Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sıfır Araç Alırken Dikkat

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • Sıfır Araç Alırken Dikkat

    Sık duyduğumuz sıfır aracın boyalı çıkması olayı üye olduğum bir diğer forumdaki arkadaşın başına gelmiş.Artık sıfır araç alırken de expertiz yaptırmak gerekiyor sanırım.Olayı burdan size alıntılamak istedim.

    "Sevgili Dostlar merhaba.Tavsiye niteliğinde ama üzücü de olan bir durumu sizlerle paylaşmak istedim.

    18/07/2017 tarihinde telefonla görüşmek sonucunda İstanbul'da Kağıthanedeki xxx bayisinden dacia marka araç satın aldım.Parasını 18 Temmuzda gönderdim.19 Temmuzda tescili yapıldı ve 20 Temmuz günü de gidip aracı teslim aldım.

    Yolda verdiğim bir mola sonucu gözle bir incelemede bulunmak istedim.Sol ön çamurluk ucunda(yarısı sayılır) lokal boyadan şüphelendim.Çünkü plastik parçalarda boya kalıntısı,tabaka katman çizgisi ve çamurluktaki sinyal lambasının ucunda aşınma(polisaj yapılmış yedirilmiş) tespit ettim.Aynı gün gece Fethiye'ye vardım.Ertesi sabah boya ölçerle çamurluğu kontrol ettim ve acı tabloyu gördüm.Aracın diğer parçalarında da olur şüphesiyle komple kontrole başladım.Maalesef araç komple iki kat boyalı çıktı.Çamurluktaki boya lokaldi ama diğer parçalar fabrikasyon olarak komple iki kat boyanmış görünüyordu.(Gizli kusur)

    Markanın distribütörünü aradım ve ön inceleme istedim.Fethiyedeki servis aradı ve aracı götürdüm.Hasar uzmanı ve usta ,boya ölçerle ve gözle incelemede bulundu.Usta da iki kat boya olduğunu ve çamurluğun lokal boyandığını söyledi.Ayrıca bayideki yine aynı aracın sıfır olanı vardı ölçtük ve ondaki değerler 100-110-120 çıkıyordu.

    Satıcı arkadaşı aradım.Kesinlikle bilmediğini,suçun fabrikada olduğunu söyledi.Bana sorarsanız fabrika da suçlu ,satıcı bayi de suçlu.Lokal boya fabrikada olmaz bu yüzden yanlış söylüyorlar.

    21 Temmuz günü distribütörün farklı bir numarasını arayarak şikayet dosyası oluşturdum ve beklemeye başladım.Arkadaşımın eniştesi avukattır ve konuyu anlattım.7 gün içinde cayma hakkımız olduğunu söyledi.Yarın distribütörle tekrar görüşeceğim.24 Temmuz Pazartesi günü bana bir cevap vermezlerse avukat aracılığıyla ve mahkeme tespitiyle cayma hakkımı kullanacağım.Şimdilik satıcı/marka/model adını açıklamıyorum,zamanı geldi mi buradan açıklayacağım.

    Resimler.
    Çamurluk(Sol parçadaki plastikle boyanın birleşim yerine dikkatli bakarsanız katman çizgisini görürsünüz.)Ayrıca resimleri büyütürseniz sağ ve sol parçadaki pütürlü farkın tabancayla boya atılması sonucu olduğunu anlarsınız."

    9drVmo.jpg

    Sinyal lambasının ucu aşınmış polisaj yapılmış.

    BAbZGD.jpg

    qWN4Y5.jpg


    ERAVpA.jpg

    mkNGL8.jpg
    http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

    Ellere yar oldu
    2.0 CDTI
    Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

    5.25 Xdrive ///M(azot) Power

  • #2
    sahtekarlık iyi niyet suistimali ne ararsan var. Kimseye güven kalmadı kimseye.
    1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
    Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

    Yorum


    • #3
      Yazık insanlığın haline, Insignia dediğin gibi, sıfır araç alırken bile expertiz yaptırmak şart artık.
      2011 MODEL ,1.6T 180hp, DVD800

      Yorum


      • #4
        Avukat bir ablamiza Ankaradan sifir cosmo aldik parasını verdi experi bayiye götürdü teslim almadan araca baktirdi demekki bu iş bayağı oluyor...
        İnsignia cosmo 1.6 turbo dvd 800 sunroof beyaz
        2010 caddy 1.9 TDİ

        Yorum


        • #5
          İkinci el aldığım insignia da da çfit kat boya var. Bu kusur sayılırmı bilemem.
          Sonucta komple boyalı muamelesi gördü. Ama işten anlayan bir sorunsuzca aldı. Çift kat boya, fabrikada hatalı boya sonrası kupa da sorun yok ise tkerar boyanıyor. Fakat burada aşaması önemli. Sonkat civarı hata var ise tekrar üzerine boyanıyor. Altta verniksiz boya oluyor. Buda, sonkatın tırnak ile birlikte atması anlamına geliyor. Bende böyle olmuştu.
          Komple araç 230-240 microndu.
          CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
          SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

          Yorum


          • #6
            bu tür olaylar insanların midesini bulandırıyor acı ama gerçek olan şu ki ekibin tl fazla kar edeceğiz diye markayı ve sektörü olumsuz etkileyen örnekler karşımıza çıkıyor günün sonda güvenilir satıcılardan ürün almayı ön plana çıkaracak yada herkesin elinde boya ölçümü yapan biri lazım olacak.

            alım yapacaklara bol şans dilerim
            Son düzenleme: FacomX; 25.07.2017, 15:32.



            2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

            Yorum


            • #7
              Arada çok dürüst bayiler de çıkabiliyor.

              Başka bir forumdan bir arkadaş çok küçük bir alanda lokal boyası olan VAG grubu bir aracı bayiden ciddi bir indirimle almıştı.

              Yorum


              • #8
                Çift kat boyaya hadi neyse denebilir ancak yine de bu durumda müşteriye bilgi verilmeli,müşteri isterse alır isterse almaz.Ancak çamurluk boyanmasının izahı yok.

                2 yıl önce peugeot-citroen bayilerini sıfır araç için aradığımda dolu hasarlı araçları 3-4 bin indirimle teklif ediyorlardı.Yapılması gereken budur.
                http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

                Ellere yar oldu
                2.0 CDTI
                Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

                5.25 Xdrive ///M(azot) Power

                Yorum


                • #9
                  Bayi bunları bilir ama söylemez ise çok iğrenç bir sürece girdiği gibi bence ve sahtekarlıktan yargılanmalı.
                  Insignia Editition Elegance - 18" jant Teknik gri

                  Yorum


                  • #10
                    Tamamen sahtekarlık adı üstünde ya sıfır araba alınıyor o da boyalı (üstelik söylenmiyor bile) şaka gibi olaylar dönmeye başladı bence o bayinin servisine bile güvenilmez

                    Yorum


                    • #11
                      Geçen hafta sanayideki ustamla bu konuyu konuşmuştuk ve bana çok uzun yıllardır varolan bir konu olduğunu söyledi. Hele ki zamanında bir pikap modelinden büyük sayıda araç tavanı boyalı satılmış çünkü 300 tırın tamamı alçak üstgeçitten geçerken üst kattaki araçların tavanı sürtmüş. Hiç bir açıklama da yapılmamış da olay çok sonradan farkedilmiş. Bu ustamın da kardeşi aradığı bir modeli sadece Ankara'da bulunca gidip almış ama sonradan neden sadece Ankara'da var diye içine kurt düşmüş. Boyayı kontrol etmiş ve araç boyalı çıkmış. En çok bilenin işin içinde olanın bile başına gelebiliyor yani.


                      Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

                      Yorum

                      İşleniyor...
                      X