Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Isınınca Öten Balata Sorunum/çözümü

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • Isınınca Öten Balata Sorunum/çözümü

    Bu konuda hep bir şeyler yazılmıştır sprey, yüzey zımparalama vs. ama benzer sorun yaşayanınız olursa aklınızda bulunsun diye paylaşıyorum.

    Aracım 30000km de ön balatalar azaldığından değişim yaptım. Önceki aracım olan Mazda 3e TRW takıldığı için ve şuan ki eşimin aracında da memnun kaldığım için TRW markadan şaşmadım. Yaklaşık 4 ay sonra ötme hatta ciyaklama başladı. Ses daha çok durma hemen öncesinde oluyordu.

    Ustaya ilk götürdüğümde balatalar ve disk yüzeyi balata tozundan temizlendi ve kontrol edildi. Kısa bir deneme sürüşü sonrası baktık ses yok eve döndüm tam apartmana girerken yine aynı ses başladı. Ses aracı yaklaşık 10 km kullandıktan sonra başlıyor, sadece durmaya yakın oluyor öncesinde ne yaparsan yap ses yok.

    Tekrar bir hafta sonra ustaya gittim detaylı inceledik balata yüzeyi kenarlardaki ince plakalar vs tüm aksam normal görünüyor. disk yüzeyi iyi gibi sadece önceki orijinal balatalar diski biraz yemişti yani dış kenarda tırnak oluşmuş yeni balatanın da kenarına burası yer yapmış milimlik. Tırnak tornada silindi. Ben tüm disk tornalansın istedim çünkü orjinal balatalar disk yüzeyini tırnak geçmese bile çizik çizik yapmıştı belki ondandır diye ama usta ondan olsa orjinal balatalarda öterdi diye ısrarla disk yüzeyine dokundurtmadı bir bildiği vardır diye seslenmedim. Balata yüzeyi de zımparalandı. Deneme sürüşü ses kayboldu eve vardım ses yok oh sonunda kurtulduk.

    Aradan 15 gün geçti tekrar ses geri geldi. (Özellikle araçta bozuk para tıkırtısı bile beni rahatsız eder hemen kulak kesilirim) dolayısıyla gözümü karartıp balata+disk fiyatı araştırmaya girdim bile. Çünkü ötme başlamadan bir gün önce eş zamanlı kaldırma vurdurarak çıkmıştım akabinde ses gelmeye başlamıştı. Son olarak ucuz bir balata alayım deneyim olmazsa serviste komple değişim yapmaya karar verdim. Parçacıdan uygun fiyatlı istedim elinde tek Acdelco diye bir marka kalmış artık onu taktırdım. 1 aydır ses sorunu yok, disk yüzeyindeki çizikler kayboldu disklerin düzeyi ayna gibi oldu. Performansından da çok memnun kaldım.
    TRW nin piyasada çeşitleri olduğunu okumuştum forumum bir yerinde belki onunla alakalıdır bilemiyorum fakat aklınızda bulunsun balata marka değişimini deneyin.

  • #2
    Ynt: Isınınca Öten Balata Sorunum/çözümü

    Bilgilendirme için tşk.. (ben ebc balata kullanıyorum vede disk frenlemeden memnunum birazcık garip sesi var fren memnuniyrti sesi bastırıyor.. )
    2015 Honda  CRV  1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs  (görmemişin... :P )

    Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler
    [center]

    Yorum

    İşleniyor...
    X