline karşı dikkatli olalım demek istedim.

        Yorum

        İşleniyor...
        X