Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Lütfen bi fikir ve yardım edin

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • Lütfen bi fikir ve yardım edin

    2009 model 320d otomatik Bmw sahibiyim rutin Bakım ve değişmesi gereken Parçalar var ve bunun dışında şanzıman Yağı ve filitresini değiştirmem gerekir mi en son ne zaman değişmiş bir bilgim yok
    [img width=600]http://i.hizliresim.com/m5zD02.png[/img]

  • #2
    Ynt: Lütfen bi fikir ve yardım edin

    iyi günler fazla bilgim olmamasına karşın yardımcı olmak istedim.

    Bir akrabam bakım yaptırırken şanzıman yağını da değiştirmişti ve şanzımanı eline almak zorunda kaldı.Aracı biraz eski modeldi belki yeni model araçlarda böyle bir şey söz konusu olmayabilir fakat yine de bilgili kişilere sorarak değiştirilmesi gerekir mi öğrenmenizi tavsiye ederim.

    Yorum


    • #3
      Ynt: Lütfen bi fikir ve yardım edin

      Bmw araçlarda şanzıman yağı değiştirilmez.şanzıman ne zaman onarım görür ozaman değiştirilir.Ben öyle biliyorum lifetime yağ kullanılıyor.
      Ama bir yayğın inanışta bunun tamamen ticari bir strateji olduğunu şanzımanın çabuk arızalanıp yeni şanzıman satma stratejisi olduğunu söylüyor.Tabi bunu söyleyen sanayideki ustalar.
      Hatta BMW yetkili servisleri bu yağı hiç değiştirmiyorlar diye biliyorum.Yağ ucuz değil aslında bence değiştirip baya kar elde edebilirler.
      Sonsuz ömürlü bir yağ olayıda pek mantıklı gelmiyor açıkcası.
      Ama şanzıman yağı değişimide ayrı bir ustalık istiyor amatör ellerde yağ değiştireceğim derken şanzımanı elinizede alabilrisiniz dikkatli olun.
      2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
      2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

      Yorum


      • #4
        Ynt: Lütfen bi fikir ve yardım edin

        Teşekkür ederim bilgilendirme için forumlarda araştırma Yaptım ve Bmw Kullanıcıları. Tavsiye ediyor. Tatbiki işi bilen ellerde yaptırmak. Kaydıyla
        [img width=600]http://i.hizliresim.com/m5zD02.png[/img]

        Yorum


        • #5
          Ynt: Lütfen bi fikir ve yardım edin

          Kişisel fikrim:

          Birçok aracın şanzıman yağı değişimine şahit oldum. Kendi araçlarımda da örneklerinde: Yağın yanık koktuğu, artık görevini yapamayacak derecede bozulduğunu gördük. Buda, belli başlı şanzıman yağı kaynaklı arızalar demek.

          Çoğu opel Yetkili / özel servis, opel araçlar için ATF yağ koyuyorlar. Külliyen yanlış ve hatalı. İlk başlarda çalışıyor gibi olsa da sonradan çıkıyor gudubetliği. Ustalıkta bu nokta da gerekli işte. Hangi aracın hangi şanzıman yağını kullandığı ayrı bir bilinçliliktir....

          Değişim işlemide, otomatik araçlarda biraz farklı olsa da temeli aynı. Her zaman tam olarak yağ boşalmaz. Bu nedenle 2 kere değişim önerilir.
          Buda püf noktası..... Haricinde en önemli unsur yağın seviyesi. Geri kalanını her türlü usta / çırak halleder.
          CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
          SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

          Yorum


          • #6
            Ynt: Lütfen bi fikir ve yardım edin

            öncelikle hayırlı uğurlu olsun aynı araçtan bizdede var ve bu araç motor şanzıman şaşe uyumu yakıt tüketimi konusunda bence ilk 3 te olan bir araç ben şahsen ılgın konya merkez arası 150 km/h ile 5.5 -6 litre arası gezdiğini gördüm şanzıman yağı na gelince biz 60.000 -70.000 arası değiştirdik ve vites geçişlerinde hızlanmada muazzam bir artış oldu ayrıca araç bilgisayarına bakmayıp 10.000 km de yağ değiştirirseniz daha iyi olur. kazasız belasız sürüşler..
            insignia 2.0 cdti edition  160 hp otomatik 18'' ac scnitzer

            Yorum

            İşleniyor...
            X