Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ellerinde dizel araç olanlar ne yapsın?

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • ellerinde dizel araç olanlar ne yapsın?

    merhaba arkadaşlar. malum dizellerin üretimi azaldı. artık ya benzinli veya hybrid yada saf elektrikli firmalar yavaştan getirmeye başladı.
    2 Sorum var.
    1- ) 2021 e girerken sıfır dizel araç alınır mı hala?
    2- ) Elimizdeki dizel araçlar örneğin insginialar değer kaybını ne kadar sürede yaşamaya başlar?

  • #2
    Hibrit araç fiyatları ve benzin tüketimi dikkate alınınca en az 8-10 sene içiniz rahat olsun...

    Yorum


    • #3
      Dizel araçların bir iki yıl içinde hayatıjızdan çıkması pekolası değil. Ancak Paris sözleşmesi ve Avrupa birliği uyum yasaları gereği önümüzdeki birkaç yılda hükümetin şehir içi emisyonu azaltması gerekmekte. Muhtamelen şehir merkezlerine yalnızca elektrikli ya da hybrid araç alınması (örneğin ingiltere) yerleşim birimlerine girecek araçlarda euro 6 normu aranması (örneğin almanya) gibi önlemler gelecektir. Dizel ticari araç şehir içine girmez olur mu demeyin sırf bu nedenden elektrikli nissan nv200 vanlar bazı ülkelerde peynir ekmek gibi satılıyor.


      2014 INSINGNIA 1.4 TURBO Sedefli Mahagony Kahve Edition Elegance + Stil Paket + Sunroof Paketi
      2016 MOKKA X 1.6 CDTI AT Amber Turuncu Excellence + Opel Eye + Deri Paketi + Sunroof Paketi

      Yorum


      • #4
        Türkiyede yaşıyoruz arkadaşlar, hangi standarda uyuyoruzda dizel mi kaldı? 40-50 sene daha dizel Tr den çıkmaz.
        1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
        Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

        Yorum


        • #5
          Tüm Avrupa'da yasaklanır,oradaki eski dizeller de bize gelir merak etmeyin.

          Yorum


          • #6
            Kesinlikle katılıyorum, Avrupa zengin, dertleri başka ortalama düzgün bir araç 400-500 bin olmuşken dizeller en az 10 sene daha popüler olacaktır.

            Yorum


            • #7
              Çoğunluğa katılmıyorum, Türkiye otomotiv pazarında trendleri belirleyen ya da etkileyen bir ülke değil. Avrupa dizel üretimini bıraktıkça, mecburen Türkiye'de de dizel araç kalmayacak. Dizel araçlar öyle 40-50 yıl kalamaz; ancak çok kısa vadede; 1-2 yıl içinde de sıkıntı olacağını sanmıyorum. Ayrıca Avrupa dizeli tamamen bıraktığında bile Türkiye'de 2. ele yansıması bir kaç yıl sürecektir diye düşünüyorum.

              Yine de bugün sıfır araç alacaksam; eğer çok fazla km yapmıyor ve dizel araç benzinli muadiline göre bariz pahalı ise benzinli araç opsiyonunu tercih etmeye çalışırım. Ama yılda 30-40.000 km yapacaksam veya dizelle benzinli model arasındaki fiyat farkı çok azsa gönül rahatlığıyla dizel araç alırım.

              Yorum


              • #8
                kaynaklar 2030 yılında kademeli olarak azaltılacak diyor, 10 yıl burdan, birde komple kalksa bi 10 senede öyle sürer. 20 sene kemiksizi var. Alternatif enerjide gücü olmayan, dünyanın en pahalı yakıtlarını kullanan ülkeler kolay kolay çoğunluğunu oluşturduğu sanayisini döndürdüğü yakıt türlerinden vazgeçemez. Hele bu elektrikli araçların Tr fiyatlarıyla imkansız. 20-30 seneye kim öle kim kala.
                1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
                Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

                Yorum


                • #9
                  Avrupa'da pek çok şehirde (Köln, Hamburg, Stuttgart, Oslo, Milano, Barcelona, Madrid benim bildiklerim, bilmediğim kaç şehir var kim bilir) dizel yasakları başladı, pek çok şehirde ise bir kaç yıl içinde başlayacak; markalar dizel yatırımlarını büyük ölçüde azalttı/sıfırladı. 10 yıl sonra tamamen satışının yasaklanması düşünülüyor; bu durumda önümüzdeki 10 yıl boyunca dizel araç üretim ve satışında hiç bir değişim olmadan 10. yılda bıçak gibi kesilmesini beklemek doğru olmaz. Zaten firmalar hazırlıklarını yapmaya başladılar bile, pek çok firma dizel motor üretimini/geliştirilmesini durdurdu veya durduracağı tarihi açıkladı; bizde bile şimdiden bazı modellerin dizel seçeneği yok... Şehir içi yasakları Avrupalı tüketiciyi hızla dizelden uzaklaştırıyor, bu da üreticileri de aynı yönde etkileyecek. Gidişe bakılırsa 10 yıl dolmadan piyasada dizel otomobil kalmayacak gibi görünüyor.

                  Norveç yanılmıyorsam hem dizel, hem de benzinli araç satışını yasaklayacak. Yine pek çok Avrupa ülkesi ve Çin-Hindistan gibi ülkelerde önce dizel, bir süre sonra da benzinli araç satışı yasaklanacak.

                  Tabii bunlar eldeki veriler, zaman ne gösterir bilemez. Ekonomimiz böyle sürünmeye devam ederse, belki eskiden olduğu gibi üretimden kalkan modellerin fabrikaları Türkiye'de açılır ve burada eski nesil benzinli hatta dizel araçları üretir ve kullanırız.

                  Yorum


                  • #10
                    bu olayın gündeme gelmesi ismi lazım değil dünya devi markaların emisyon skandalları oldu aslında. Büyük tazminatlar ödemeye mahkum kaldılar. Ve biz bununlamı uğraşıcaz dediler, hep çok sık denetleme oluyor avrupada malum, kesilen cezalar korkunç. Ve dizel motor seçeneklerini yavaş yavaş kaldırmaya başladılar komple yok olması evet 10 yıl gibi sürer minimum,Lakin gelelim zurna zart zurt olayına... Türkiyede bu olay ne kadar denetleniyor ? Zehir kusan fabrikalar, denizlere akan kimyasallar, mahalle aralarında soba dumanıyla koah olan insanlar... Yıllardır gıdamız dahil en kötüsü en risklisini biz tüketiyoruz, neden ? Çünkü ucuz olan iyidir. Bizde gündeme gelmesi büyük firmaların yurtdışından gelen üretimdeki future update leriyle alakalı. üretim Planımızda yok haberiniz olsun diyor kısacası. ama bu yakıt fiyatlarıyla hadi ötv düşük diyelim, elektrikli araçların fiyatlarıyla falan bu iş Türkiyede daha çok uzar gider. dönüşüm kolay olmaz. Hayırlısı bakalım.
                    1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
                    Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

                    Yorum


                    • #11
                      Tartışmaya ben de bir ucundan katılayım. Evet şu anda Avrupa’da küresel iklim değişikliği çerçevesinde karbon salımını azaltmak maksadıyla 2015 yılında imzalanan Paris Anlaşmasına göre bir çok Avrupa şehrinde dizel araçların şehir merkezlerine girmesi, özellikle tarihi dokuya verdikleri zarar nedeniyle kısıtlanmıştır.

                      Bir çok Avrupa ülkesi de 2025 yılından itibaren dizel ve benzinli araç üretiminde azaltmaya gideceğini, yerlerine ilk aşamada hibrid, sonraki aşamada tam elektrikli araçların alması için planlama yapıldığını açıklamışlardır.

                      Hatta İngiltere 2030 yılında benzinli ve dizel araç üretim ve satışını yasaklayacağını duyurmuştur.

                      Türkiye’de tabi ki Avrupa gibi yasaklamalar en azından 2035’e kadar olmayacak gibi görünüyor. Ancak şu noktayı da dikkatlerinize sunmak isterim:
                      Türkiye’de ihracatın % 20’si otomotive sektöründen yapılmaktadır. İhracat gelirleri içerisinde birinci sırayı % 20 ile otomotiv sektörü almaktadır. Üretilen yıllık üretimin % 85’i ihraç edilmektedir. En büyük ihracat pazarı da % 90 ile Avrupa ülkeleridir.

                      Olaya bu çerçeveden bakıldığında Türkiye’deki otomotiv endüstrisinin kaçınılmaz olarak kendini Avrupa pazarına göre uyarlamak mecburiyeti vardır.

                      Bu nedenle hükümet te hibrid ve elektrikli araçlara teşviklerini artırırken, benzinli ve dizel araçlarda tersini uygulamak zorunda kalacaktır.

                      Özet olarak; Türkiye’de benzinli ve dizelde Avrupa gibi bir kısıtlamaya gidilmese de konjonktür gereği hibrid ve elektrikli araçlar teşvik edilirken, benzinli ve dizellerin önemi yavaş yavaş azalacaktır. Bu durum ikinci el piyasa fiyatlarına yansıyabilir diye düşünüyorum.

                      Yorum

                      İşleniyor...
                      X