Duyuru

Collapse
No announcement yet.

2 küçük sorun, yardım lütfen...

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • #16
    Ynt: 2 küçük sorun, yardım lütfen...

    Elektronik sistemler anlık kullanım verilerini tarih, saat, kişiselleştirme vs.. gibi değerleri ufak bir PIC - EEPROM üzerinde tutarlar.
    Klimanın derecesi, sistem ayarları, bağlı telefonlar, gösterge yerleri bunun gibi değiştirilebilen herşey bu çiplerde saklanır. Bu çipler ise içindeki sürekli değişen bu verileri unutmamak için ayrıca bir batarya ile beslenir. Genelde 3V CR serisi bataryadır bu. Fotoğraf makinalarında çok sık karşılaşılır. Tarihi unutmaya başlar ayarları her açıp kapamada default değerlere döner. Bu geçici belleği besleyen pilin bittiğini gösterir.

    Sizinde ekrandaki ayarlarınız yerinde durmuyorsa muhtemelen elektronik aksam üzerinde bunun beslemesini yapan pilde sıkıntı vardır.
    Olayın akü ile bir alakası yok. Akü yü çıkarsanızda aracınız saati unutmaz aküyü takınca bunu görürsünüz. Bu sistemin ayrı bir kaynaktan beslendiği anlamına gelir. Bu kaynak elektronik aksam üzerinde bulununan bir pil ama nerede ? Bunu ancak aracın elektronik tasarımını yapan mühendis amcalar bilebilir.

    Yorum

    İşleniyor...
    X