Duyuru

Collapse
No announcement yet.

CarPlay - Android Auto Ana Konusu

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • CarPlay - Android Auto Ana Konusu

    Hayatımıza 4.5G girmesiyle bir çok alanda teknolojik adımların hızlanması kaçınılmaz ve bu sektörde rol alan bir çok üretici rekabet edebilmek için hem donanımsal hem de yazılımsal desteklerini arttıracaktır. İşte bu noktada Telefonların artık neredeyse tamamen internete bağımlı hale getirilmesiyle Carplay desteğininde artacağı ve araçlarımızda kullanılırlık oranının artacağı görüşündeyim. Tabiki Türkiyede yaşadığımız için biraz geriden takibini yapacağız. Bu sebeple Öncelikli olarak Carplay ve Türkiye desteğini verir vermez Android Auto sisteminide tüm detaylarıyla bu konuda el alabilir ve tek bir kaynaktan gelişmeleri takip edebiliriz.
    (Bu konu genel olarak Opel araçlardaki ilink sistemine dayalı olarak ele alınacaktır. Bahsedilen içerik Tüm diğer marka araçlar içinde büyük oranda ortaktır. Farklı araç ve cihazlar için katmak istediğimiz şeyler olursada seve seve okuruz)


    Evet yukarıda gördüğünüz üzere önce ANDROID var Logo üzerinde, bu benim için içsel bir arzu aslında Iphone 3g den itibaren IOS cihaz kullanan biri olarak Android Auto çıkar ve vadettiklerini sunar ise yüksek kapasiteli bir Androide tereddütsüz geçiş yaparım. Çünkü aracım benim içi daha çok önem taşıyor Gel gelelimki bu anlatımda Androidden sadece temenni olarak bahsedeceğiz ve Carplay detaylarına gireceğiz.
    Android Auto anlatımı için sabırsızlanıyorum Tabi Türkiye Desteği Geldiği Takdirde

    Carplay Nedir?
    -Carplay, Apple firmasının IOS işletim sistemine entegre ettiği; interaktif olarak Iphone içeriğinin (Apple yazılımının destek verdiği kadarı) aracımızda destek veren Multimedya sistemine anlık olarak yansıtılması ve mevcut araç sistemine adapte olan bir arayüzdür. Önce Carplay özelliğini barındıran Iphone serisine bir bakalım.


    Gördüğünüz gibi 5 serisinden 6s Plus'a kadar IOS 9.x işletim sistemine sahip telefonlar bu desteği veriyor. (Apple'ın son Lansmanında yaptığı Iphone SE ürünüde bu desteği vermektedir) Bizler şuan bir Opel insignia sitesinde olduğumuz için aracımızda minimum r700 ilink eğlence sisteminin olduğunu varsayıyoruz.
    -Burada bazı kullanıcıları üzen bir durum var. 2013-2015 arası 1.6t 170HP Sidi araçlarda da r700 ilink sistemi olmasına rağmen Projeksiyon özelliği medyanın ekranında menüsünde görünmüyor. 2015 model 1.6CDTI dizel araçlarda görünen bu özellik için Opel diğer araçlar içinde yazılım desteği vererek bu sorunu çözermi şimdilik muamma. Araç sahipleri bu konuyla ilgili Opel iletişim merkezlerine şikayet bildirimleri yapsalar belki bir gelişme yaşanır. Bekliyoruz.

    Carplay Nasıl Çalışır?

    -Eğer yukarıda bahsettiğimiz model ve yazılıma sahip telefonumuz ve ona uygun ilink sistemimiz mevcutsa bundan sonrası çok kolay.
    Kesinlikle ek bir ayar gerekmemektedir. Yapmanız gereken şeyler;
    -Iphone u Kolçak içerisindeki bölümde bulunan USB girişine orjinal ve sağlam olan Lightning Usb Cable ile bağlantısını yapmak.
    -Bu bağlantıyı yaptıktan sonra eğer Bluetooth ile aracınız bağlıysa, bluetooth bağlantısının koptuğunu göreceksiniz.
    -telefon ekranında bir Carplay simgesi görünecek ve ardından aşağıdaki resimde olduğu gibi IOS menüsünün standartlarını barındıran hoş bir ekranla karşılaşacaksınız.


    NOT: Carplay aynı zamanda Wi-fi ile de bağlanılabilirlik özelliği taşıyor. Ama bizim bahsettiğimiz cihazlarda Wi-Fi modülü yok. Wi-fi destekli cihazlarda kullanan birinide görmedim henüz. tecrübe edinirsem paylaşırım. Merak ediyorum bu protokol üzerinden performansını. Kablo olayından kurtulabiliyoruz. Ama sanmıyorum USB kadar verimli olsun. Bakalım Hayırlısı
    Dolayısı ile Menüden Ayarlar / genel / Carplay sekmelerini takip ettiğimizde Yanlızca USB seçili olmasına dikkat edelim.

    -Bu menüde olan seçeneklerden bahsedelim (Spotify ayrıca appstore'dan yükleniyor,Konunun ilerleyen kısımlarında bahsediyor olacağım

    *Telefon: Bu menüde ios cihazımızda nasıl bir ekrana sahipsek hemen hemen öyle bir arama ekranına sahip oluyoruz. Son aramalar, favoriler, rehber, hızlı aramalar, Sesli Mesaj gibi Telefon menüsü ekranda oluyor. Dokunmatik ekranı kullanarak dilediğimiz aramayı yapabiliriz. Fakat!: Carplay bir araç sistemi olduğu için ios ta bu konuda güvenliği önde tutuyor ve siz ekranda Telefona tıklayıp rehbere ulaşmak istediğinizde Sizi Siri karşılıyor "kimi aramak istersin?" diye soruyor. ister söylersiniz, istersenizde sağ üst köşede Kişiler yazan yere tıklayarak rehbere ulaşırsınız. İnternet bağlantınız kapalı ise siri iletişim kuramayacağı için internet bağlantısı yok hatası almanız muhtemeldir.

    *Müzik: işte bence bir araçta bizlerin en çok hoşumuza gidecek olan Apple uygulaması. Binlerce şarkı binlerce liste ve tamamen sizin müzik zevklerinizi size sorduğu bir kaç sorudan sonra belirleyip ona göre önerilierde bulunan akıllı bir müzik platformu. Ben aylık cüzi bir miktar ödeyerek tüm özellikleri sınırsız kullanıyorum. İster tüm şarkıları telefonunuza direk indirebilir yada toplu halde listeleri indirip kendinize Playlistler oluşturabilir, Sizin İçin yani For You bölümünden size önerilen listeleri şarkıları albümleri sınırsız kullanabilirsiniz. Eğer yüksek kotalı internet paketiniz var ise yolculuk sırasında diğer Apple kullanıcıları tarafından paylaşılan listeler dahil herşeyi online olarak dinleyebilir ve Tüm dünya radyolarınıda yine Online dinleme keyfini yaşayabilirsiniz.


    *Harita: Bu mudur ? Budur? Yeter mi ? Yetmez Hem öveceğim hem eleştireceğim. Türkiyede yüksek paralar vererek aldığımız araçlarımızda Navigasyon desteğinin Paket olarak sunulması (dünya genelinde de kısmen böyle) 100TL ye destek veren navi cihazların bile yaptığını yüksek ücretlere ödeyerek opsiyon listemize ekletmeyi kabul edeceğiz ya da Navi kullanmasamda olur diyip kendimizi teselli edeceğiz. Bir diğer seçenekte var, aracımızın orjinal ekranı yerine 3. taraf donanım eklemeleriyle Güncellemesi bile sıkıntı olan 1000-2000 TL lerden bahsedilen Navi desteği olan cihazlar kullanacağız. İşte Apple Bu desteği GEÇ olsa da(!) Türkiyeye açtı, normal bir r700 ilink sistemi olan insignia aracımızda Harita özelliğini kullanmaya başladık. Apple tabiiki yine ketum davranarak sadece kendisine ait olan APPLE MAP hizmetini kullanıyor. Kötü mü? hayır değil. Özelikle bu hafta gelen ve sanırım şu tarih itibariyle herkesinde pek haberi olmayan ios 9,3 Final sürümüyle Apple Map Türkiye için bir devrim yaptı, haritaya ANLIK TRAFİK durumunu gösteren Yandex benzeri bir eklenti koydu. Gerçekten başarılı buldum. Kırmızı Sarı ve Yeşil Oklar ile beslediği bir şerit halinde TRAFİK SIKIŞIKLIĞINI ekranınız üzerinden haritada gösteriyor. Ama Apple bizi yine şöyle 4-5 sene kadar uydudan izlemiyor sanırım!!! Şuan çalıştığım yerin uydu görüntüsüne bakmak istediğimde bomboş bir arazı görüyorum. Yani 4 yıl önceyi !!! Bura da Android Auto desteğinin bir an önce gelmesini neden bu kadar çok istediğime biraz olsun atıfta bulunmuş olsamda anlatımımın sonunda özetle değineceğim. Merakla bekliyorum ANDROID Desteğini.
    Örnek Harita Ekran Görüntüsü:


    *Mesajlar: Basit bir arayüzü olan kullanışlı mesaj ugyulaması, Burada Sisi asistan mesjlarımızı sesli olarak okuyabiliyor, sesli olarakta cevaplayabiliyoruz. yeni bir mesaj geldiğinde araç asistanı Mesajı okumamı istermisiniz diyerek olaya el atıyor ve gelen mesajları dinleyebiliyorsunuz. Seyahat halinde kesinlikle işe yarıyor.
    Mesaj geldiği zaman aşağıda örnekte olduğu gibi uyarı eşliğinde ekranın üstünden aşağı kayan bir sekme beliriyor. Mesaj bilgisi vermesinin yanı sıra parmağımızla dokunarak mesajı okuyabiliyoruz.


    *Çalınan: Burada o an yürütmekte olduğumuz ses dosyalarını player ekranını yansıtarak karşımıza getiriyor. Çaldığımız şarkının albüm kapağı ya da görseli Playerın arkasında hafif Blur şekilde görünüyor. Aşağıdaki resimde görebiliyoruz.
    Ayrıca eğer direksiyon butonlarından Hayalet ekranımızı da Audio görüntüsüne getirirsek, çalan şarkı ile ilgili tüm bilgileri ve resmide hemen önümüzde hayalet ekranımızda da görebiliyoruz.


    *Podcast: Yıllardır Apple da hizmet veren iTunes kütüphanesi ve başka kaynaklardan da elde edilen bir çok online kayıtlı ses dosyası kütüphenimizden oynatabileceiğimiz bölüm. Burada sadece Podcast tabanlı olan ses dosyalarını görebilir ve dinleyebiliriz. Ülkemizde bir çok ios kullanıcısı Podcast kullanımı kaynak yetersizliğinden dolayı kullanmıyor. Ama yurtdışında sesli yemek tariflerinden günlük haber bültenleri Talk showlar standup komedi tarzında her kategoride hatta ve hatta günlük radyoların ses kayıtlarınıda sunarak kaçırmış olduğunuz yayınları takip edebiliyorsunuz.


    *Sesli Kitaplar Yine itunes üzerinden edineceğimiz aslında uzun yolculuklarda çok çok kullanışlı bir sesli kitap özelliği. Çocuk masallarından Dünya klasiklerine kadar bir çok kitap itunes üzerinden sunuluyor. Tabi yine Türkçe dil desteği yok denecek kadar az. Ama kaynaklar bulmakta mümkün. Kısacası kitap dinletisi için birebir.
    itunes da hemen hemen tüm güzel kaynaklar ücretli, Buna ek olarak ve yine ingilizce tabanlı ve Carplayin destek verdiği nadir uygulamalardan biri olan Audible uygulaması ücretsiz kaynak için birebir. Bu uygulamadan kısaca bahsedeceğim. Burada uygulamayı Appstore üzerinden Audible olarak aratıyoruz ve uygulamayı yüklüyoruz. Ve görüyoruzki yüklediğimiz uygulama Carplay ekranında göründü. İşte sesli kitap sekmesinden değilde Audible uygulamasına girerek bir çok sesli dökümana ulaşabiliyoruz. Öncelikle kayıt olmak gerekiyor tam içeriğe ulaşabilmek için.
    Sesli Kitaptan örnek Ekran görüntüsü(kategorileri görebiliyoruz)

    Audible Örnek Ekran Görüntüsü:


    Bu noktaya kadar standart olan Carplay menüsünü elimden geldiğince anlatmaya çalıştığım. Şunu bilmemizde yarar var, henüz Carplay uygulama zenginliği açısından Zirve yapmış değil. Hayatımıza girecek olan ve halihazırda avrupada bir çok ülkede kullanılan LTE hızlı veri transfer teknolojisi ile zaman geçtikçe daha çok uygulama bizlere sunulacaktır. Yukarıda anlattığımız özelliklerin tümü Araçların Carplay desteği olan otomobillerin çoğunda aynıdır. Değişmez.Benim ve bir çok klşinin bu sistemden beklentisi Navigasyon idi. O hizmet verildi geçte olsa. Ama bir diğeri ise Online Video Stream eden bir uygulama. Yani Tabiki Youtube İmkansız değil. Olacaktır. Bu pazardan nemalanmak isteyenler olacaktır. rekabet arttıkça sunulan hizmet artacaktır. Gelişmeler olduğu taktirde zaten konumuzdan devam edeceğiz. Şimdi Son olarak yine Carplay de vazgeçilmez olan Spotify uygulamasından bahsedelim;

    *SPOTIFY:
    Yukarıda kendi aracımdan aldığım ekran görüntüsünde de göreceğiniz üzere Spotify gayet başarılı bir şekilde Carplay desteği sunuyor. Bu uygulamanın içeriği kullanımı hemen hemen Apple Music platformuyla aynı. Apple Music ile yaptığınız herşeyi bu uygulamada da yapabiliyorsunuz. Tabi tüm özellikler Premium üyelik alındığında kullanılabiliyor. mesela sevdiğiniz beğendiğiniz şarkı ve listeleri albümleri ücretsiz üyelikle sadece ONLINE olarak dinleyebiliyorsunuz.Yani cihazınıza kaydedemiyorsunuz. Bu da eğer internet kotanız sınırlıysa sıkıntı oluşturacaktır. IOS cihazlar için Apple Muzik uygulamasının harika hamlesiyle ve harika arayüzü kullanışlılık performansıyla Spotify a olan bağlılığı şuan benim adıma bitirmiş durumda ve premium üyeliğimi sonlandıracağım. Çünkü Apple Muzik gerçekten harika olmuş ve inanılmaz bir arşiv sunuyor. Sabah işe giderken, spor yaparken, yemek yerken hatta ve hatta Aşık olduğunuzda diye kategorilendirdiği çılgın listelerle mest etmeye yetiyor. İşte aynı kategorilere özelliklere benzer şeyler Spotify da da mevcut ve hatta kendini Apple Music e benzetmeye son güncellemesiyle başladı bile. Ama ben hemen hemen aynı şeyleri sunan iki uygulamayada ücret ödemektense Apple serverlarının kalitesine ve orjinalliğine sırtımı yaslayarak Apple Music tercih ediyorum. Benim için tamamdır Ama Spotify yine elimin altında olacaktır. Türkiye kategorisinde oluşturulan hit olan listeleri tıpkı Apple Music deki gibi listenize alabilir arkadaşlarınızın şarkı listelerini takibe alabilir hatta ve hatta hayranı olduğunuz sanatçı için açılan özel bölümleri takip Et butonu ile takibe alarak güncel listelere sahip olabilirsiniz. Kısacası Carplay Müzik konusunda Koskoca bir okyanus olmuş bile. Darısı video desteğine inşallah Ben bu konuda neden umutlu olduğum hakkında bir ipucu vereyim Piyasasında zirvede olan music uygulamaları arasında Top olan spotify video klip destekli uygulama hazırlıklarına başlamış bile. Yukarı da bahsetmiştim hatırlarsanız, rekabet piyasası bunu gerektiriyor. Apple Music gibi bir dev karşısında hayatta kalma mücadelesi vermek zorunda olan Spotfy bence ilk adımı atacaktır. Ya da bunu sezen Apple (ki bence muhtemel) o da ilerleyen zamanda video klip oynatma desteğini verecektir. Ne zaman olur bilinmez ama tıpkı Spotfy da olduğu gibi ümitliyim. Neden mi ? Şimdi aracınızda şu adımları uygulayın ;

    Direksiyon sağ taraftaki joystickten sol butonuna basarak hayalet ekran seçeneğinden Audio ekranını çağıralım,
    Şimdi aynı Joystikten Sağ tuşa basalım ve sağ taraftan kayarak gelen Kaynak kısmına girelim. Burada FM - AM - IPHONE yazar. IPHONE girerek Tara dediğimizde, Sanatçı Besteci Şarkılar vs gibi seçeneklerle karşılaşacağız.
    Bakın en altta ne var
    VİDEOLAR


    İşte bence bu bir ipucu. Sistem video dosyalarını okuyor arkadaşlar. Evet okuyor bildiğiniz. Dün test ettiğim h264 codecli BEYONCE klibini video olarak indirdim. Ve bugun sistem Videolar bölümünde albüm kapağı ile dosyayı gördü. Oynatma tuşuna bastığımda SES dosyası olarak oynattı. yani videoyu oynattı, Ama görüntüyü ekrana vermedi. Ha diyeceksinizki içnde ACC ses kodekini okumuştur. Doğrudur. Ama ufak bir yazılım desteğiyle h.264 oynatılabilir. Bu konu burada bir not olarak kalsın ben ümitliyim Eminim oynatacak ileride

    Tüm bunlar eşliğinde konunun zaten güncel tutulacağı kararlılığıyla özetleyerek bugünlük bu kadar diyelim.
    Özetle yukarıda tüm anlattıklarımı IOS 9.3 baz alınarak anlatıldı. Öncesini fazla kurcalamadım. Sebebi ise 9.3 ile bir çok yeni özellik gelsede Apple Müzik için, Avrupada Haritaya gelen POI noktaları yine Türkiye için gelmedi. Haritada ki en büyük Devrim Trafik bilgisi oldu. Eminim POI de gelecektir. Appstore da Carplay diye arama bölümüne yazdığınızda destek veren uygulamalar çıkıyor. Yabancı radyolar ağırlıklı fazla bir seçeneğimiz yok. Yinede inceleyebilirsiniz. Ben göze çarpan yararlı olan uygulamalar geldiği takdirde buradan paylaşım ve bilgilendirmeyi yapacağım.

    -Maalesef Android Auto konusuna detaylı olarak giremiyeceğim. çünkü Android ilginç bir şekilde inatla Türkiyeye desteğini vermedi. Gerekli olan tüm incelemelerimi yaptım yeteri kadar bilgi sahibi oldum, Şu kadarını söyleyebilirim Android Auto tam desteğini verdikten sonra Carplay ile Apple işi çok zor. Androidin Vadettiği şeyler insanı heyecanlandırıyor. Kesin olan bir kaç şeyden bahsedecek olursak, Daha güncel Harita ve seçenekleri, Hava durumunu gösteren hareketli arkaplan resmi olan Widget desteği ve Skype Whatsapp gibi uygulama desteği benim kalbimin hızlı çarpmasına sebep oluyor. Eğer carplay gereken atılımı yapmaz ise direk Androide geçerim. En azından siyah bir arkaplan yerine cıvıl cıvıl o anki hava durumuna bağlı değişen animasyonlu bir arkaplan desteği, google dan arama yapma Benim iphone dan vazgeçmem için yeterli olacaktır. Tabi Android adaletli davranıp desteğini Türkiyeden esirgemez ve Diğer ülkelere sunduklarını bizede sunar ise (!)
    1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
    Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

  • #2
    Ynt: CarPlay - Android Auto Ana Konusu

    Güzel Bilgilendirme Teşekkürler

    Android için kendi sitesinden APK indirilip kurulabiliyor



    2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

    Yorum


    • #3
      Ynt: CarPlay - Android Auto Ana Konusu

      Orjinal yazı sahibi: FacomX
      Güzel Bilgilendirme Teşekkürler

      Android için kendi sitesinden APK indirilip kurulabiliyor
      Evet Fatih abi ben zaten elimde Android telefon olmadığı için linki r700 güncelleme konusunda paylaşıp deneyin bir zahmet demiştim ardından ben de ve siteden bir arkadaş denemişti ama çalışmamıştı Zaten google play den aratma yaptığınızda Android Auto uygulamasının çıkmadığını, direk indirme linkine tıkladığımızda bu uygulamanın ülkenizde kullanımda olmadığına dair bir uyarı alıyoruz.

      Ben direk Apk dosyasını başka kaynaktan bulup indirdim. Ama hayır maalesef. Çalışmıyor. Yani sadece uygulamadan ibaret değil işletim sistemide destek vermeli. Ne yazıkki Türkiye ye kapalı.
      1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
      Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

      Yorum


      • #4
        Ynt: CarPlay - Android Auto Ana Konusu

        Cd400 cihazlar için Android işletim sistemli Multimedia cihazları yurtdışında Satışa Çoktan çıktı bile, iOS uyumlu CarPlay desteğimi degil mi bilmiyorum ama screen mirror özelliği var, halk deyimi ile telefonun Ekranın aracinizdaki Multimedia cihazından görüp kontrol edebilirsiniz.

        Yorum


        • #5
          Ynt: CarPlay - Android Auto Ana Konusu

          o cihazlar için ya interface kullanılıyor ya da donanım komple değiştiriliyor. Bizim burada bahsetmek istediğimiz Android Auto. Screen Mirror ile karıştırılmasın, Bambaşka şeyler. Screen Mirror teknolojisi zaten artık Android olarak piyasaya sürülen hemen hemen her cihazda var artık. Hatta ve hatta benim 4. senesine giren Altyapısı Linux olan LG televizyonumda dahi Screen Mirror özelliği var. Carplay Android Auto ikilisi Screen Mirrordan farklı. Interface yada Android bir cihaz olmadan kullanamayız maalesef.
          1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
          Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

          Yorum


          • #6
            Ynt: CarPlay - Android Auto Ana Konusu

            Ben de ondan bahsediyorum iOS için AirPlay desteği sunan cihazlar var, şu an için universal cihazlar var ancak Insignia için olanı 8/9 ay önce de gormuştum http://m.ebay.co.uk/itm/281643791343?_mwBanner=1

            Yorum


            • #7
              Ynt: CarPlay - Android Auto Ana Konusu

              Androidçileri biraz umutlandırıyım






              Ama android telefonu görmedi ihihi muhtemelen telefonda program yüklü olması lazım.

              InsigniaTEAM

              Yorum


              • #8
                Ynt: CarPlay - Android Auto Ana Konusu

                Bu orjinali degil mi?

                Yorum


                • #9
                  Ynt: CarPlay - Android Auto Ana Konusu

                  Orjinal yazı sahibi: Davudx
                  Bu orjinali degil mi?
                  Standart bir astra k, sıfır km, ayarlarına bir bakıyım dedim android auto kendiliğinden çıktı, insigniada görünmüyor
                  InsigniaTEAM

                  Yorum


                  • #10
                    Ynt: CarPlay - Android Auto Ana Konusu

                    Evet arkadaşlar ios 9.3 güncelleme geldi ükledim veeee telefon radyo ve usb geçişleri olmaya başadı gözümüz aydııııın
                    06 FA 1466 kışın karda tank,yazın asfaltta uçak.

                    Yorum


                    • #11
                      Ynt: CarPlay - Android Auto Ana Konusu

                      Android olayını çözdük Kerem abiyle, tekrar diyorum ki Apple candır
                      Ben çok beğenmedim android auto'yu, carplay daha kullanışlı geldi.
                      InsigniaTEAM

                      Yorum


                      • #12
                        Ynt: CarPlay - Android Auto Ana Konusu

                        https://www.android.com/auto/

                        Android kendi sitesinde hangi araçlara uyumlu olduğunu yazıyor
                        2016 Adam
                        2016 KARL
                        2016 Corsa
                        2016 Astra
                        2016 Insignia*

                        Insignia üzerindeki * işareti yakında geleceğini söylüyor

                        https://play.google.com/store/apps/c...droid_auto_all

                        Burada Android Auto için uygulamalar.

                        https://support.google.com/androidauto#topic=6348027

                        Burada ise detaylı destek var ama desteklenen ülkeler arasında Türkiye yok, çalışır ama bir çok özellik çalışmayabilir deniliyor

                        Yorum


                        • #13
                          Ynt: CarPlay - Android Auto Ana Konusu

                          Kerem abinin telefonu sıfırlayıp yeniden kurarak yüklediği Android Auto yüklü telefonu bulmuşken bugün deneme yaptık.
                          (Android auto henüz Türkiye'deki telefonlara yüklenemiyor.)

















































                          Ekranda uygulamaları göremedik, araç ekranından tıklayıp açamıyorsunuz.
                          Whatsapp'dan mesaj geldiği zaman araç sesli olarak okuyor, ardından ister yazmak istediğiniz cevabı sesli olarak araca okuyorsunuz, araç yazıya çevirip gönderiyor, isterseniz de mesaj balonunun altında görünen otomatik mesajı gönderiyorsunuz;



                          InsigniaTEAM

                          Yorum


                          • #14
                            Ynt: CarPlay - Android Auto Ana Konusu

                            O degilde yeni astra insignialardan kaliteli geldi bana. Bir bana mı öyle geldi bilmiyorum.Tuşlar daha kadifemsi duruyor.
                            İnsignia 1.6T Cosmo Metro Mavi DVD800

                            Yorum


                            • #15
                              Ynt: CarPlay - Android Auto Ana Konusu

                              Android Auto güzel bir uygulama. Hiç değilse navigasyon u aracın ekranına yansıtıyor ve navigasyon cihazı gibi sesli yönlendiriyor. Nav900 ün eksikliği bir nebze gitmiş oldu. Bide en güzel özelliği telefondaki gibi navisyonun yönünü parmakla çevirebiliyorsunuz

                              Yorum

                              İşleniyor...
                              X