Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Gaz tepki cihazları

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • Gaz tepki cihazları

    Merhaba gaz tepki cihazı kullananlar tavsiye ve yorum yaparlasa iyi olur

  • #2
    Ben kullanıyorum kendi aracımda. Çoğunlukla kapalı geziyorum. Çünkü şehiriçi yoğun trafikte gaza bastığınızda aracı ani olarak ileri attığından tehlikeli olabiliyor. Ayarı kısık yaptığınızda da bi anlamı olmuyor. Bu cihazların mantığında gaza hafif dokunsaniz da dip gaz etkisi yapması var. Ayarı hep açık geçerseniz yakıtı da artırıyor. Ben araçta 4-5 kişi varsa açıyorum. Ağırlıktan kaynaklı dezavantajı kaldırmak için. O zaman gerçekten işe yarıyor. Diğer zamanlarda kapatıyorum. Aracın kendi gücü yetiyor zaten. Aracında bendeki gibi flexride olan varsa zaten kullanmaya bence gerek yok. Sport açınca yetiyor.
    @Murat
    2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

    Yorum


    • #3
      Teşekkür ederim hocam bu zaten gaz tepkisi gecikmesini ayarlıyor yani bizim araçlarda kalkıştaki hantallık gider diye düşünüyorum ama senin zaten spor modu var senin için gereksiz zaten aynı işi görüyor satmak istersen özelden görüşelim düşünürsen

      Yorum


      • #4
        Çabuk ivmelenmek gerektiği durumlarda asıl faydasını gösteriyor. Araçta ağırlık varken veya rampa çıkarken vites düşürmenize gerek kalmıyor. Hatta 6. viteste bile güzel hızlanmanıza yarıyor.

        Olumsuz tarafları ise hızlı olan gaz tepkisi yüzünden konfor düşüyor. Şehiriçinde çabuk hızlanınca çabuk durmanız gerektiğinden hem benzin tüketimi hem de balataların aşınması artıyor. Ayrıca tempolu sürüşlerde uzun süre kullanınca motorun daha çabuk kendini korumaya aldığını (motorun şişmesi ve isteksizleşmesi gibi) gözlemledim.

        Özetle gereken durumlarda kullanıp sonra kapatmayı daha yararlı buldum.


        Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

        Yorum

        İşleniyor...
        X