Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Ses Sistemi Yardım Lütfen

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • Ses Sistemi Yardım Lütfen

    Arkadaşlar selam,

    Ses sistemleri konusunda bilgim neredeyse 0. O yüzden yardımlarınızı bekliyorum.

    Astra H GTC nin orjinal ekipmanı ile kullanılacak (sanırım CD30) orjinalinden biraz daha kaliteli ses verecek bir sistem arıyorum. Aracımın şu anki tiz leri iyi ancak bass lar beni çok memnun etmiyor.

    İlk çözüm olarak tüp şeklinde bass düşündüm. Bildiğim kadarıyla tüp bassların bazılarında kendinden amfi de var. Tüp tercihimin en önemli nedeni bildiğim kadarıla bunların uzun yol vs sırasında kolayaca sökülüp takılabilmesi. Bana kendinden amfi li tüp bass olarak ne önerirsiniz? Bir de bu şekilde bass alsam içindeki amfi sayesinde tiz lerinde sesini artırabilir miyim?

    Kısaca şöyle açıklıyayım, öyle bangır bangır bağarmasına gerek olmayan, sadece biraz daha kaliteli müzik dinlememi sağlayacak ve en önemlisi de bagajda çok yer kaplamayacak, kaplasa da bagaj ihtiyacı olduğunda kolayca söküp evde saklayabileceğm bir uygulamaya ihtiyacım var. Ürünler güvenilir olmak kaydıyla 2. el olabilir.

    Bu kriterlere göre bana ne önerirsiniz?


  • #2
    Ynt: Ses Sistemi Yardım Lütfen

    Ses Sistemi İçin Çalışmalarınız Kolay Gelsin.
    Astra H GTC C30 Kısmını Anlamadım.
    Dolgun Bas Sesi Almak İçin Düşündüğünüz Tüp Şeklindeki Sistemin Öncelikle Frekans Aralığını Kontrol Etmenizi Öneririm. Kabaca Ses Spektrumunu İncelediğinizde Alçak Frekanstaki Sesler; BAS, Orta Frekanstaki Sesler; MID ve Yüksek Frekanstaki Sesler de TİZ Sesler Olarak Adlandırılırlar. Bu Bakımdan Alacağınız Anfili Tüp Bas Sistemindeki Bas Hoperlürünün (SUB-W.) Hangi Frekans Eğrisine Cevap Verdiğini Kontrol Edin. Örneğin 20-500 HZ. Arası Gibi. Bu Değerler Daha Aşağıda İse 15-250Hz Arası Gibi, Hoperlör Çapı Ne Olursa Olsun Alacağınız Dolgun Bas Sesi Kalitesi Artacaktır. Tabi BAS Hoperlörü Besleyen Anfinin de Alçak Frekanstaki Sesleri Üretebilmesi Önemli. Genelde Bu Tarz Paketlerde Bir Biri İle İyi Uyumlu Anfi ve Hoperlör Kombinasyonları Kullanılıyor. Ancak Amaç Bas Ses Elde Etmek Olduğundan Anfileri Genelde Mono(Tek Kanal) Anfi Ya da Köprülenmiş Stereo (Tek Kanal Haline Getirilmiş) Anfiler Kullanılıyor. Amaç Dolgun Bas Sesi Elde Etmek Olduğu için de Bu Anfilerde MID ve TİZ Seslere Yönelik Frekanslar Filtreleniyor. Yani Bas Seslere Hizmet Etmek İçin Ayarlanmış Bir Anfiden MID ve TIZ Frekanslarına Yönelik Sinyal Alamayacağınız İçin Bu Anfilerle Ayrıca Tweeter Bağladığınızda Tiz Sesi Elde Edemezsiniz. Ancak Küçük Bir İhtimal Anfi Yüksek Sesler İçin Filtrelenmmemiş İse Bu Olabilir O da Büyük İhtimalle Stereo (İki Kanal) Olmayacaktır.
    Umarım Açıklamalar Karışık Olmamıştır.
    Tüm Bunların Ötesinde Genel Olarak İyi Ses Dinlemek İçin Gerekli En Önemli Husus; Ses Kaynağının da Frakans Aralıklarının Çok Geniş Olması Gererkliliğidir. Örneğin 15-25000Hz (Baslar Daha Aşağıda Tizler Daha Yukarıda) Frekans Aralığındaki Sesleri Üretebilen Bir Ses Kaynağı Her Zaman 20-18000Hz (Baslar Daha Yukarıda Tizler Daha Aşağıda) Frekans AralığındaKi Sesleri Üreten Bir Ses Kaynağından Daha İyi Ses Üretecektir.
    İyi Forumlar.
                                                          

    Yorum


    • #3
      Ynt: Ses Sistemi Yardım Lütfen

      Açıklamalar için teşekkürler,

      Yukarıda açıklamışsınız ancak teyit niteliğinde sorayım. Bu tür amfili bir tüp bass aldığımda bass sesleri daha baskın gelecek orası tamam. Ancak teybin orjinal sesi tüpün içindeki amfi sayesinde artacak mı? Yoksa ben teybimi eskisi gibi dinleyip sadece daha kuvvet li bass lar mı alacağım.

      So olarak bana bu tür bir uygulama için marka-model-fiyat önerebilirseniz çok sevinirim

      Yorum


      • #4
        Ynt: Ses Sistemi Yardım Lütfen

        4 takım 16 cm mi takım alcan dostum marka olarak http://urun.gittigidiyor.com/elektro...akers-51274772 (2 adet) yada http://urun.gittigidiyor.com/elektro...l-kut-51267749 (2 adet) amfi olarak en az 4 kanallı ama en sağlamı 5 kanallı amfi almanız birde http://urun.gittigidiyor.com/elektro...-watt-50227669 subwoofer alırsanız muhteşem bir sese ulaşırsınız
        2010 1.6T Cosmo,Teknik Gri, 19 jant,Cyclone navigasyon, JBL ses sistemi, ayna altı led,

        Yorum


        • #5
          Ynt: Ses Sistemi Yardım Lütfen

          Hayır Teyibin Orjinal Sesi Bas Tüpün İçindeki Anfi Sayesinde Artmaz. O Anfi Sadece Kombinasyondaki Bas Hoperlöre Bağlı Olacağı İçin Sadece Bas Hoperlörünü Besleyecektir. Zaten Mümkün Olsa Da Tavsiye Etmem. Çünkü Sadece Bas Hoperlör İçin Konumlandırılmış Olan Anfiden Aracın İçindeki Hoperlörlere Amiyane Tabirle Sinyal Çaldığınızda Bu Sefer Bas Seslerin Gücünden Kaçırmış Olursunuz. Sizin Yapacağınız Aracınızın Orjinal Ses Kaynağına Bağlı Hoperlörlerden MİD ve Tiz Sesleri Almaya Devam Etmek ve Dolgun Bas İçin de İlave Anfi ve Hoperlör Bağlamak Olacaktır.
          Marka Model Önermek İstemiyorum Çünki Bunlar İyi Olur Allahtan Kötü Olur Kuldan Hesabı Şeylerdir. Ama Marka Model İncelerken Mutlaka Frekans Eğrisini İnceleyin. Frekans Yanıtı Aşağıya Gittikçe Fiyat Artabilir. Bu Seçimi Siz Yapın.
          Yukarıda Bilal Beyin Önerilerinde Aracın İçindeki Mevcut Hoperlörlerin Değişimleri için Olan Çözümleri İncelediğinizde 16 Cm Lik Setlerdeki Frekans Eğrileri ve Fiyarları Görebilirsiniz. Benim Örnek Olsun Diye Altta Verdiğim Sitelerdede Yine Araç İçi Olan Sadece Bir Bas Hoperlörünün Fiyatının Ne Kadar Fazla Olduğunu Ve Bunun da Frekans Eğrisinin Çok Aşağıda Olmasından Kaynaklı Olduğunu Görebilirsiniz.

          http://dls.se/en/car/prod.html?produkt=en_210

          http://www.aktepesound.com/?urun-134...DAHiL-SET.html
                                                                

          Yorum


          • #6
            Ynt: Ses Sistemi Yardım Lütfen

            Açıklamalar için çok teşekkürler

            Yorum


            • #7
              Ynt: Ses Sistemi Yardım Lütfen

              Rica Ederim. Keyifli Sürüşler.
                                                                    

              Yorum


              • #8
                Ynt: Ses Sistemi Yardım Lütfen

                Fikirler için teşekkürler,

                Sorun çözüldü Biraz benim salaklığımdam olmuş

                Ses sistemi ayarlarını Seetings-->Audio şeklinde yapıyordum. Audio'nun altında da sadece Feader-Balance-ExtVol-Sound seçenekleri vardı. Hiçbir şekilde bass ve tiz ayarlayamıyordum.

                Meğerse bir de ayrı olarak Sound düğmesi varmış konsolda. Buna basınca Bass ve Treble ayarlarını yapaildim. Şimdi oldukça memnunum. Yani woofer a falan şimdilik ihtiyaç kalmadı.

                Tevekkeli değil, diyorum Astra CDTI enjoy pack olmasına rağmen ses kalitesi daha güzeldi, GTC spor pack olmasına rağmen nie daha kötü oldu diye. Meğer ben yeterince kurcalamamışım

                Yorum


                • #9
                  Ynt: Ses Sistemi Yardım Lütfen

                  Keyifli Sürüşler.
                                                                        

                  Yorum

                  İşleniyor...
                  X