Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Ön Konsoldan Gelen Ses

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • #16
    Orjinal yazı sahibi: Wolverine View Post
    myurumez, anlattığınız sorunun birebir aynısını önceki 2012 1.4t insignia aracımda yaşamıştım. Ve aynı şekilde çözmüştüm. Hatta çok eski de olsa konusu vardır forumda da bulamadım..
    Bende forumda bulamadım bulsaydım 3 ay bu zırıltıyı duymak zorunda kalmazdım

    Yorum


    • #17
      Orjinal yazı sahibi: myurumez View Post
      Arkadaşlar merhaba, Aracım 2015 cdti. Aylardır özellikle rölantideyken ön konsoldan gelen zırıltı şeklindeki sesle başım dertteydi.
      Sese takıntı yaptığım için aracımı satmayı bile düşündüm.
      Her bakıma gittiğimde servise defaatle söyleme rağmen belli bir kullanımdan sonra sesin normal olduğunu söylediler ki aracım henüz 44 binde. .Tamirciliğine güvendiğim bi arkadaşımda sesi farketti ancak sesin nerden ve neden geldiğini bulamadı.İş başa düştü dedim ve bütün gün aracı çalıştırıp her köşesini yoklayarak deneme yanılma yöntemiyle sesin nedenini buldum ..evreka.. Ses içerdeki kalorifer peteğine bağlanan boruların bağlantı yerindeki plastik araç ısındıktan sonra boruların genleşmesinden olacak borulara temas etmesiyle zırlamya başlıyor. Bu borular ile o plastik kısım arasına bir şey sıkıştırınca bu sesi yapmıyor. Gaz pedalının yanındaki döşemeyi sökünce alüminyum boruları görebilirsiniz. Yalnız borular araç çalıştıktan sonra çok ısınıyor eliniz yana bilir dikkatli olun..
      Bu forumun güzel yanı da bu ,ne akdar çok deneyimler çözümler paylaşılırsa insignia o kadar ölümsüzleşiyor yıllardır bu zırıltıyı arıyorum , sayenizde buldum Allah Razı olsun ....

      Yorum

      İşleniyor...
      X